- 08 Ekim 2017 Pazar 12:25

Geleceğin ’umutlu’ doktorları: EMSA Atatürk

A
A
A
Geleceğin ’umutlu’ doktorları: EMSA Atatürk

Herkesin bildiği tıp öğrenci profilini düzenledikleri sosyal projelerle yerle bir eden EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, ‘EMSA Atatürk Tanışma Kahvaltısı’nda bir araya geldi.

Herkesin bildiği tıp öğrenci profilini düzenledikleri sosyal projelerle yerle bir eden EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, ‘EMSA Atatürk Tanışma Kahvaltısı’nda bir araya geldi.


Atatürk Üniversitesi’nin en aktif öğrenci kulüplerinden olan EMSA Atatürk, okulları gezerek belli konularda etkinlik yapmaya devam ediyor.


Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA)’nin Atatürk Üniversitesi kolu olan EMSA Atatürk’ün faaliyetleri dur durak bilmiyor. Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle gerek köy okullarında ve gerek özel okullarda fark oluşturan EMSA Atatürk Kulübü, kahvaltıda bir araya geldi. Tıp öğrencileri, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında yapmayı planladıkları sosyal projeleri değerlendirdiler.


EMSA Atatürk Başkanı Ertan Çavdar, “European Medical Students Association (Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) ve amacı Avrupa tarafından Tüm Dünya’daki sağlık ve güncel olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak. Aynı zamanda Tıp öğrencilerinin ortak bir şekilde hareket etmesi ve kişisel anlamda kendilerini geliştirmesidir. EMSA yaptığı etkinliklerle tıp fakültesi öğrencilerinin sosyal ilişkilerini güçlendirmesine, bilimi takip etmesine ve hekimliğin inceliklerini öğrenmesine yardımcı olmaktadır” dedi.


Çavdar, EMSA’nın Türkiye’de 28 üniversitenin Tıp Fakültesi’nde bulunduğunu belirterek, “Bu kulübün, biz de Atatürk Üniversitesi şubesiyiz. Aynı zaman da 26 tane de Avrupa ülkesi bulunuyor. Amaç tıp fakültesi öğrencilerinin genel bir platform da, kongreler de buluşması. EMSA’da ki tüm üniversiteler de halk sağlığı, tıp eğitim, tıp bilimi, Avrupa entegrasyonu, insan hakları ve kültürü olmak üzere 5 tane koordinatörlüğü var. Biz genelde etkinlikler yapıyoruz. Mesela iki tane köy oluna gidip çocuklara yardım ettik. Üniversitede ki hocalarımızla birlikte tıbbi sohbetler yapıyoruz. İlkokulda ki çocuklarda doktor korkusu var, bunları aşmalarına sağlayarak gelecekte doktor olmalarına teşvik etmeye çalışıyoruz. Yine insanları bilinçlendirme adına broşürler dağıtıyoruz. 100’den fazla aktif üyemiz var. Şuanda ki yaptığımız iş Tıp fakültelerinde ‘sosyal doktor bir adım öndedir’ sloganıyla insanlara yardımcı olmak. Etkinliklerimiz de birçok uzmanlar, tanınan simalar yer alıyor” diye konuştu.


Halk Sağlığı Koordinatörü Adem Deniz’de, “Avrupa Tıp Öğrencileri Birliğinin (EMSA) İngilizce baş harflerinin kısaltılmış halidir. Amacı; insanlara umut olacak tıp öğrencilerine sosyallik, kendini iyi ifade edebilme, gelişime açıklık, geniş perspektifte düşünüp karar vermek gibi yetiler kazandırarak onları toplumla barışık bir birey bir doktor haline getirmektir” şeklinde konuştu.


Öğrenciler kendilerine yol gösteren Danışman hocaları Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Anatomi bölümünden Doç. Dr. İsmail Malkoç’a teşekkür ederek EMSA’nın yönetim kadrosunu şöyle sıraladılar:


“EMSA Atatürk Başkanı Ertan Çavdar, Başkan Yardımcısı Candaş Tan, EMSA Atatürk’e bağlı birim koordinatörleri Adem Deniz, Kübra Kalem, Ertuğrul Yurdakul, Ecenur Ceylan, Ceyda Gürgülüoğlu ve Hasbican Kocaman”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ziraat Türkiye Kupası: Konyaspor: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Konyaspor, sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı yeşil-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada sağ kanattan içeri giren Andzouana’nın gönderdiği topla buluşan Umut Nayir pasını geriye bıraktı. Penaltı noktasında topla buluşan Tunahan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 35. dakikada Antalyaspor savunmasının hatasında Muleka topu ceza sahası içerisine taşıdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka’nın şutunda kaleci Julian meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakemler: Kadir Sağlam, Kerem Ersoy, Murathan Çomoğlu Konyaspor: Deniz Ertaş, Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Utku Eriş, Guilherme, Jo Jin-Ho, Tunahan Taşçı, Bjorlo, Melih İbrahimoğlu, Muleka, Umut Nayir Yedekler: Bahadır Güngördü, Yasir Subaşı, Pedrinho, Bardhi, Stefanescu, Calusic, Jevtovic, Melih Bostan, Esaat Buğa, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Antalyaspor: Julian, Samet Karakoç, Giannetti, Hüseyin Türkmen, Ensar Buğra Tivsiz, Ceesay, Saric, Storm, Abdülkadir Ömür, Ballet, Doğukan Sinik Yedekler: Kağan Arıcan, Paal, Soner Dikmen, Bünyamin Balcı, Dzhikiya, Ali Demirbilek, Van de Streek, Gueye, Ege İzmirli Teknik Direktör: Alaattin Gülerce Gol: Tunahan Taşçı (dk. 21) (Konyaspor) Sarı kartlar: Bjorlo (Konyaspor), Ballet, Ceesay (Antalyaspor)
İstanbul Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. Cebeci, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. "Yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için hataya düştüm" Ela Rümeysa Cebeci 20 Aralık tarihinden alınan ek ifadesinde, "Kendi rızam ile kimsenin baskısı altında kalmadan, hür bir şekilde devletime güvenerek ifade vermek istiyorum, daha önce uyuşturucu kullanmadığımı ifade etmiştim. Bugün kendim talepte bulunarak ifade vermek için, gerçekleri ortaya çıkarmak için ifade veriyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki ben hiçbir zaman kimseye uyuşturucu satmadım. Telefonumun şifresini de kendime güvendiğim için rızam ile teslim ettim, hatta 2. telefonumun da şifresini kendi rızam ile verdim. Telefonumun Whatsapp yazışmaları ortaya çıkmış, ben kendimden emin olduğum için, gerçekleri ortaya çıkarmak için, devletime güvenerek şifremi verdim. Kimseye uyuşturucu vermedim. Ancak kanımda ve WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu ile ilgili deliller ortaya çıkmış, ben uyuşturucuyu geçmiş zamanda kullandım. Ama asla kokain ve kimyasal kullanmadım. THC esrarın da suç olduğunu bilmiyordum, yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için böyle bir hataya düştüm" ifadelerini kullandı. Cebeci ifadesinin devamında, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım. Tekrardan kan testimin ve saçımdan örnek alınmasını istiyorum. Daha sonradan tekrardan avukatım ile gelip bildiklerimi yaşadığım itibar zedelenmesini anlatacağım" dedi.
Kayseri Kayseri’de 21 milyon TL değerinde "change araç" ele geçirildi Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda toplam değeri 21 milyon 200 bin TL olan change edilmiş 16 araç yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden doğal afet veya trafik kazası nedeni ile ağır hasar aldıktan sonra tamir edilmek yerine şase numaraları haciz ve yakalamalı, çalıntı, güveni kötüye kullanma veya yurtta kalma süresi dolan yabancı plakalı araçlara nakil edilmek suretiyle change yapılarak yeniden trafiğe çıkartılan araçlar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, toplam piyasa değeri yaklaşık 21 milyon 200 bin TL olan 16 adet çeşitli marka ve model araçlar değişik tarihlerde ele geçirildi. Araçlar üzerinde Kayseri Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı’nda inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucu araçlar hakkında çenç raporu düzenlenerek 37 şüpheli hakkında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı. Ele geçirilen araçlar sahipleri tespit edilenler yasal sahiplerine iade edilerek haciz ve yakalama kaydı olanlar otoparklara, gümrük kaçağı olanlar ise Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yine 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden çalınan motosikletlerin bulunması ve otoparklarda bulunan kimliği belirsiz motosikletlerin tespiti amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde toplam piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 150 bin TL olan 30 adet çeşitli marka ve model motosikletin, Mersin, Yozgat, Nevşehir, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri’den çalıntı olduğu tespit edildi. Motosikletlerin yasal sahiplerine ulaşılarak teslim işlemleri başlatılırken, olaylarla bağlantılı şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.