ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:14

ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

A
A
A
ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

Antalya’da, bir markete giren silahlı soyguncu, kasadan yaklaşık 4 bin lira çalarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 21.00 saatlerinde Kepez ilçesi Yeni Mahalle Sakarya Bulvarı üzerindeki bir market zincirinin şubesinde meydana geldi. Marketin kapanmasına yakın alışverişe gelen 30-35 yaşlarındaki bir kişi, sepetini doldurduktan sonra kasaya geldi. Yanında getirdiği silahı çıkaran soyguncu, market personeli O.Ü.’nün sağ elini plastik kelepçe ile bağlayarak etkisiz hale getirdi. Zanlı, ardından kasadaki yaklaşık 4 bin lirayı alarak kaçtı. Bu arada diğer market personeli B.K. ise polisi
aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, zanlının eşkalini alarak, arama başlattı. Market çalışanlarının ifadesini alan polis, soyguncunun sepetine doldurduğu fakat götüremediği ürünler üzerinde parmak izi çalışması yaptı.
Polis, marketin güvenlik kamerasını da incelemeye aldı. Görüntülerde soyguncunun, marketin içinde kafasında kapşon bulunduğu ve alışveriş yaptığı gözlendi. İki kez kasaya yaklaşan zanlı, kasanın dolu olduğunu görünce marketin içinde dolaşmaya devam ediyor. Kasada kimsenin olmadığı anda zanlının market çalışanının etkisiz hale getirdiği görülüyor.
Polis, eşkali belirlenen zanlıyı yakalamak için çalışmasına devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tuzla’da spor ve sanat dolu 19 Mayıs coşkusu 19 Mayıs kutlamalarının adresi olan Tuzla’da, festival ve turnuvalarla bayram coşkusu tüm ilçeyi sararken, Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, "Atamızın açtığı yolda hiç durmadan, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz" dedi. Tuzla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler, 16-17 Mayıs tarihlerinde Şifa Park AVM’de gerçekleştirilen Satranç Turnuvası ile başladı. Kutlamalar, 17 Mayıs’ta Tuzla Belediyesi Stadı’nda düzenlenen Sokak Satrancı etkinliğiyle devam etti. 19 Mayıs günü ise çelenk sunma töreninin ardından ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirilen spor, kültür ve sosyal etkinliklerle bayram coşkusu tüm ilçede yaşandı. Sahil Tören Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri Tuzla Belediyesi Stadı’nda düzenlenen programa katıldı. Program kapsamında müzik korosu, tiyatro gösterisi ve şiir etkinliği gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Tuzla Belediyesi Stadı’nda düzenlenen Gençlik Festivali ve 3x3 Futbol Turnuvası, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yüzlerce gencin katıldığı etkinliklerde renkli görüntüler oluşurken, 19 Mayıs coşkusu Tuzla’nın dört bir yanına yayıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonlarda spor ve sanat etkinlikleri bayram atmosferine sahne oldu. "Tuzla’da hiç durmadan, yorulmadan, Atamızın açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürümeye devam edeceğiz" Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, yaptığı konuşmada, "Bugün milletimizin tarihini değiştiren, bağımsızlığa yürüyüşümüzün meşalesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Bingöl, "Tam 107 yıl önce bugün; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, işgalle kuşatılmış bir coğrafyada milletimizin bağımsızlık umudunu yeniden yeşertmiş ve bu topraklarda özgür bir geleceğin mümkün olduğunu tüm dünyaya gösterdi. O büyük mücadelede nasıl ki milletçe omuz omuza verildiyse, bugün de aynı birlik duygusuyla çalışıyor, üretiyor ve geleceğimizi hep birlikte inşa ediyoruz. Tuzla’da hiç durmadan, yorulmadan, Atamızın açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürümeye devam edeceğiz" dedi. Öte yandan sabah saatlerinde Tuzla Sahil Tören Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ve ardından Tuzla Belediyesi Stadı’ndaki programa; Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılınç, Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Güner katıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında saat 20.00’de Tuzla Askerlik Şubesi önünden başlayacak kortejin ardından, saat 20.30’da Tuzla Sahil Tören Alanı’nda Akademi Sanat "Gençlik Konseri" düzenlenecek.
Kastamonu Hanönü’nde 19 Mayıs coşkusu Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 107. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler, ilçede renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından program, Hanönü Şehir Stadyumu’ndaki ana etkinliklerle devam etti. Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, stadyumu dolduran gençlerin ve vatandaşların bayramını tebrik etti. Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Özbay, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, 19 Mayıs ruhunun önemine değinerek bu tarihin gençliğe bırakılan en büyük emanet olduğunu vurguladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Soner Hüner ise, konuşmasında, sporun ve gençliğin toplumsal gelişimdeki ve geleceğin inşa edilmesindeki rolüne dikkat çekti. Şehir Stadyumu’ndaki program; öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterileri ve sporcuların hazırladığı nefes kesen spor gösterileriyle devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi. Kutlama programına; Belediye Başkanı Metin Yamalı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, ilçe müftüsü Ekrem Yıldızhan resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kırşehir Kırşehir’de bulunan cesedin kimliği diş implantı ve platin sayesinde belirlendi Kırşehir’in Mucur ilçesi ile Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi arasında yol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği, jandarmanın yürüttüğü çalışmada diş implantları ve ayağındaki platin sayesinde tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Mucur ilçesine bağlı Yeniyapan köyü ile Hacıbektaş ilçesine bağlı Büyükburunağıl köyü arasında bulunan kadın cesedinin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Cesedin yabancı uyruklu olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine uluslararası kayıp şahıslar sisteminde de inceleme yapıldı. Cesetten alınan diş ve ayak röntgenlerinde, kadının ağzında 14 adet diş implantı ile sol ayağında platin bulunduğu belirlendi. Yapılan kıyaslamalar sonucunda cesedin, İstanbul’da hakkında kayıp başvurusu bulunan 68 yaşındaki İran uyruklu Farkhondeh Ghaem Maghami’ye ait olduğu tespit edildi. Çalışmalar kapsamında Maghami’den haber alamayan yakınlarının 12 Mayıs tarihinde kayıp başvurusunda bulunduğu, kadının en son 49 yaşındaki Erkan B. ile görüştüğünün belirlendiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli E.B.’nin, Maghami’yi boğduktan sonra cesedi Mucur ilçesindeki bir araziye attığı iddia edildi. Jandarma ekiplerinin elde ettiği bilgileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle paylaşarak soruşturmaya destek verdiği öğrenildi.