YEREL HABERLER - 29 Nisan 2016 Cuma 12:13

Doğu'nun Oscarları Sahiplerini Buldu

A
A
A
Doğu'nun Oscarları Sahiplerini Buldu

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen Süleyman Necati “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülü” Yarışmasında dereceye giren gazetecilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmada İhlas Haber Ajansı muhabirleri 7 dalda ödül alarak geceye damgasını vurdu.
Palandöken Sway Otel’de düzenlenen ödül gecesine AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi, Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Necibe Nasibova, Azerbaycan Milletvekili Musa Kasımlı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, B.B. Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Göksel Yener, İhlas Haber Ajansı Editörü Kaan Ülker, Fanatik Gazetesi Yazarı Süleyman Kara, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ahmet Genç, Iğdır Gazeteciler Cemiyeti Aydın Deniz, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hüseyin Demirci, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Oktay Kılınç, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sinan Tunç, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Muş’ta görev yapan gazeteciler ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Ödül gecesinde konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, gazetecilerin büyük zorlukları yaşadığını söyledi. Basın özgürlüğü için çaba harcadıklarını dile getiren Kolaylı, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak insanlarımızın baskı ve müdahaleye maruz kalmadan kendini meşru bir şekilde ifade edebilmesinin evrensel ölçülerde tanınması ve sorunsuz bir şekilde uygulanması, hoşgörü, uzlaşı ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması için yoğun çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ödül töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı, basının demokrasinin güçlenmesine katkı sağladığını belirterek, “Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımız, sorumluluklarının bilinciyle birlikte demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkı sağlıyor. Erzurum basın 140 yıldır halkın tarafsız ve objektif haber almasını sağlayarak yükümlülüğüne en iyi şekilde yerine getiriyor” diye konuştu.
Gazetecilik mesleğinin zor bir görev olduğunu ifade eden Vali Vekili Ayhan Terzi, “Gazetecilik ciddi manada zor bir görev. Yazdığınız yazının yayına girdikten sonra geri dönüşü olmadığını biliyoruz. O yüzden çok önemli. Allah bu zor görevinizde sizlere kolaylık versin” dedi.
Basının boy aynası olduğunu kaydeden Zehra Taşkesenlioğlu, "Şeffaflık ve hesap verilebilirlik çerçevesinde ne yaptığımızı halkımıza duyuran basın mensuplarımız önemli bir görevi icra ediyorlar. Hakkımızda iyi bir şeyler yazıldığında omuzlarımız yükseliyor, yanlış birşey yazıldığın da ise yüzümüz asılıyor. Ancak aynı zamanda kendi kendimizle hesaplaşmamızı sağlıyorlar. Sizler bizim boy aynamız oluyorsunuz” şeklinde konuştu.
Gecede Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, KUDAKA Genel Sekreteri Mehmet Ali Cakal, Aras EDAŞ Elektrik Dağıtım Fikret Akbaş’a jüri özel ödülü takdim edildi.
Konuşmaların ardından “Yılın Başarılı Gazetecileri” Yarışmasında dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.
DAGC’nin daha önce yarışma dallarına merhum gazetecilerin ismini vermesinin ardından törende ödül alan gazetecilere merhum gazetecilerin yakınlarının ödül vermesi takdir topladı.
