- 15 Mart 2018 Perşembe 11:28

Palandöken Belediyesi’nden devasa yatırım

A
A
A
Palandöken Belediyesi’nden devasa yatırım

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Nikâh Sarayı Projesi” ile ilçenin büyük bir ihtiyacını gidermekle kalmayacak, aynı zamanda tarihe damgasını da vuracak.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Nikâh Sarayı Projesi” ile ilçenin büyük bir ihtiyacını gidermekle kalmayacak, aynı zamanda tarihe damgasını da vuracak. Osmanlı mimarisinin temel alındığı söz konusu eser, Cenneti Mekan Sultan II. Abdulhamid Han’ın vefatının 100. Yılı anısına inşa edilecek.


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın prestij projeleri arasında yer alan Nikah Sarayı Projesi, inşaat sezonunu dört gözle bekliyor. Geçtiğimiz yılsonuna doğru temeli atılan devasa yatırımın en kısa sürede tamamlanabilmesi için tüm imkanlar seferber edilirken, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da, projeyi markaj altında tutuyor.


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Bu projemizi Cennet Mekan Sultan II. Abdülhamid Han’n Vefatının 100. Yılı anısına hayata geçireceğiz. Projemiz toplamda 14 bin metrekare alanı kapsıyor. Bilindiği üzere Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nü Yıldızkent’te yeni yaptırdığımız İlçe Emniyet Müdürlüğüne taşıdık. Söz konusu şubenin yerinde ise Nikah Sarayı’nı inşa etmek için harekete geçtik” diye konuştu.


“Palandökeni daha yaşanabilir modern bir kent haline getireceğiz”


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Palandöken’i özlediği hizmetlerle, gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerle tanıştırıp daha yaşanabilir modern bir ilçe haline getireceğiz. Yaptığımız her işte insanımızın mutluluğunu ve memnuniyetini düşünüyoruz. Bunun için ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz” dedi.


Nikah Sarayı Projesi’nin sadece Palandöken ilçesinin değil, Erzurum’un hizmetinde olacağını vurgulayan Bulutlar, “Yeni nikâh sarayında evlenecek çiftlerimiz ve konuklar için her şeyi düşündük. Osmanlı mimari üslubuyla tasarladığımız projeyi bizim için çok daha anlamlı kılansa, bu eseri Cennet Mekan Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefatının 100. Yıl anısına yapıyor olmamız. Nikah Sarayı’nı inşallah 2018 yılının sonlarına doğru tamamlamayı ve ardından hizmete açmayı planlanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Başkan Bulutlar, ”Palandöken Nikah Sarayı, geleneksel mimarimiz ile teknoloji sentezlenerek Türkiye’nin ilk akıllı nikah sarayı niteliğinde olacak. İçerisinde açık ve kapalı 300 araçlık otopark, mescit, sığınak, takı ve kutlama fuaye alanları, terzi, kuyumcu, çiçekçi, şekerci, fotoğrafçı, kuaför, gelin ve damat adaylarını dinlenme odaları, güvenlik sistemi, restoran ve nikâh salonu yer alacak. Palandöken Belediyesi olarak insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışını benimsedik. İnşaatına başladığımız Nikâh Sarayımız 2018 yılı sonlarına doğru bitirilmiş olunacak. Bu proje bölgenin en prestijli projelerinden birisi olmakla birlikte mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasının da ilk adımı olacak. Ve bu adıma katkı sunmuş olmanın mutluluğunu da bizler hep beraber yaşayacağız. Palandöken Belediyemizin bu yatırım İlçemize şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.