ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:16

110 BİN TL DEĞERİNDE KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
110 BİN TL DEĞERİNDE KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda 3 ayrı kaçakçılık olayında ele geçirilen kaçak eşyaların değerinin 110 bin 830 TL olduğu bildirildi.
Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı kontrollerde, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan İran uyruklu B.A.D. idaresindeki yolcu otobüsünde yaptığı aramada 130 kilo dökme çay,14 adet et çekme makinesi,11 adet oto yedek parça ele geçirildi. Yine Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen Türk vatandaşı D.K. idaresindeki ticari otomobilde yapılan aramada 950 paket sigara, ve Türk vatandaşı F.K. idaresindeki ticari otomobilde yapılan aramada bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kaçakçılık olayları ile ilgili olarak, 3 kişi ifadelerinin alınmasından sonra Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilirken, yakalanan kaçak eşyaların değerinin 110 bin 830 TL 27 kuruş olduğu bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Bakan Işıkhan, evlerine kavuşan depremzede ailenin iftar sofrasına konuk oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ’daki programı kapsamında depremzede Yıldırım ailesinin iftar sofrasına konuk oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ’da, depremzede Yıldırım ailesiyle Ramazan sofrasında bir araya geldi. Ailenin evine konuk olan Bakan Işıkhan, iftarını depremzede aileyle birlikte açtı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle yaşadıkları ev ağır hasar alan ve kura sonucunda Elazığ Aksaray TOKİ konutlarından hak sahipliği kazanan Seyran Yıldırım ile Murat Yıldırım çifti ve çocukları, yeni evlerinde ilk Ramazan heyecanını Bakan Işıkhan ile paylaştı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi. Yeni evlerinde ilk Ramazan heyecanını yaşayan Yıldırım ailesi, devletin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti. Bakan Işıkhan, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, depremzede vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurguladı. Elazığ’daki temasları kapsamında aile ziyaretlerine önem verdiklerini kaydeden Işıkhan, devletin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti. Bakan Işıkhan’a, Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti İl Koordinatörü ve Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Solmanoğlu eşlik etti.
Aydın Efeler’de vatandaşlar aynı sofrada buluştu Efeler Belediyesi tarafından Işıklı Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında yüzlerce vatandaş ve üniversite öğrencisi aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının birlik, paylaşma ve kardeşlik iklimi Efeler’de aynı sofrada buluşmaya devam ediyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in ev sahipliğinde Işıklı Mahallesi’nde düzenlenen iftar programı, yüzlerce mahalle sakinini Ramazan ayının manevi huzurunda bir araya getirdi. Efeler Belediyesi tarafından özenle hazırlanan iftar programına öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulan iftar sofralarında boş sandalye kalmazken, çocuklardan yaşlılara kadar her yaştan Efelerli, Ramazan’ın bereketini birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaştı. Işıklı Mahallesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri de iftar programına yoğun katılım sağladı. Gençlerin ilgisi programa ayrı bir renk katarken, Başkan Anıl Yetişkin öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Ramazan’ın ikinci gününde iftar programını özellikle öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Işıklı Mahallesi’nde düzenlediklerini belirten Başkan Yetişkin, gençlerle aynı sofrada oruç açmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Programa, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ile Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetin de katılarak vatandaşlarla aynı sofrada oruç açtı. Tasavvuf müziği ve semazen gösterisi ilgi gördü İftar programında Efeler Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Şef Nedim Tarımcıoğlu yönetiminde tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi. Ardından sahnelenen semazen gösterisi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Masaları tek tek dolaşarak mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Anıl Yetişkin, yemek dağıtımını da gerçekleştirerek vatandaşlara kendi elleriyle yemekleri ikramda etti. Program sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Anıl Yetişkin, Ramazan ayının taşıdığı anlamın Efeler’de güçlü bir dayanışmaya dönüştüğünü vurgulayarak, "Ramazan, paylaşmanın, dayanışmanın ve gönüllerde buluşmanın ayıdır. Bugün burada sadece soframızı değil, sevgimizi ve kardeşliğimizi de paylaştık. Efeler’de hiçbir vatandaşımız kendini yalnız hissetmesin istiyoruz. Bu sofralar, bizim en kıymetli buluşma noktalarımız. Tüm hemşehrilerime sağlık, huzur ve bereket dolu bir Ramazan diliyorum" dedi.