Yarışmada 7 ödül almaya hak kazanan İhlas Haber Ajansı, ödül törenine damgasını vurdu. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez Kardelen TV’de yayınlanan Farklı Bakış programıyla TV Haber Program kategorisinde birincilik, İHA Erzurum Haber Müdürü Ahmet Akbuğa Yaygın Fotoğraf Kategorisinde ’Pasinler Yolunda Teröre Tepki’ fotoğrafıyla birincilik, İHA Kars Muhabiri Işık Çapanoğlu TV Görüntü kategorisinde ’Gölden Ekmeğini Çıkaranlar’ haberiyle mansiyon, İHA Ardahan Muhabiri Olgun Yıldız TV Haber kategorisinde ’Ardahan’da Altın Bulundu İddiası’ haberiyle mansiyon, İHA Ağrı Muhabiri Ahmet Genç Haber kategorisinde ’Ağrı Kara Gömüldü’ haberiyle mansiyon, İHA Erzurum Muhabiri Doğa Alca Teşvik kategorisinde ’Jandarma Tatbikat’ haber fotoğrafıyla birincilik, İHA Erzurum Muhabiri Selçuk Kaya da Teşvik kategorisinde ’Çeşmeden Su İçen Serçe’ fotoğrafıyla ikincilik ödüllerini aldı.
Yarışmada ödül alan gazetecilere DAGC, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ARAS EDAŞ Elektrik tarafından hediyeler verildi.
Yarışmada ödül alan gazeteciler ve eserleri şöyle:
DURDEMİR BİLİRDÖNMEZ HABER DALI
Ayşenur Bayram ’Siyasetin Ak Sakallısı’ Pusula Gazetesi-Erzurum, M. Cem Bakırcı ’Çenç Vurgunu’ Palandöken Gazetesi-Erzurum, Onur Sağsöz ’Krala Yer Yok’ Pusula Gazetesi-Erzurum. Mansiyon: Ahmet Genç ’Ağrı Kara Gömüldü’ İhlas Haber Ajansı-Ağrı, Nezir Kılıç "Ağrı’da İki Tabela Öyküsü’ Doğubayazıt Gazetesi-Ağrı.
SEBAHATTİN YILMAZ FOTOĞRAF DALI
Ahmet Akbuğa "Pasinler’de Teröre Tepki" İhlas Haber Ajansı-Erzurum, Yunus Okur ’Dolunay ve Kuşlar’ Anadolu Ajansı-Erzurum, Hüseyin Demirci ’Atların Su Sefası’ Anadolu Ajansı-Kars-Sarıkamış.
GALİP TUTAR SAYFA DÜZENİ DALI
Ömer Karataş ’19 Aralık Tarihli 1. Sayfa’ Palandöken Gazetesi-Erzurum, Tansu Turan Aygün ’6 Kasım Tarihli 2. Sayfa’ Pusula Gazetesi-Erzurum.
MİTHAT TURGUTCAN ARAŞTIRMA-İNCELEME DALI
Serdar Ünsal "Yüreğim İrevan’da Kaldı’ Iğdırlım.com-Iğdır, Salih Tekin ’Geleceğimiz Yoksul’ Pusula Gazetesi-Erzurum.
CEMAL Çelebi RÖPORTAJ DALI
Mansiyon: M.Hanifi Aksakal "Ankara’da Dayın Yoksa" Milletin Sesi Gazetesi-Erzurum.
SERACETTİN AVAR KÖŞE YAZISI DALI
Muhammet İspirli ’Rus Ruleti’ Alo25.com-Erzurum, İrfan Gürkan Çelebi ’Sandığa Uzanan Eller’ Pusula Gazetesi-Erzurum, Esat Bindesen ’Birgün Horoz Yaşayın’ erzurumolay.com-Erzurum.
KEMAL ALYANAK İNTERNET HABER DALI
Melek Allioğlu "Nenehatun’un Mezarı Kayıp mı?" erzurumyenikusak.com-Erzurum, Yasin Köz ’Engelliler Engel Olmadı’ erzincanmedya.com-Erzincan.
SADIK ENGİN spor FOTOĞRAFI DALI
Onur Sağsöz ’Ecdad Anısına Off- Road’ Pusula Gazetesi-Erzurum.
YUSUF ŞENOCAK SPOR HABER VE YORUM DALI
Murat Yıldız "Dünya Türk’ün Gücünü ’Gör’ecek" Oltu’nun Sesi-Erzurum, Nurullah Pala ’Short-Track Ailesi’ Pusula Gazetesi-Erzurum.
