YEREL HABERLER - 18 Ağustos 2017 Cuma 12:10

Ilıcalıdan emeklilere bir müjde daha

A
A
A
Ilıcalıdan emeklilere bir müjde daha

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr Mustafa Ilıcalı, Türkiye Emekliler Derneği Erzurum şube Başkanı Ahmet Degen ile yaptığı yemekli toplantıda yine müjdeler verdi. Ilıcalı, Toplu Konut İdaresi başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı görüşme sonrası emeklilere yapımı devam eden konutlardan emeklilere daha fazla pay verilmesi sözünü aldı.


Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, emekliler derneği Başkanı Ahmet Degen ile yaptığı görüşme esnasında Degen’in “emekliler sizden yine müjde bekliyor” açıklamasının ardından TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir telefon görüşmesi yaptı. Erzurum’da emeklilerin ev sahibi olmayı hak ettiğini ve toplu konut idaresinin Erzurum’a biraz daha fazla ağırlık vermesini TOKİ Başkanına ileten Ilıcalı, ilimizde yapımı devam eden konutlardan emeklilere daha fazla pay verilmesini istedi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, Erzurum’da temmuz ayında 684 konut’ emeklilere verdiklerini ve yapımı devam eden konutlardan yine emeklilere ayrıcalık tanınacağının sözünü verdi. Yaşanan bu gelişme üzerine Ak Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür eden dernek Başkanı Ahmet Degen, “Sayın Ilıcalı, emeklilerin gözü kulağı ve sesi oldu. Bugüne kadar emeklilerin ev sahibi olması noktasında bizlere çok büyük desteklerde bulundu. Daha önceleri siyasilerin kapısını bile açmadığı emekliler derneği sayın Mustafa ılıcalı sayesinde şimdilerde büyük hizmetlere imza atıyor. Vekilimize ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.


Dernek Başkanı Ahmet Degen, Aşkale, Pasinler ve Oltu başta olmak üzere ilçelerde de emeklilere konuk yapımı için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.


Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise, sadece emekli kesimine değil tüm Erzurum’lulara hizmet etmek için bu yola çıktıklarını belirterek, “bizleri seçip meclise gönderen halkımıza hizmetkar olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim görevimizde bu zaten. Emeklilerimizin durumlarını çok yakından biliyorum ve bu insanlarımızın yüzünü güldürmek yani ev sahibi yapmak için gerek hükümetimiz ve gerekse bizler yoğun gayretler içerisindeyiz.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.