ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:16

110 BİN TL DEĞERİNDE KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
110 BİN TL DEĞERİNDE KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda 3 ayrı kaçakçılık olayında ele geçirilen kaçak eşyaların değerinin 110 bin 830 TL olduğu bildirildi.
Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı kontrollerde, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan İran uyruklu B.A.D. idaresindeki yolcu otobüsünde yaptığı aramada 130 kilo dökme çay,14 adet et çekme makinesi,11 adet oto yedek parça ele geçirildi. Yine Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen Türk vatandaşı D.K. idaresindeki ticari otomobilde yapılan aramada 950 paket sigara, ve Türk vatandaşı F.K. idaresindeki ticari otomobilde yapılan aramada bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kaçakçılık olayları ile ilgili olarak, 3 kişi ifadelerinin alınmasından sonra Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilirken, yakalanan kaçak eşyaların değerinin 110 bin 830 TL 27 kuruş olduğu bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı: Bolu’da kilometrelerce araç kuyruğu Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatilinin 7’nci, bayramın ise 3’üncü gününde dönüş için yola koyulan sürücüler, karayollarında ciddi bir yoğunluk oluşturmaya başladı. Özellikle TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde İstanbul istikametine doğru araç trafiği yer yer durma noktasına geldi. Tatilcilerin yoğun olarak kullandığı güzergahlardan olan Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli geçişi, Köroğlu Rampaları ve Dörtdivan ilçesi mevkilerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler, yavaş ilerleyen trafik nedeniyle zor anlar yaşadı. Bölgede görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahlarda güvenlik önlemlerini artırdı. Ağır vasıtalara geçiş yok Öte yandan, dönüş yolculuğunda yaşanabilecek olumsuzlukların ve trafik sıkışıklığının en aza indirilmesi amacıyla Bolu Valiliği tarafından yeni bir tedbir kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre; bu kapsamda 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’den itibaren 1 Haziran Pazartesi günü saat 01.00’e kadar, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul istikametine geçişlerine izin verilmeyecek.
İstanbul Bakan Osman Aşkın Bak: "Milli takımımız Dünya Kupası’nda çok iyi işler yapacak" Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Futbol Takımı’nın, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda iyi işler yapacağına inandığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde sürdüren A Milli Futbol Takımı’nın antrenmanını takip etti. Bakan Bak, antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sporcularla bayramlaştıklarını ve antrenmanı ziyaret ettiklerini ifade eden Bak, "Milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Artık günler azalmaya başladı. Milli takımımıza başarılar diliyoruz. 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılmak bizim için gurur verici. Sporcularımızı, teknik heyet, federasyon çok emek verdiler, bizi mutlu ettiler. Hazırlık süreci, burada kamptalar, pazartesi günü Kuzey Makedonya ile hazırlık maçı oynayacaklar. Ardından ABD’ye gidip, Venezuela ile hazırlık maçı oynanacak. İlk maçta Kanada’da Avustralya ile, San Francisco’da Paraguay ile ve Los Angeles’ta da ABD ile grup maçlarını tamamlayacak. Takımımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Bence orada çok iyi işler yapacak. Grup sürecinden sonra da finale kadar yürüyeceklerine yürekten inanıyorum. Hocanın rakiplerle ilgili açıklamaları vardı. Bence çok iyi analizler ve doğru değerlendirmeler. Hiçbir şey kolay değil. Adım adım gitmek gerekiyor. Doğru bir felsefe. Her maçı birer final gibi götürerek yolumuza devam edecek. Genç bir jenerasyon, bunu Avrupa Şampiyonası’nda ispatladılar. İyi bir jenerasyonumuz var. Önemli oyuncularımız var; Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız. Federasyonumuza, başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu süreci doğru yönettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da bizim için bir şans. Sporu, futbolu çok iyi bilen biri. Gençlerimizi, milli takımımızı, sporcularımızı takip eden bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim Çocuklar’a başarılar diliyoruz. Spora yapılan yatırımlar, modern stadyumlar çok önemli. 2032 Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’nin, İtalya ile organize etmesi önemli. Geçen hafta Avrupa Ligi finali organizasyonunu gerçekleştirdik. Ondan önce 2023 yılında Şampiyonlar Ligi finalini organize ettik. Türkiye, spor ülkesi olma yolunda ilerliyor. Biz çılgın Türkleriz, inşallah ABD’de de iyi işler yapacaklar" diye konuştu.