HASAN ALİ KASIR RADYO PROGRAMCILIĞI DALI
İsmail Bingöl ’Şehirden Sesler’ TRT Erzurum Radyosu-Erzurum.
CELAL KAÇTIOĞLU YAYGIN TV HABER PROGRAM DALI
Özal Aksoy ’Dağ Bisikleti Tutkusu’ TRT Haber-Erzurum, Müslüm Demircan "Pazaryolu’ndan İstanbul’a" TRT Haber-Erzurum.
TEVFİK AKAN YEREL TV HABER PROGRAM DALI
Ayhan Türkez - Esat Bindesen - Deniz Gez ’Farklı Bakış-Efkan Ala’ Kardelen TV-Erzurum, Mansiyon: Naci Ergen ’Bizbize Erzurum’ Kanal 25-Erzurum, Oktay Kılınç ’Hayata Dair’ CanTV-Erzincan.
HÜSEYİN URAY TV GÖRÜNTÜ DALI
Sagip Sezginer ’Sarıkamış Tatbikat’ Anadolu Ajansı- Erzurum, Günay Nuh ’Koyunların Zorlu Yolculuğu’ Anadolu Ajansı- Ardahan. Mansiyon: Işık Çapanoğlu ’Gölden Ekmeğini Çıkaranlar’ İhlas Haber Ajansı-Kars.
TEMEL Aydın TV HABER DALI
Yaygın: Akın Aydın "Sarıkamış’ta Anma" TRT Haber-Erzurum.
Yerel: Oktay Polat ’Hem Ağaç Hem Racon Kestiler’ Kanal 25 Erzurum.
Mansiyon: Olgun Yıldız ’Altın İddiası Ortalığı Karıştırdı’ İhlas Haber Ajansı-Ardahan, Soner İstanbullu ’HDP Mitinginde Olaylar’ Kardelen TV-Erzurum.
ADNAN VANGÖLÜ TEŞVİK DALI
Doğa Alca ’Jandarma Tatbikatı’ İhlas Haber Ajansı-Erzurum, Selçuk Kaya ’Çeşmeden Su İçen Serçe’ İhlas Haber Ajansı-Erzurum, Salih Çelebi ’Tarihi Duvara Çaktılar’ Yenigün Gazetesi-Erzurum, Halime Durmuş "Doğu’ya Nefes Oldu’ Pusula Gazetesi-Erzurum, Mikail Kurban ’Yavi Şehitleri Anıldı’ A Haber-Erzurum.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Arapçanın evrensel mirası OMÜ’de kutlandı Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) "Dünya Arapça Günü" kapsamında düzenlenen programda, Arapçanın evrensel mirası çeşitli etkinliklerle öğrencilere tanıtıldı. Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce, "18 Aralık Dünya Arapça Günü" dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Mavi Salon’da düzenlenen programa, üniversitenin farklı akademik birimlerinden akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe İlahiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu paydaş olarak katkı sundu. Söz konusu birimlerden çok sayıda akademik personel ve öğrenci programda yer aldı. "Arapça, farklı coğrafyalar ve kültürler arasında güçlü bir bağ kuruyor" Programın açılış konuşmasını yapan Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Selim Kıroğlu, ’18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün, Arapçanın evrensel bir dil olarak taşıdığı kültürel, tarihi ve entelektüel mirası hatırlatmak açısından önemli bir gün olduğunu belirtti. Arapçanın yalnızca bir iletişim aracı olmadığını vurgulayan Kıroğlu, bu dilin yüzyıllar boyunca bilim, edebiyat, felsefe ve sanat alanlarında üretilen önemli eserlerin taşıyıcısı olduğunu ifade etti. Kıroğlu, Arapçanın farklı coğrafyalar ve kültürler arasında güçlü bir bağ kurduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin dilin tanıtımına ve öğrencilerin akademik ve kültürel gelişimine katkı sunduğunu söyledi. Etkinlik kapsamında Arapça slayt gösterileri, şiir dinletisi, skeç, şarkı, röportaj ve bilgi yarışması gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Program, katılımcıların ilgiyle takip ettiği gösterilerin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir, OMÜ’de öğrencilerle buluştu Ayrıca İlahiyat Fakültesi tarafından, ’Hitabet ve Mesleki Uygulama’ dersi kapsamında öğrencilere yönelik bir söyleşi programıyla danışman akademisyenlere teşekkür belgesi takdim töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir tarafından öğrencilere yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide, hitabet, mesleki uygulamalar ve din hizmetlerinde sahadaki tecrübelerin önemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Ankara CHP lideri Özel: "Bahis ve uyuşturucu ülkenin ana gündemi oldu" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Bahis ve uyuşturucu ülkenin ana gündemi oldu" dedi. Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Asteğmen Kubilay’ın şehit edilişinin 95. yıl dönümüne değinen Özel, "Bugün eğer bu grup toplantımız olmasaydı, Meclis açık olmasaydı pek çoğumuz gibi ben de her yıl olduğum gibi Menemen’de olacaktım. Bugün Asteğmen Kubilay’ın, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan’ın katledilişlerinin 95’inci yılı. Kubilay Menemen’e asteğmen olarak gitti ve Cumhuriyet’in ay-yıldızlı bayrağına karşı manda ve himaye yanlılarının ellerinde şeriat bayrağı ile dolaştıklarını, Cumhuriyet’e ve kurucusuna meydan okuduklarını, gördükleri yerde Türk bayrağını indirip şeriat bayrağı çektiklerini görünce yanındaki iki bekçi arkadaşıyla birlikte bunların karşısına dikildi. Gözü dönmüş caniler Kubilay’ı önce yaraladılar. Sonra yaralı bedenine işkence ettiler. Kubilay’ı ölümünün, şehadetinin 95’inci yılında Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki ile birlikte rahmet ve minnetle anıyoruz. Kubilay’dan bize emanettir. Cumhuriyet düşmanlarına baş eğmeyeceğiz. Gerekirse baş vereceğiz. Ama baş eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. "Yönetme kabiliyetlerini kaybetmişler, artık karşımızda bir iktidar partisi yok" Partisinin iktidara hazır olduğunu ifade eden Özel, "Ben Meclis grubumuzun komisyon ve Genel Kurul performansından memnunum. Tahmin ediyorum Erdoğan da görüyordur. Ben AK Parti’nin performansından da çok memnunum. Doğruya doğru, muhalefete hazırlar. İktidar perspektiflerini kaybetmişler. Yönetme kabiliyetlerini kaybetmişler. Artık karşımızda bir iktidar partisi yok. Müstakbel bir muhalefet partisi var. Ana muhalefet olabilirler mi bilmem ama muhalefete hazırlar. Meclis Genel Kurulu’na baktığımızda ya da Plan ve Bütçe Komisyonu’na baktığımızda bir tarafta sorunu gören, isyan eden, edilen isyanı duyan ve çözüm öneren bir parti var, Cumhuriyet Halk Partisi. Öbür tarafta