ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 06:09

D-100 KARAYOLU`NDA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

A
A
A
D-100 KARAYOLU`NDA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

İstanbul D-100 Karayolu’nda otomobilin TIR’a arkadan çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kaza, sabah saat 05.00 sıralarında D-100 Karayolu İncirli mevkiinde gerçekleşti. Topkapı istikametinden Avcılar yönüne seyreden 34 VD 7487 plakalı "Honda" marka hususi otomobil, İncirli mevkiinde önce aynı yöne seyreden Oğuz Kemiksiz’in (40) kullandığı prefabrik yüklü 34 TP 095 plakalı TIR’a, ardından da Nazım Aktaş yönetimindeki 34 THV 05 plakalı ticari taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen hususi otomobildeki
kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki erkek şahıs, araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Cesetler, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yoğun çalışması sonucu araç içinden çıkarılarak ceset torbasına kondu.
TIR sürücüsü Oğuz Kemiksiz, otomobilin çok süratli geldiğini, ne olduğunu kendisinin de anlamadığını ifade ederken, otoyol temizliği yapan bir belediye işçisi görgü tanığı ise, hususi otomobilin aşırı süratli olduğunu, ve çarpmanın şiddetiyle kontrolü kaybettiğini belirtti.
Kaza sonrası D-100 Karayolu Avcılar yönü uzun süre trafiğe kapanırken, uzun araç kuyruğunun oluştuğu gözlendi. Yaklaşık 45 dakika kapalı kalan karayolu trafiği, araçların ve cesetlerin kaza bölgesinden kaldırılmasının ardından normale döndü.
Polis, ölen sürücü ve yanındaki arkadaşının isimlerini tespit etmeye çalışıyor.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’de LEOS, uluslararası öğrencilere tanıtıldı Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından geliştirilen LEOS sistemi, uluslararası lisansüstü öğrenciler için İngilizce ve Arapça eğitimle tanıtıldı. Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından, lisansüstü öğrencilerin akademik işlemlerini dijital ortamda yürütebildiği Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi (LEOS) için uluslararası öğrencilere yönelik kullanıcı eğitimi düzenlendi. Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından geliştirilen LEOS sistemi, uluslararası lisansüstü öğrenciler için İngilizce ve Arapça eğitimle tanıtıldı. KBÜ İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, farklı ülkelerden gelen uluslararası lisansüstü öğrenciler katıldı. Eğitim programında LEOS sistemi öğrencilere İngilizce ve Arapça olmak üzere iki dilde tanıtıldı. Eğitim kapsamında öğrencilere başvuru işlemleri, ders ve danışmanlık süreçleri, tez izleme aşamaları ile akademik modüllerin sistem üzerinden nasıl yürütüldüğüne ilişkin uygulamalı bilgiler verildi. Sistemin etkin kullanımını sağlamak amacıyla örnek senaryolar üzerinden bilgilendirme yapıldı. KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından geliştirilen LEOS ile lisansüstü eğitimde akademik ve idari süreçlerin tek bir dijital platformda yürütülmesi hedefleniyor. Sistem, hâlihazırda 800 lisansüstü öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından aktif olarak kullanılıyor.
Karabük KBÜ’de bağımlılıkla mücadeleye sanat dokunuşu Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesinde, "Bağımlılıkla Mücadelede Sanatın İyileştirici Gücü" temalı proje sergisi düzenlendi. Karabük Üniversitesi’nde ÜNİDES kapsamında açılan sergide, bağımlılıkla mücadelede sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yönleri ele alındı. KBÜ Sanatla Terapi ve İyi Oluş Kulübü tarafından hazırlanan serginin danışmanlığını Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, koordinatörlüğünü ise KBÜ mezunu Selcan Tunç üstlendi. Sergi, Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Sergi Alanı’nda ziyarete açıldı. Serginin açılışına KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Batur ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ile kulüp üyeleri tarafından hazırlanan eserlerde, bağımlılıkla mücadelede sanatın iyileştirici, dönüştürücü ve umut verici yönleri işlendi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan eserler aracılığıyla duygusal yönü güçlü bir sanat deneyimi yaşadı. Sergi, gençlerin sanat yoluyla sosyal sorunlara dikkat çekme potansiyelini de ortaya koydu. Proje Koordinatörü Selcan Tunç, ÜNİDES desteğiyle yürütülen çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, gençlerin iyi oluş hâlini desteklediklerini belirterek, "Sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeyi ve sanatın iyileştirici gücüyle toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.