YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 11:14

SİLİFKE`DE DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

A
A
A
SİLİFKE`DE DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

Van depreminin ardından Mersin’in Silifke ilçesine yerleştirilen bin 150 depremzede, sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.
Atayurt beldesindeki Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu, Atakent beldesi Kapızlı Mahallesi’ndeki İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eğitim Birliği ile Narlıkuyu beldesindeki Akkum Gençlik Kampı Tesisleri’nde kalan yaklaşık bin 150 depremzedenin sağlık kontrolüne başlandı. Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, sağlık kontrollerine çocuklarla başlandığını ve tüm depremzedelerin genel sağlık taramasından geçirileceğini ifade etti. Çocukların sağlık taramasında Silifke Devlet Hastanesi’nde
görevli iki diş hekimi, bir kulak burun boğaz doktoru, bir çocuk uzmanı ve üç hemşirenin görev yaptığını belirten Eren, ilaç ihtiyacı olan depremzede hastalara ilaçlarının eczacılar tarafından tesislere kadar getirildiğini, sosyal güvencesi olmayan depremzedelerin ilaç masraflarının da Mersin’deki kriz merkezi tarafından karşılandığını söyledi. Eren, sağlık taraması dışında Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu tesislerinde her gün bir doktor ve bir hemşirenin görev yaptığını, ayrıca bir acil servis
ambulansının da 24 saat hazır bekletildiğini vurguladı. Acil durumlarda depremzede hastaların ambulansla alınarak hastaneye getirildiğini söyleyen Eren, tedavinin ardından hastaların tekrar tesislere götürüldüğünü kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.