eleştiriyi ya duymayan ya da duyduğu eleştiriye hakaretle cevap veren, kendilerine verilen 70-80 dakika kürsüye çıkıp hakaret eden, muhalefete muhalefet eden, ülkenin ana muhalefet partisine muhalefet eden bir partiyle karşı karşıyayız; Adalet ve Kalkınma Partisi" dedi. "Bu darbenin maliyeti, 160 milyar dolar" AK Parti’nin 2025’te işçiyi, emekliyi yüksek enflasyon ve faize ezdirdiğini dile getiren Özel, "2025 enflasyon hedefi yüzde 17,5 idi. Yüzde 17,5 enflasyon hedefi açıkladılar ve yılı yüzde 30’la bitirdiler. Bunu sorduğunuzda da utanmadan, çekinmeden sanki iki-üç puanmış gibi ’enflasyon hedefimizden biraz saptık’ diyorlar. ’Biraz’ dedikleri sapma, yüzde 77. Hedef yüzde 17,5 ama gerçekleşen yüzde 30. O ’birazcık’ dediğinde fark şu: Bir mal veya hizmet geçen seneden bugüne ne kadar zamlandıysa, yarısını hedeflediler ve öbür yarısını beceriksizliklerinden ve kötü niyetlerinden dolayı sizin sırtınıza yüklediler. Ne oldu geçen sene, geçen sene ne oldu da bu hedef tutmadı? Ne olduğunu söyleyeyim; 19 Mart sivil darbesi oldu. Buradan bütün vatandaşlarımıza hatırlatırım: Bu darbenin maliyeti, 160 milyar dolar. Devasa bir para. Emekliye lazım paranın 70-80 katı, asgari ücretliye lazım paranın 90 katı gibi bir para" şeklinde konuştu. "Asgari ücret Avrupa Birliği’ndeki hiçbir ülkeden yüksek değil" AK Parti’nin iktidara geldiğinde Türkiye’deki asgari ücretin Avrupa’daki 12 ülkeden daha yüksek olduğunu belirten Özel, "Şimdi asgari ücret Avrupa Birliği’ndeki hiçbir ülkeden yüksek değil. Biz de 446 euro, Almanya’da 2 bin 100 euro, Fransa’da bin 800 euro, Yunanistan’da bin 27 euro. Geldiğinde depremden dolayı ÖTV konmuştu. Biliyorsunuz. Özel Tüketim Vergisi. Arabadan da alınıyordu. Yüzde 27 ile en düşüğü, en yükseği yüzde 50. Bugün geldiler, en düşük ÖTV yüzde 60, en yüksek ÖTV yüzde 220. Depremde geçici konan vergiyi yüzde 220 ile uygulamaya devam edip, geldikleri gün 8 çeyrek altın alan asgari ücreti 2 çeyrek altına indirmiş bir iktidardan bahsediyoruz arkadaşlar" diye konuştu. "Bahis ve uyuşturucu ülkenin ana gündemi oldu" CHP lideri Özel son olarak, "Hem bahis hem uyuşturucu ülkenin ana gündemi haline geldi. Aslında memleketin gündemi çoktan bu; yıkılan aileler, evlatlarını okula yollarken korkan aileler. Okulların önü çete dolu, torbacılar dolu. Çalıştığı iş yerinin kasasından parayı alıp bahis oynayıp batanlar, intihar edenler, evliliği bozulanlar, kaçanlar, korkunç bir ülke haline geldik. Sokağın gündemi nihayet başka vesilelerle ülkenin gündemi haline geldi. Hakemler, futbolcular yasağa rağmen bahis oynuyor. Bir hakem düşünün 18 bin kez yasa dışı bahis oynamış. Hafta sonu maç oynatmış, hafta içi 18 bin kez yasa dışı bahis oynamış. Bunu yakalayamamışlar, bunu kaydedememişler. 17 bin 999 kez ıskalamışlar. En sonunda 18 binincide ortaya çıkmış. Tam anlamıyla bir çürümüşlük var" dedi.
Ankara Savcıların şifresiyle UYAP’a girip dosya kapattığı iddia edilen zabıt katibinin yargılanmasına devam edildi Ankara Adliyesi’nde savcılara ait kullanıcı bilgilerini kullanarak Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) izinsiz şekilde giriş yaptığı ve bazı soruşturma dosyalarını kapattığı iddia edilen zabıt katibinin de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Yılmaz, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkemede dava dosyasına gelen mazeret dilekçelerinin okumasının ardından tanıklar dinlendi. Sanık Yılmaz’ın nişanlısı tanık N.J.R, "Ben olayları Ahmet boşanma davası açtıktan sonra eski eşinin evimizi basmasıyla öğrendim. Şikayetinden sonra da birkaç kez aradı, buluşmak istedi. O sırada Ahmet’le küstük. Zeliha bana ’Ahmet’i şikayet ettim, ömrünün sonuna kadar içerde yatsın’ dedi. Ben de ’Suçunu bilemem ama ben konuşursam ailesine rezil ederim, söyle karşıma çıkmasın’ dedim. Bu söylediklerim dosyayla alakalı değildi. Benim bu olayla ilgili bilgim yok" ifadelerinde bulundu. Tanık S.F.E. ise sanık Ömer Faruk Bol ile yakın arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Ahmet Yılmaz’ı, Muhammet abi yurt dışına gittikten sonra görmeye başladım. Ömer’e lazım olduğunda kredi kartlarımı veriyordum. Bazen Ömer’de kalıyordu. Yakın dostum olduğundan sorgulamıyordum. Tüm gün birlikteydik kartlarımı kullanmasında da bir sakınca görmedim" dedi. Mahkemece dinlenen tanık Y.B.Y. de çalışma vizesi çıkartmak istediğini, internet üzerinden M.F.I’yla tanıştığını, kendisiyle ödeme için iletişime geçtiklerini, parayı sanık Ömer Talha Bol’un alacağını söylediklerini anlattı. Para teslim edilirken Bol’la arasında şifreli konuşma geçmediğini söyleyen Y.B.Y, "Ömer’i tanımıyorum, para teslim edilirken telefonda M.F.I. ile teyitleştik. Ben bu parayı 5 yıllık çalışma vizesi için verdim. Olaylarla alakalı bilgim yok. Ardından ailevi sebepler yüzünden gitmekten vazgeçtim" diye konuştu. Tanık beyanlarının ardından, duruşmaya yarına ertelendi. İddianame geçmişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame kapsamında, zabıt katibi Ahmet Yılmaz’ın FETÖ firarisi avukat Muhammet Talha Bol’un talebi üzerine, aralarında FETÖ şüphelilerinin de bulunduğu bazı dosyalarda para karşılığı usulsüz işlemler yaptığı ifade ediliyor. Aynı zamanda Yılmaz’ın dosya numaralarını değiştirip evrak sildiği, taraf isimlerini değiştirdiği, dosyaların içini boşalttığı, bu işlemleri ise kendisinin ve birlikte çalışması nedeniyle şifrelerini bildiği savcıların UYAP oturumları üzerinden yaptığı belirtiliyor. Yılmaz hakkında toplam 1190 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Zonguldak BEUN’den Finans Merkezine ziyaret Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Finans Topluluğu öğrencileri, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İstanbul Finans Merkezi yerleşkesine akademik bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ÜNİDES çerçevesinde yürütülen ve BEUN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Finans ve Bankacılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Muhammed Yetiş tarafından hazırlanan "Para Politikalarına Yakından Bakış: Merkez Bankası Ziyareti ve Uygulamalı Eğitim" başlıklı proje kapsamında 19 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Programa, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yanı sıra Kastamonu Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi öğrencileri de katılım sağladı. Yaklaşık 3 saat süren program kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında görev yapan uzmanlar tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Bu çerçevede Pelin Şenoğlu tarafından TCMB’nın kurumsal yapısı ve kariyer olanakları, Büşra Nur Güllü Çıraklı tarafından işe alım süreçleri ve aranan nitelikler, Gülnihal Tüzün tarafından para politikası ve merkez bankacılığı uygulamaları, Atakan Eren Ölmez tarafından ise TCMB Elektronik Veri Dağıtım Sistemi (EVDS) hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Program, öğrencilerin merkez bankacılığı uygulamaları ve kariyer süreçlerine ilişkin merak ettikleri konuları doğrudan uzmanlara yöneltebildikleri soru cevap bölümü ile sona erdi.