YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 10:59

ÇİFTÇİLERİN ZİRAAT BANKASI`NDAN BEKLENTİLERİ...

A
A
A
ÇİFTÇİLERİN ZİRAAT BANKASI`NDAN BEKLENTİLERİ...

Adanalı çiftçi temsilcileri, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ı ziyaret ederek, çiftçilerin beklentilerini aktardılar.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Çiftçiler Birliği yönetim kurulu üyesi Avni Özşahin ve kentin önde gelen çiftçilerinden Fırat Özkan ile gerçekleştirdikleri ziyaretin, son derece olumlu geçtiğini bildirdi.
Ziyarette, çiftçilerin Ziraat Bankası’ndan beklentilerini de özet olarak aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Homurlu, "Yeni genel müdürümüzle tarımdaki ve tarım teknolojilerindeki gelişmeleri paylaştık. Bu gelişmelerin Türkiye tarımının en önemli merkezlerinden olan, bereketli topraklara sahip Çukurova’ya yansımasının olumlu olduğunu vurguladık" dedi.
Homurlu, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ı Adana’ya davet ettiklerini, bu davetin de genel müdür tarafından son derece olumlu karşılandığını ifade ederek, "İnanıyorum ki Ziraat Bankası ile çiftçilerin münasebetleri içtenlikle devam edecek" diye konuştu.
Eskiden çiftçi kredileri konu olduğunda sadece Ziraat Bankası’nın akla geldiğini ancak, bugün durumun değiştiğini anlatan Homurlu, şunları kaydetti:
"Tarıma kredi açan tüm kuruluşlar doğru yapıyor, çünkü özsermayesi güçlü bir sektör. Ancak, tarım, bu güçlü öz sermaye yapısına rağmen finansman güçlüğü çeker. Bunun nedeni ise yılda bir ya da iki hasat olduğu için sermaye birikimi zordur. Bu nedenle yaşanan finansman sorunu da kredilerle telafi edilir."
Başkan Behçet Homurlu, tarım sektörünün, bankaların gözünde garantisi güçlü bir sektör olduğuna da dikkati çekerek, "Çünkü, arkasında güçlü bir gayrimenkul vardır. Özel bankalar da bu gücü daha sonra keşfederek, çiftçi kesimine yönelik alternatifli kredi seçenekleriyle müşteri portföylerine çiftçileri de dahil ettiler" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.