- 16 Ekim 2017 Pazartesi 16:22

Boyayarak resim yaptığı taşlar gerçeği aratmıyor

A
A
A
Boyayarak resim yaptığı taşlar gerçeği aratmıyor

Eskişehirli sanatçı Aslı Şöhret Tekin, taşları boyayarak birbirinden ilgnç ve güzel eserler üretiyor.

Eskişehirli sanatçı Aslı Şöhret Tekin, taşları boyayarak birbirinden ilgnç ve güzel eserler üretiyor.


Seramik Teknikerliği ve Kamu Yönetimi olmak üzere iki üniversite okuyan Tekin, bu sanata kızı sayesinde başladığını anlattı. Tekin, “Yaklaşık 7 yıl önce bu sanata başladım. Kızım küçükken deniz kenarında ona oyuncak yapmak amacıyla taşları boyamıştım. Sonrasında bunu geliştirerek devam ettirdim. Daha çok hayvan figürlerini taş üzerine uyguluyorum” diye konuştu.


Taşları daha çok deniz ve nehir kenarlarından bulduğunu söyleyen Tekin, “Taş üzerine çizdiğim resme, taşın büyüklüğüne göre yapım süresi değişiyor. Bir saatte tamamladığım da oluyor, 3 gün sürenler de var. Dünyada bunun adı ‘rock painting’ diye geçiyor. Bunların dünya çapında değerlerinin çok daha fazla olduğunu biliyorum. Ancak yaptığım ürünleri 10 ile 40 lira arasında satıyorum” dedi.


İnsanların ilgisinden de oldukça memnun olan Tekin, “Görenler çok beğeniyor. Bu beğenilerini dile getiriyorlar. ‘Tıpkı gerçek gibi olmuş’ yorumunda bulunuyorlar. Taş olduğunu gördüklerinde şaşırıyorlar” ifadelerini kullandı. Tekin, “asilsanat” isimli instagram hesabından satış yaptığını da sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk