SAĞLIK - 26 Kasım 2015 Perşembe 10:34

(Özel Haber) 18 Yıllık Bebek Hasreti Doğru Tedaviyle Son Buldu

A
A
A
(Özel Haber) 18 Yıllık Bebek Hasreti Doğru Tedaviyle Son Buldu

Acıbadem Eskişehir Hastanesi, 18 yıldır farklı yerlerde çeşitli yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olmayan aileyi evlat sahibi yaptı.
İbrahim ve Rahime Kısa çifti, bundan 19 yıl önce evlenerek hayatlarını birleştirdi. Aradan geçen zamana rağmen çocuk sahibi olamayan çift, birçok hastaneye giderek tedavi olmak istedi. Çeşitli hastanelerde çeşitli tedavi yöntemleri denemelerine rağmen evlat sahibi olamayan çift, Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Üreme Sağlığı Uzmanı Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Fatih Öğüç’ün adını duydu. Son çare olarak Dr. Öğüç’ten tedavi almaya karar veren çift, Acıbadem Eskişehir Hastanesi’ne gelerek tedavi görmeye başladı. Tedavi sürecinde evlat sahibi olacaklarının müjdesini Dr. Öğüç’ten alan çiftin 18 yıllık hasreti böylelikle sona ermiş oldu. Çiftin, Kadir Kerem ismini verdikleri çocukları ise, şimdi sağlıklı bir şekilde 15 ayını tamamladı.
“DAHA ÖNCEKİ TEDAVİLER FAYDA ETMEDİ”
Daha önceden aldıkları tedavi sürecini İHA’ya anlatan Anne Rahime Kısa, “2005 ve 2007 yılında daha önce Ankara’da tüp bebek denemesinde bulundum. Bunun öncesinde Eskişehir’de de 2-3 defa aşılama denemesinde bulunduk ama bunlar sonuçlanmadı. Ben, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalıştığım için Fatih Bey’in ismini çok fazla duydum. Denemeye karar verdik ve Fatih Bey’le görüştük. Fatih Bey’in ılımlı yaklaşımı çok şükür bize güzel şeyler verdi” dedi.
“TEBRİKLER ANNESİNİZ, TEBRİKLER BABASINIZ MÜJDESİNİ ALMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGUYDU”
Anne Rahime Kısa, evlat sahibi olduktan sonra yaşadığı mutluluğu da şöyle ifade etti:
“Acıbadem Hastanesi’ne, Fatih Bey’e ve ekibine teşekkür ederim. Fatih Bey’in ilgisi ve yaklaşımı çok güzeldi. En güzel şey ise Fatih Bey’in bize, “Tebrikler annesiniz, tebrikler babasınız” demesi oldu. Çok güzel bir duyguydu, Rabbim herkese nasip etsin diyorum. Bu duygu ancak yaşanır. Elhamdülillah yavrumuzu elimize aldık. Hayatta en güzel şey nedir deseler, yavrumu kucağıma aldığım andır.”
“EVLADIMI KUCAĞIMA ALINCA, YAŞADIĞIM ZORLUKLARI UNUTTUM”
Evladını kucağına aldıktan sonra geçmişte yaşadığı bütün acıları unuttuğunu aktaran anne Kısa, “Geçirdiğimiz 19 yıl dile kolay. Tüp bebekle evlat sahibi olmuşlar diyorlar ama bu olay çok farklı. Tüp bebek, çok sabır, meşakkat, yani kocalarla birlikte sabır gerektiren bir olay. Geçirilen süreç çok ama çok zor fakat evladını eline aldığın zaman o çektiğin acıların zerresini bile aklına getirmiyorsun. O yediğin iğneler dahil hiçbir şey aklına gelmiyor. Yaşadığın günler, yaşadığın zorlukların hiçbiri aklına gelmiyor” diye konuştu.
“TÜP BEBEKTE ÖNEMLİ OLAN HASTA İLE EKİBİN UYUMUDUR”
Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Üreme Sağlığı Uzmanı Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Fatih Öğüç ise, tüp bebek ve tadavi sürecinden bahsetti. Tüp bebekte önemli olan şeyin güncel ve kişiye özel olan tedaviler olduğunu kaydeden Dr. Fatih Öğüç, “Biz de bu yola çıkarken Allah’ın izniyle Rahime Hanım’a onun bünyesine en uygun tedavinin en uygun şekilde, en uygun embriyo ile en iyi rahim iç dokusunu hazırlayarak başardık. Burada önemli olan şey ekibin hastayla uyumudur. Hastanın ve ekibin bir uyum içinde kendisinin daha önceki tedavileriyle birlikte önemli olan hikayenin tam olarak algılanıp, bundan sonra hangi yolla başarılacağına dair konsantre olmuş bir şekilde özelleşmiş bir tedavi uygulamak. Pek çok yeni ve özel tedavi yolu var ama bunların hiçbiri tek başına başarı için yeterli değil. Önemli olan hastaya uygun, hastaya özel tedavi yöntemlerinin seçilmesidir” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)