- 04 Ekim 2017 Çarşamba 16:15

Duyarlı yüreklere teşekkür edildi

A
A
A
Duyarlı yüreklere teşekkür edildi

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Gerçekleştirilen programa Eskişehir’de faaliyet gösteren 25 okuldan yaklaşık bin 500 ana sınıfı ve ilkokul öğrencisi ile velileri ve çok sayıda hayvan sever katıldı. Etkinlikte yılın hayvan severine ve en çok mama bağışında bulunarak sokak hayvanlarına katkıda bulunan öğrencilere ve vatandaşlara teşekkür belgeleri ile ödülleri takdim edildi.


Yılın hayvan severi ödülüne; Burak Akın, Ercüment Kocabaş, Binnur Günişler ve Ahmet Aracı’dan oluşan AKUT Eskişehir ekibi layık görüldü. Ekip, Eskişehir’de bir apartmanın sütunu içerisinde mahsur kalan bir kediyi ve otladığı alanda kuyuya düşen bir ineği uzun uğraşlar neticesinde kurtarmayı başarmıştı.


Törende daha sonra sokak hayvanlarına mama desteği veren 10 hayvan severe ve 7 okulun öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.


Burada bir konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, hayvan sevgisinin insan hayatındaki olumlu etkilerine dikkat çekti ve Tepebaşı Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. 2010 yılından günümüze kadar kısırlaştırılan hayvan sayısının 11 bin 16’ya ulaştığını belirten Selek, “2010’dan bu yana 11 bin 16 hayvan kısırlaştırıldı, 8 bin 41 hayvan ise sahiplendirildi. Merkezimizde tedavi edilen hayvan sayısı 5 bin 280 olurken 247 okulda eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. Bu eğitimlere katılarak hayvanlar hakkında bilgilendirdiğimiz öğrenci sayısı 18 bin 316 oldu. Ayrıca 42 bin 46 öğrenci ve 96 bin 141 birey de merkezimizi ziyaret etti. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu rakamlara ulaşılamadı. Buradan bizleri her zaman destekleyen Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Meşalelerle yolu kapatarak asker eğlencesi yapan gruba ceza Küçükçekmece’de araçları yol ortasında durdurup meşaleler yakarak asker eğlencesi yapan gruba 8 bin lira ceza kesilirken "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı. Olay, 12 Mayıs akşam saatlerinde Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir grup araçlarını yol ortasında durdurup, inmeye başlamış gruptan birkaç şahıs, meşaleler yakıp yol ortasında eğlenmişti. Diğer sürücülerin korna ile tepkisine aldırış etmeyen grup hem yolu kapatmış hem de trafiği tehlikeye düşürmüştü. Sürücülerin tepki gösterdiği gurup, polis araçlarının siren seslerini duyunca araçlarına binip uzaklaşmıştı. Konuya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde kimlik bilgileri tespit edilen Y.A. E.A. ve A.İ. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara yönelik, "aracı zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek" suçundan 690’ar TL, "taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığının bir trafik işareti ile belirtilmiş olduğu yerlerde duraklamak" suçundan 690’ar TL, "yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda, bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları" suçundan 690’ar TL, "saygısızca araç kullanmak" suçundan 690’ar TL, A.İ. isimli araç sürücüsüne ise, "ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak" suçundan 690 TL olmak üzere toplamda 8 bin 970 TL idari para cezası uygulandı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı.