ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:28

BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

A
A
A
BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

Bingöl’de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olan 2 terörist ile bu teröristlere yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında bir ticari taksi ile şehre giriş yapan 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Saray Mahallesi Seyran Sokak’ta ticari taksiye düzenlenen operasyonda, biri yabancı uyruklu 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 2 kişi, sağ olarak ele geçirildi. Daha önce keşif yaptıkları bölgeye eylem yapmak için geldikleri öğrenilen teröristlerin sırt çantasında yapılan aramada, 2
adet kaleşnikof, 1 adet uzi silah, 2 adet tabanca, 6 adet el bombası, A-4 patlayıcıyla güçlendirilmiş patlatılmaya hazır bomba düzeneği ve 1 adet telsiz ele geçirildi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından hayat normale döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisalı karateci Nurbade Büber Avrupa yolcusu Manisa Büyükşehir Belediyespor’un milli karatecisi Nurbade Büber, 20-24 Mayıs tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Büber, Manisa karate tarihinde Büyükler Avrupa Şampiyonası’na katılan ilk sporcu olarak da tarihe geçecek. Sude Nur Aksoy, Eda Eltemur, Fatma Naz Yenen, İrem Durmaz ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Nurbade Büber’den oluşan Kadın Kumite Milli Takımı 20-24 Mayıs 2026 tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt kentinde Türkiye adına tatamiye çıkacak. Yaklaşık 3 aydır A Milli Takım kampında hazırlıklarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı karatecisi Nurbade Büber, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Almanya’ya hareket etti. Milli sporcu, bugün İstanbul’dan Frankfurt’a uçtu. 20-24 Mayıs tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda ay-yıldızlı forma ile mücadele edecek olan Büber, Manisa spor tarihi adına da önemli bir başarıya imza atacak. Manisa’dan ilk kez bir sporcu, Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda tatamiye çıkacak. Uzun süredir A Milli Takım kampında yoğun tempoda çalışan milli karatecinin, şampiyonada hem Türkiye’yi hem de Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmesi bekleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor yetkilileri, milli sporcu Nurbade Büber’e başarı dileklerini ileterek, Avrupa Şampiyonası’ndan madalya ile dönmesini temenni etti.