YEREL HABERLER - 03 Temmuz 2015 Cuma 17:42

Süleyman Demirel İçin Mevlit Okutuldu

A
A
A
Süleyman Demirel İçin Mevlit Okutuldu

Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 81 ilde 185 camide mevlit okutuldu. Reşadiye Camii’nde ikindi namazı öncesinde gerçekleştirilen mevlit programında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılmasının ardından ilahiler ve merhum Cumhurbaşkanı Demirel adına Mevlid-i Şerif okundu. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile şehit olanlara dualar edildi.
Mevlide katılan cemaatten Necati Okuroğlu, Süleyman Demirel’in ülkeye ciddi hizmetler ettiğini söyledi. Okuroğlu, “1965-1970 yılları arası Japonya’dan sonra kalkınan en iyi ülke olmuştur, dev tesisler yapmıştır. Bu hizmetlerden herkes bugün istifade ediyor. O yüzden yeni vefat ettiği, ahirete intikal ettiği için ruhuna bir mevlit okuttuk. Vesile olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
"ONUN SAYESİNDE JAPONYA’DAN SONRA KALKINAN EN İYİ ÜLKE OLDUK"
Düşüncelerini dile getiren bir başka vatandaş ise köylere elektrik, baraj ve su getiren barajlar kralı Süleyman Demirel gibi birisi gelmeyeceğini söyledi. Demirel’in siyasetçilerin babası olduğunu vurgulayan vatandaş, şöyle devam etti:
“Süleyman Demirel’in ruhu şad olsun. Kendi başımdan geçen bir anıyı anlatayım size. Süleyman Demirel Odunpazarı’nda duruyor Demokrat Parti’nin seçiminde. anons yapılıyor orda “kim geliyor? Kim geliyor? Köprüler barajlar kralı Demirel geliyor. Kim geliyor? Kim geliyor? Adnan Menderes arkasında bulunan meşhur Demirel geliyor. Vur Allah’ını seversen mehter takımı” diyor. Allah onun ruhunu şad etsin."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir