EĞİTİM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:40

Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması

A
A
A
Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturma hedefiyle her yıl hizmet verdiği farklı bir şehirde düzenlediği şiir ve resim yarışmasının yedincisi Eskişehir’de yapıldı.


Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmanın ödül törenine başta Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Yavuz, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın ve OEDAŞ İl Müdürü İbrahim Tozan olmak üzere çok sayıda yetkili ve davetli katıldı. Her iki kategoride de dereceye giren çocukların ödüllendirildiği yarışmada ayrıca törene katılan tüm çocuklara hediyeler verildi.


Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından düzenlenen “Enerji Tasarrufu” temalı geleneksel şiir ve resim yarışmasının sonuçları törenle açıklandı. Her yıl OEDAŞ’ın hizmet verdiği farklı bir şehirde yapılan yarışmanın yedincisi Eskişehir’deki Gülay Kanatlı Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmanın ödül törenine Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Yavuz, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, OEDAŞ İl Müdürü İbrahim Tozan’ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı.



Törene katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi


İlkokul öğrencilerinin resim, ortaokul öğrencilerinin ise şiirleriyle katılım gösterdiği yarışmaya çok sayıda öğrenci başvurdu. Yarışmanın finalinde her iki kategoride birinci olan öğrenciler laptop, ikinciler tablet, üçüncüler ise bisiklet ödülünün sahibi oldu. Ayrıca törene katılan tüm öğrencilere kalem kutusu, 12’li kuru boya kalem, kurşun kalem, kırmızı kalem, kalemtıraş ve silgiden oluşan birer kırtasiye seti hediye edildi. Törende her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hep birlikte coşkuyla kutlandı.



Muzaffer Yalçın: “Çocuklar sayesinde gezegenimizi daha iyi bir gelecek bekliyor”


Enerjinin dünyanın en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Biz büyükler, enerji kaynaklarına ulaşmak için çevremize, gezegenimize zarar verdik. Şimdiki çocuklarımız ise çevre bilinci ve enerji tasarrufu konularında farkındalık geliştirerek büyüyor. Öğrencilerimizin çevre bilinci ve enerji verimliliği konularında gösterdikleri ilgi ve yetenek bizi gerçekten gururlandırıyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hepsi çok yetenekli, jürimiz seçim yapmakta oldukça zorlandı. Onların bu çalışmaları, gezegenimizi daha iyi bir geleceğin beklediğine dair bizlere büyük umutlar veriyor. Bu kıymetli etkinliğin düzenlenmesine destek veren Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. OEDAŞ olarak, toplumumuzun enerjiyi verimli kullanması ve çevreye duyarlı olması konularında çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Yalçın ayrıca başta çocuklar olmak üzere tüm davetlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.



Resim kategorisinde dereceye giren öğrenciler


1. Zeynep Elif Şenlik - Odunpazarı / Meserret İnel İlkokulu - 4. sınıf


2. Miraç Duran - Odunpazarı / Halil Yasin İlkokulu - 4. sınıf


3. Aleyna Altıner - Çifteler / Sakarya İlkokulu - 2. sınıf



Şiir kategorisinde dereceye giren öğrenciler


1. Yaman Kuru - Odunpazarı / Melahat Ünügür Ortaokulu - 5. sınıf


2. Ceyda Irmak Fener - Tepebaşı / Atatürk Ortaokulu - 6. sınıf


3. Asmin Kandemir - Odunpazarı / Şehit Güngören Bostan Ortaokulu - 6. sınıf



Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akdeniz Üniversitesi dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında Akdeniz Üniversitesi, THE 2024 Genç Üniversiteler Sıralamasında dünya genelinde 501+ bandından 251-300 bandına yükselirken Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasında birinci oldu. Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2024 Genç Üniversiteler Sıralaması açıklandı. Dünyada 50 yaş ve altındaki üniversitelerin yer aldığı sıralamada 1.171 üniversite öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, uluslararası görünüm ve endüstri olarak 5 performans göstergesine göre değerlendirildi. Dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasına ismini yazdıran Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’de de devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. Büyük bir sıçrama ile birinci sıraya yerleşti 2023 yılında Genç Üniversiteler Sıralamasında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 11. sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi büyük bir sıçrama ile 10 basamak yükselerek birinci sıraya yükseldi. Dünyada ise 501+ bandından 251-300 bandına yükseldi. Sağlık alanından mühendisliğe fen bilimlerinden spor bilimlerine 31 branşın yer aldığı sıralamada Akdeniz Üniversitesi eğitim verdiği tüm branşlarda devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. “Yükselişimiz sürüyor” Genç Üniversiteler Sıralamasında 41 yıllık bir üniversite olarak devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, genç ama köklü bir üniversite olarak hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini bunun da küresel sıralamalara yansıdığını belirtti. Rektör Özkan, “Görev yaptığımız dört yıl boyunca yaptığımız çalışmaların böyle bir başarıyla taçlanması bizi mutlu etti. Bu süreçte özellikle eğitim ve araştırma alanında yenilikçi bakış açısıyla büyük adımlar attık. Bu çabalarımız, üniversitemizin adını hem ulusal hem de uluslararası alanda daha iyi bir konuma taşıdı. Bu konudaki kararlılığımızın ve çalışmalarımızın sonucunu görmek sevindirici. Bu sonuçlar geleceğe yönelik hedeflerimiz için daha da büyük bir motivasyon kaynağı oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Tunceli Tunceli’de Aile Haftası etkinlikleri Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile Haftası nedeni ile kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüyüş düzenledi. Toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmak için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ortak bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi. Özdemir, ‘’Biz biliyoruz aile toplumun temel taşıdır. Toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Bu vesile bugün yanımızda bize eşlik eden başta kurum amirlerimize olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyoruz. Tunceli Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak başta yaşlı, engelli çocuk kadın olmak üzere ailelerin tüm bireylerini korumak, tüm ailelerimize gerekli destekleri sunarak, tüm ailelerimizin her daim yanında olmak temel görevimizdir. Biz daha öncede olduğu gibi bugün de yarın da her zaman ailelerimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız. Gerekçe ne olursa olsun kapımız tüm vatandaşlarımıza her zaman açıktır. Ülkemizin kalkınması için vatandaşlarımızın ailelerimizin huzuru için canla başla çalışacağız’’ dedi. Özdemir son birkaç yılda Bakanlık verilerine göre 20 binden fazla aileyi ziyaret ettiklerini bundan sonrada çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade etti.