SPOR - 27 Nisan 2018 Cuma 10:36

Afgan gencin hayali Türk Milli Takımı’nda oynamak

A
A
A
Afgan gencin hayali Türk Milli Takımı’nda oynamak

Afganistan 15 Yaş Altı Milli Takımı’nda oynarken savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye’ye kaçak yollarla gelerek sığınan Reza Yakubi, hayalinin bir gün Türk Milli Takımı’nda oynamak olduğunu dile getirdi.

Afganistan 15 Yaş Altı Milli Takımı’nda oynarken savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye’ye kaçak yollarla gelerek sığınan Reza Yakubi, hayalinin bir gün Türk Milli Takımı’nda oynamak olduğunu dile getirdi.


Afganistan Milli Takımı’nda istikrarlı olarak forma giyen 17 yaşındaki Reza Yakubi ve ailesi, savaş sebebiyle 2 yıl önce Türkiye’ye sığınmaya karar verdi. Afganistan’dan Türkiye’ye direk vize ve pasaport işlemleri gerçekleşmediği için önce İran’a geçen Yakubi ailesi, burada gördükleri kötü muamele sonrası 8 gün boyunca yürüyerek Türkiye’ye ulaşmayı başardı.


“Çok yetenekli bir futbolcuyum ama evde kalıyorum”


Afganistan’da milli futbolcu iken Türkiye’de mülteci olduğu için lisans çıkartamadığını ve kulüp bulamadığını belirten Reza Yakubi, bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Şuan Eskişehir’de yaşayan ve Ahi Evran Teknik ve Anadolu Lisesi’nde eğitim hayatını sürdüren Yakubi, “Futbola çocukken başladım. 15 yaşımdayken yetenekli olduğum için Afgan Milli Takımı’nda oynamaya başladım. Sonra Afganistan’da savaş olduğu için Türkiye’ye geldik. Türkiye’de futbol oynamaya hiç fırsatım olmadı. Çok seviyorum futbol oynamayı. Ama burada fırsatım yok lisansım olmadığı için. Beni hiçbir takıma almıyorlar. Türkiye’de şuan hiçbir yerde futbol oynamıyorum. Mevkim forvet. Çok yetenekli bir futbolcuyum. Ama evde kalıyorum. Hiç kimse beni almıyor. Çok üzülüyorum. Büyüklerimizden lisans konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Yardımcı olurlarsa gerçekten çok memnun olacağım. Hiç kimse beni takıma almadı. Çok uğraştım. ‘Yabancı olduğun için sen oynayamazsın’ dediler. Sonuç olarak hiçbir takımda oynayamıyorum. Afganistan’da beni çok seviyorlardı. Ben oradakilere ‘Türkiye’ye gidiyorum’ dediğimde çok üzüldüler. ‘Niye?’ dediler ‘Savaş olduğu için’ dedim. Onlar da izin verdiler. ‘Burada zaten savaş olduğu hiçbir şey yapamazsın’ dediler” şeklinde konuştu.


“Türkiye’ye yardımcı olmak istiyorum”


Afganistan’dan Türkiye’ye geliş süreçlerinin kolay olmadığını ve büyük problemler ile karşılaştıklarını dile getiren Reza Yakubi, hayalinin bir gün Türk Milli Takımı için futbol oynamak olduğunu söyledi. Yakubi, “Öncelikle Afganistan’dan İran’a uçakla geldik. Ondan sonra İran’dan Türkiye’ye kadar dağlardan yürüyerek kaçak geldik. Çünkü Afganistan’dan Türkiye’ye direk vize veya pasaport vermiyorlar savaş olduğu için. Mülteci olarak buradayız. Bize kimlik verdiler ama yabancı kimliği. Büyüklerimiz bize yardımcı olursa, sahaya çıkarırlarsa ben Türkiye’ye yardımcı olmak istiyorum. Büyük takımlarda oynamak istiyorum. Mesela bir şans verseler, beni izleseler. Eğer bende yetenek varsa beni kabul ederlerse çok memnun olacağım. Türkiye’de Beşiktaş’ı beğeniyorum. En sevdiğim futbolcu ise Ricardo Quaresma” ifadelerini kullandı.


“En büyük hayalim, oğlumun Türk Milli Takımı’nda oynadığını görebilmek”


Eski bir profesyonel futbolcu olan ve oğlunun yeteneklerine çok güvendiğini dile getiren baba Nader Yakubi, oğluna imkan verilmesi halinde Türk futbolu adına önemli işler yapabileceğini belirtti. Türkiye’de bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren baba Yakubi, şunları kaydetti:


“Türkiye’yi çok seviyoruz. Türk milletini çok seviyoruz. Bize saygı duyuyorlar. Oğlum küçükken de iyi oynuyordu. Büyüklerimiz, oğluma lisans çıkartırsa çok memnun olacağım. En büyük hayalim oğlumun Türk Milli Takımı’nda oynadığını görebilmek.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.