ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:50

17 HIRSIZLIK SUÇUNDAN SABIKALI HIRSIZ GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

A
A
A
17 HIRSIZLIK SUÇUNDAN SABIKALI HIRSIZ GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Beyoğlu’nda camını kırarak girdiği otomobilden cep telefon çalan zanlı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kamera tarafından kaydedilen zanlının rahat tavırları dikkat çekti.
Olay, dün gündüz saatlerinde Şişhane Metrosu çıkışında meydana geldi. Kimliği açıklanmayan bir sürücü, aracını metro girişine park ederek bir markete girdi. Sürücünün araçtan uzaklaşmasını fırsat bilen hırsızlık suçundan sabıkalı Serkan Ş., otomobile yaklaştı. Otomobilin içini kontrol eden zanlı, bir süre aracın etrafında gezdikten sonra camı kırdı. Camı kırdıktan sonra olay yerinden biraz uzaklaşan zanlı, bir süre sonra otomobilin yanına gelerek kırdığı camdan içeri girmeye çalıştı. Aracın içine uzanan
zanlı, otomobilin koltuğunda bulunan iki ayrı marka ve modelde cep telefonunu aldıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Zanlının camı kırması ve telefonları almak için camdan içeri sarkması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, zanlı rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Aracın camının kırılarak telefonların çalındığını fark eden sürücü, durumu hemen polise bildirdi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı B Bölge Güven Timleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.
İncelenen görüntülerde zanlının eşkalini belirleyen güvenlik güçleri, hırsızlık şüphelisinin kaçış istikametinde çalışma başlattı. Yol güzergahındaki tüm kamera görüntülerini de incelemeye alan polis, zanlının adresini tespit etti. Evinde gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezi’ne getirilen Serkan Ş., buradaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının emniyetteki suç dosyasının oldukça kabarık olduğu, 17 farklı hırsızlık suçundan sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı Eğirdir’de 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele ve İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu toplantılarında, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı ile 2025 Yılı İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eğirdir Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantılar, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapıldı. Toplantılarda, ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede yürütülen faaliyetler gözden geçirilerek, önleyici ve koruyucu çalışmaların etkinliğinin artırılması için yapılabilecekler ele alındı. Ayrıca gençlerin ruh sağlığının korunması, psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi ve intihar riskinin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık, eğitim ve önleme faaliyetleri değerlendirilerek yeni dönem planlamaları üzerinde duruldu. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, daha etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edebilmek adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Toplantılar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.