YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:35

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

A
A
A
ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından başlatılan bağış kampanyasına günüllü olarak katılan öğretim üyeleri her ay maaşlarından yapılan kesintilerle öğrencilere burs vererek örnek bir davranış sergiliyor.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak, zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek çıkılmasını istedi. Gürkan, "Geçtiğimiz yıl 15 öğrencimize her ay düzenli ve karşılıksız burs bağlamıştık. Bu yıl bu sayıyı 30’a çıkarttık. Ayrıca deprem nedeniyle üniversitemizde geçici olarak eğitim ve öğretimini devam ettirmekte olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 13 öğrenciye de aylık 150 lira burs imkanı sağladık. Katkıda bulunan tüm öğretim
üyelerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Başbakanlık bursu ve kredi yurtlar kurumunun imkanlarının yanı sıra "Damlaya damlaya göl olur" misali kendi imkanlarımızla maaşlarımızdan ayırdığımız bütçe ile şu an 43 öğrencinin ihtiyaçlarına merhem oluyoruz. Ancak tıp fakültesinde 700’ e yakın öğrenci bulunuyor. Bunların hepsine tek başımıza yetişmek imkansızdır. Çeşitli illerinden gelen ve zor şartlarda okuyan öğrencilerimiz var. Kısıtlı imkanları olan Tıp Fakültesi Vakfı’nın daha fazla bağışa
ihtiyacı vardır. Yardım ve hayırsever olduklarını bildiğimiz Diyarbakırlı ve diğer illerdeki işadamı ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin bu konuda katkılarını bekliyoruz’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Kupası’nda zirvede Antalya’da düzenlenen Türkiye Kupası 3. Etap PYY Bisiklet Yol Yarışları’nda Akhisar İlçe SK sporcuları bireysel ve takım kategorilerinde önemli başarılara imza atarak yarışlara damga vurdu. Türkiye Kupası 3. Etap PYY Bisiklet Yol Yarışları, 03-05 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında yapılan bireysel zamana karşı ve yol yarışlarında Akhisar İlçe SK sporcuları elde ettikleri derecelerle dikkat çekti. U13 Kadınlar kategorisinde yarışan Hilal Kaymaz, hem bireysel zamana karşı hem de yol yarışında gösterdiği üstün performansla birincilik kürsüsüne çıkarak büyük başarı elde etti. U11 Kadınlar kategorisinde ise Elif Koç birinciliği kazanırken, Rümeysa Meryem Kaymaz üçüncülük elde etti. Aynı kategoride Zeynep Şahin de üçüncü olarak kulübüne bir madalya daha kazandırdı. Erkekler kategorisinde de başarılar dikkat çekti. U13 Erkekler kategorisinde Berkay İlikhan ikinci olurken, U11 Erkekler kategorisinde Deniz Atlas Tekin de ikinci olarak kürsüde yer aldı. Elde edilen bu sonuçlarla Akhisar İlçe SK, takım klasmanında da birincilik elde ederek organizasyona damga vurdu. Akhisar İlçe Spor Kulübü Başkanı ve Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay yaptığı açıklamada, "Sporcularımızın azmi ve disiplinli çalışması bu başarıyı getirdi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.