YEREL HABERLER - 24 Aralık 2011 Cumartesi 15:47

BÜYÜKŞEHİR, ALİ ŞEFİK ÖZDEMİR BEY`İN ANISINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR, ALİ ŞEFİK ÖZDEMİR BEY`İN ANISINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentine emek veren önemli şahsiyetlerin aziz hatıralarını yaşatmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şanlı Antep Savunması’nda, Fransız kuvvetlerine karşı direnen milis kuvvetlerine 2 yıl boyunca komutanlık yapan Ali Şefik Özdemir Bey’in anısına yapılan Anıt ve Parkın açılışı yapıldı. Gaziantep Üniversitesi ile Çevik Kuvvet Kavşağı arasındaki bölgede yapılan Anıtın ve Parkın açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Vekili Cemalettin Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kafkas Federasyonu Üyeleri, Ali Şefik Özdemir Bey’in oğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ali Şefik Özdemir’in kısa özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bugün bir vefa borcunun ifası için bir araya geldiklerini söyledi. Güzelbey, “Antebimizin kurtuluşunda büyük emekleri olan değerli komutan, mümtaz şahsiyet Ali Şefik Özdemir Bey’in anısına yaptırdığımız anıtın ve parkın Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümüne gelmesi çok anlamladır. Aynı zamanda bugün, kendi tarihi ile yüzleşmeye cesareti olmayan bir ülkenin, şanlı geçmişi olan bu memleketin evlatlarına dil uzatmasına cevap niteliği taşımaktadır. Antep savunmasında genç bir komutan geliyor, 197 gün düşmana karşı direnen bir avuç insana komutanlık ediyor. Her ne kadar kendisi Mısır’da doğduysa da, biz onu Antep için k verdiği emeklerden dolayı gerçek bir Antepli olarak kabul ediyoruz, kendisi gerçek bir Antep Evladıdır” dedi.
"Antep savunması şanlı bir tarihtir, çünkü bu savunma genci, yaşlısı, kadını ve çocuğuyla yapılmış bir halk direnişidir" diyen Başkan Güzelbey, Ali Şefik Özdemir’in Asri Mezarlıktaki yer alan mezar taşındaki beyitleri törene katılanlara okuyarak, Antep Savunması Kumandanı’nın ruhuna rahmet diledi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, "Bugün Gaziantebimizin 90. kurtuluş yıl dönümünde bizlere, Özdemir Bey gibi önemli bir kahramanın anısına yaptıkları anıtın açılışı ile ruhuna rahmet ulaştırma imkanı sağlayan Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Özdemir Bey Anıtı, Fransız zulmü sonucunda şehit olan adı bilinen ya da bilinmeyen kahraman Anteplilerin bir sembolüdür” diye konuştu.
Gaziantep’in eski yapılarında bugün bile Fransızların yaptıkları katliamın izlerinin rahatlıkla görülebildiğini söyleyen Erdoğan, “22 Aralık tarihinde bizi katleden, Fransa’nın parlamentosunda dünyanın her yerinde aynı katliamı yapan bu ülkenin 37 milletvekilinin oyu ile bir karar çıktı. Dünyada emperyalizmin yaygınlaşmasına, emperyalizmin katliamlarla sürdürülmesine ön ayak olan bir ülke bize kefen biçemez, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim de yarın parlamentomuzda böyle bir karar çıksa, ülkemize gelen Fransızlara, Gaziantep’te Fransızlar bir katliam yapmamıştır diyene 45 Bin Euro ceza kessek, 1 yıl hapis cezası versek ne anlaşılır. Millet olarak tarihimizde asimilasyon yoktur. Millet olarak, kimsenin ne efendiliğini ne de vahşetini kabul etmedik. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Fransızlara karşı verdiğimiz onurlu mücadelenin nişanı olan Gazilik Madalyası’nın sembolünü diğer değerli çalışmaları gibi kentimizin bir yerine yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Kalesi, Bayazhan Kent Müzesi, Kendirli Kilisesi gibi sembol yapıların minyatürlerinin çevresinde yer aldığı Ali Şefik Özdemir Bey anısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı anıt, törene katılan protokol ve Özdemir Bey’in aile üyeleri tarafından açıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir