YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 11:19

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verecek

A
A
A
Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verecek

Bu yıl 41’nci sanat yılını kutlayacak olan Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sezonun ilk konserini gerçekleştirecek.
Konser hakkında bilgi veren Koro Basın Sözcüsü Dilber Cebesoy Tekgöl, konserin iki parçadan gerçekleşeceğini belirtti. Tekgöl, “Bu yıl 41’nci sanat yılımıza girdik. Bu yılın ilk konserini yani sezon ortası konserimizi 7 Şubat 2016 Pazar gecesi 19:30’da Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştireceğiz. Değerli hocamız, şefimiz, Bestekâr Hüseyin Erbay’ın yöneteceği konserimizin birinci bölümünde koromuz siz sanatseverlere musikimizin ana makamlarından olan Buselik - Şehnaz Buselik ve Hisar Buselik makamından eserler sunacaktır. Bu bölümün solistleri Turan Engin, Adalet Orak, Lütfiye Zengin ve Haşim Dede’dir. Bahar Tunçol, Gökçe Gökben, Yunus Bilgiçli ve Gülşah Zafer Akgül konserimizin ikinci bölüm solistleri olup, koromuzla birlikte farklı makamlarda, birbirinden güzel eserler seslendireceklerdir. Konserimizin finalini ise Koromuzun “A” Konser solistlerinden Merak Oktay Aydın yapacaktır. Solistimiz Kürdilihicazkar, Kürdi, Muhayyerkürdi, Muhayyer ve Karcığar makamlarından oluşan seçkin bir repertuvar ile sanatseverlere mükemmel bir Türk Müziği gecesi yaşatacaktır” ifadelerini kullandı.
Tüm sanatseverleri konsere beklediklerini dile getiren Tekgöl, davetiyelerin Atatürk Bulvarında bulunan Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden mesai saatleri içerisinde temin edilebileceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir