YEREL HABERLER - 21 Ekim 2012 Pazar 11:41

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI`NDAN 18 YAŞ DEОERLENDİRMESİ

A
A
A
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI`NDAN 18 YAŞ DEОERLENDİRMESİ

AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, seçilme hakkının 18`e çekilmesine yönelik değerlendirmede bulundu. Üner, ``Seçme hakkına sahip olan 18 yaşını doldurmuş gençlerimizin seçilme hakkına engel olmak bir zihniyet bulanıklığından öte değildir`` dedi.
AK Parti`nin geçen dönem seçilme yaşını 30`dan 25`e indirdiğini ve 12 Haziran 2011`de yapılan genel seçimlerde parlamentoya 30 yaşın altında 2 milletvekili gönderildiğini belirten İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner ``Gençlik Kollarımızda görev almış ve şuan parlamentoda bulunan 30`lu yaşlarda 15`in üzerinde milletvekilimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde Türkiye genelinde çok sayıda genç arkadaşımız partimizin listelerinden seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev ifa etmektedirler. Başta Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizin yetkili mercileri Türkiye`nin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasını yeterli bulmayarak bunu 18`e indirmek için karar almıştır. Bu minvalde, teklifimiz muhalefet partileri CHP ve MHP`ye de sunulmuş ve destek vermeleri istenmiştir. MHP teklifimize baştan ``hayır`` demişken, CHP olumlu yaklaşacağı sinyalini vermiştir. Fakat ilerleyen süreçte CHP de geri adım atarak seçilme yaşının 18`e düşürülmesine sıcak bakmadığını ortaya koymuştur`` diyerek muhalefeti eleştirdi.
``Buna rağmen ilk imzasını Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın attığı ve toplamda 258 milletvekilinin imzasını taşıyan seçilme yaşını 18`e düşürmeyi öngören Anayasa değişiklik teklifi 18 Ekim 2012 Perşembe günü TBMM Başkanlığı`na sunulmuştur. Teklif, seçilme yaşını 25`ten 18`e düşürürken silâh altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön görmektedir`` diyen Üner, gençlere duyduğu güvenden dolayı Başbakan Erdoğan başta olmak üzere parti yöneticilerine teşekkür etti.
Seçilme yaşının da 18`e indirilmesinin kendilerine mutluluk verdiğini kaydeden AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, ``18`li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak olan Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen partimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sayın Başbakanımızın son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`nda da ifade ettiği gibi neredeyse Avrupa`nın yarıya yakınında 18 yaş, hem seçme hem seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısında da seçilme yaşı ya 21`dir ya da 25`tir. Avrupa`da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 25 yaşın altında bırakın parlamenterleri bakanlar bile bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler mevcut`` dedi.
``MHP GENÇLERİ RENCİDE ETTİ``
Açıklamasında MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri`nin Meclis`te yaptığı basın açıklaması esnasında sağına ve soluna birer 18 yaşındaki genci alarak ``Bunlar mı vekil olacak?`` diyerek hem o gençleri hem de o gençlerle aynı yaş grubunda bulunanları rencide edip aşağıladığını iddia eden Üner ``Bu görüntü her şeyden önce MHP`de siyaset yapan genç kardeşlerimize büyük bir hakarettir, Türkiye gençlerine bir hakarettir. Bu tablo MHP ve CHP`nin gençlere yönelik algısının aynasıdır. MHP ve CHP`nin gençleri nasıl gördüklerinin, gençleri nazarlarında nereye koyduklarının fotoğrafıdır. Bizler AK Gençlik olarak, bize güvenen bir partide hizmet üretmekten gurur duyuyoruz`` ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Selendi Kaymakamlık Kupası, Belediye Spor’un oldu Manisa’nın Selendi ilçesinde Kaymakamlık ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen Kaymakamlık Kurumlar arası voleybol Turnuvası oynanan final müsabakası ile sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Selendi Belediye Spor oldu. Şubat ayının başında dört grup halinde başlayan ve daha sonra gruplarında ilk iki sırayı alan takımların çapraz eşleşmeler sonucu çeyrek finale çıktığı turnuva nefes kesen maçlara sahne oldu. Yarı finalde rakiplerini yenen Selendi Belediye Spor ile İlçe Emniyet takımları finale yükseldi. Selendi Kapalı Spor Salonu’nda Selendi Belediye Spor ile İlçe Emniyet Spor arasında oynanan final müsabakasını Ahmet Ertuğrul yönetti. Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin ilk setini İlçe Emniyet 25-15 alarak 1-0 öne geçti. İkinci seti Belediye Spor 25-15 alarak setlerde durumu 1-1 yaptı. 3. Seti yine Belediye Spor 25-19 alarak setlerde 2-1 öne geçti. 4. seti de 25-19 alan Belediye Spor turnuvanın şampiyonu oldu. Maç bitiminde büyük coşku yaşayan Belediye Spor takımı sevincini taraftarları ile paylaştı. Turnuvanın üçüncülüğünü ise rakibi Milli Eğitim Spor’u 3-0 yenen İlçe Spor Müdürlüğü Spor takımı kazandı. Şampiyon olan Selendi Belediye Spor takımının kupa ve madalyalarını İlçe Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, ikinci olan İlçe Emniyet takımın kupa ve madalyalarını İlçe Cumhuriyet Savcısı Ersel Bozkurt, üçüncü olan İlçe Spor Müdürlüğü Spor takımının kupa ve madalyalarını İlçe Emniyet Amiri Emre Gevanci ile İlçe Jandarma Komutanı Yunus Emre Kurt verirken dördüncü olan İlçe Milli Eğitim takımın madalyalarını İlçe Spor Müdürü Tayyar Selvi verdi. Başarılı bir turnuvayı geride bıraktıklarını kaydeden İlçe Spor Müdürü Tayyar Selvi, "Centilmence bir turnuva geçirdik. Tüm takım oyuncularımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Amasya Amasya’da mevlitte yenen tavuklu pilavdan 22 kişi zehirlendi Amasya’da bir evde okutulan mevlitte ikram edilen tavuklu pilavdan zehirlenen 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Amasya Valiliği olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre olay, Şeyhcui Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Yeni doğan bir bebek için okutulan mevlit programına ikram edilen tavuklu pilavı tüketen bazı davetliler rahatsızlanarak kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdu. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran sayısının giderek artması üzerine polis ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından olayın yaşandığı adreste inceleme yapılan incelemede zehirlenmeye neden olduğu değerlendirilen yemekten numune alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Olaya ilişkin Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Bir aile tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programında ikram edilen tavuklu pilavdan etkilendiği öngörülen, an itibariyle 22 vatandaşımız acil servisimize başvurmuştur. İlgili vatandaşlarımızın genel durumları iyi olup, hayati tehlikeleri bulunmamakta ve tıbbi takip ve tedavileri de yapılmaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari inceleme süreci başlatılmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Kızı ve torunlarının yedikleri yemekten etkilenerek hastaneye kaldırıldığını belirten Selahattin Zengin adli vatandaş, tedavilerinin devam ettiğini söyledi.
Ankara RTÜK Türk Müzik Topluluğu sanatseverlerle buluştu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Türk Müziği Topluluğu, Ankara’da sanatseverlerle buluştu. RTÜK Türk Müziği Topluluğu, CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da düzenlediği 5. konseriyle sanatseverlerle buluştu. Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği konsere RTÜK Başkanvekili Dr. Deniz Güçer, RTÜK üyeleri Hasan Davulcu ve Ahmet Can Buğday, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık, RTÜK daire başkanları, daire başkan yardımcıları, kurum personeli, koristlerin misafirleri ve sanatseverler katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanvekili Deniz Güçer, "Değerli misafirlerimiz, kıymetli çalışma arkadaşlarımız, sözlerime RTÜK Başkanımız Mehmet Daniş’ın selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak bizler, yayıncılığın sadece teknik ve hukuki bir alan olmadığını, aynı zamanda kültürün, sanatın ve ortak değerlerin taşıyıcısı olduğunu biliyoruz. Ekranlardan ve mikrofonlardan topluma ulaşan her ses, aslında bir medeniyetin izini taşır. Bugün de biz o sesi kendi içimizden yükseltiyoruz. Sanat iyileştirir, yakınlaştırır ve ortak bir hafıza oluşturur. Bizler de RTÜK ailesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken aynı zamanda kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve çoğaltmayı önemsiyoruz. Bu anlamda organizasyonda emeği geçen başta başkanlık personeli olmak üzere bu güzel mekânı bizimle paylaşan CSO yetkililerine, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın temsilcilerine ve burada bulunan çok değerli başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum" dedi. Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve ses sanatçısı Seçil Ak Kutlu şefliğinde sahne alan 25 kişiden oluşan topluluk, iki bölümden oluşan konserde toplam 24 eser seslendirdi. Repertuarda rast, hicaz, nihavent, kürdilihicazkâr, muhayyerkürdi, acemaşiran, hüzzam ve sultaniyegâh makamlarında bestelenmiş eserler yer aldı. Gecenin sunuculuğunu Oya Şahin, koro başkanlığını Feridun Çıldık, koro idari başkanlığını Cansel Bağış, organizasyon sorumluluğunu ise Nazlı Öktem Çam üstlendi. Koro, başta RTÜK Başkanı Mehmet Daniş olmak üzere İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Erhan Güven ile personeline, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne ve CSO Tarihi Salon personeline teşekkür etti. RTÜK Başkanvekili Deniz Güçer, Türk sanat müziğinin yaşatılmasına katkı sunan şef, sunucu, koro yönetimi ve organizasyon ekibine teşekkür ederek, Şef Seçil Ak Kutlu’ya çiçek takdim etti. RTÜK Üyesi Hasan Davulcu da programda Başkanvekili Dr. Deniz Güçer’e, Üye Ahmet Can Buğday ise gecenin sunuculuğunu üstlenen Oya Şahin’e çiçek takdiminde bulundu.