YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 11:14

SİLİFKE`DE DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

A
A
A
SİLİFKE`DE DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

Van depreminin ardından Mersin’in Silifke ilçesine yerleştirilen bin 150 depremzede, sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.
Atayurt beldesindeki Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu, Atakent beldesi Kapızlı Mahallesi’ndeki İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eğitim Birliği ile Narlıkuyu beldesindeki Akkum Gençlik Kampı Tesisleri’nde kalan yaklaşık bin 150 depremzedenin sağlık kontrolüne başlandı. Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, sağlık kontrollerine çocuklarla başlandığını ve tüm depremzedelerin genel sağlık taramasından geçirileceğini ifade etti. Çocukların sağlık taramasında Silifke Devlet Hastanesi’nde
görevli iki diş hekimi, bir kulak burun boğaz doktoru, bir çocuk uzmanı ve üç hemşirenin görev yaptığını belirten Eren, ilaç ihtiyacı olan depremzede hastalara ilaçlarının eczacılar tarafından tesislere kadar getirildiğini, sosyal güvencesi olmayan depremzedelerin ilaç masraflarının da Mersin’deki kriz merkezi tarafından karşılandığını söyledi. Eren, sağlık taraması dışında Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu tesislerinde her gün bir doktor ve bir hemşirenin görev yaptığını, ayrıca bir acil servis
ambulansının da 24 saat hazır bekletildiğini vurguladı. Acil durumlarda depremzede hastaların ambulansla alınarak hastaneye getirildiğini söyleyen Eren, tedavinin ardından hastaların tekrar tesislere götürüldüğünü kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.