Bursa’nın Gemlik Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla alakalı iki ayrı davanının tek dosyada birleştirilmesine karar verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP’li eski Gemlik Belediye Başkanı F.M.G., "Benden önceki dönemde belediyeye bağışlanan lüks otomobili iade ettim. Ayrıca 4 milyon liralık araziyi de reddettim. Menfaat sağladığım iddiaları asılsızdır. Suçsuzum" dedi.
Gemlik Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla alakalı 1. ve 5. Ağır Ceza Mahkemelerinde açılan iki ayrı yolsuzluk davasına birleştirme kararı çıktı. Toplam sanık sayısı 11’e yükselirken, duruşmada konuşan eski Gemlik Belediye Başkanı F.M.G., hakkındaki iddiaları yalanladı. Bir belediye başkanının nasıl menfaat elde edebileceğini verdiği örneklerle anlatacağını ifade eden F.M.G., "Benden önceki belediye başkanına verilen lüks otomobili ben göreve gelir gelmez iade ettim. Ayrıca 4 milyon liralık araziyi
de reddettim. Menfaat sağladığım iddiaları asılsızdır. Suçsuzum" diye konuştu.
"FOLKLOR EĞİTMENİ KÖPEK TOPLAMA TİMİNE GÖNDERİLDİ"
Kendisine "kes-yapıştır" suçlamalarla davalar açıldığını ifade eden F.M.G., "CHP’ye yakın olan matbaacılara iş verdiğim iddiaları asılsızdır. Huzurda yargılanan matbaacılardan biri AK Parti üyesidir. En düşük fiyatı verene iş yaptırılmıştır. Ayrıca sözleşmeli personele, ’İşine son vereceğim" diyerek baskı yaptığım iddiaları da asılsızdır. 12 yıllık başkanlık dönemimde hiçbir sözleşmeli personeli işten atmadım. Ben görevden alındıktan sonra 6 sözleşmeli personelin iş akdi feshedildi. 6 müdürün de yerleri
değiştirildi. Bir folklor eğitmeni köpek toplama timine sürülmüştür. Ayrıca eski Mali Hizmetler Müdürü A.I.’yı kayırmam da söz konusu da değildir. Kesinlikle suçsuzum. İddiaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.
"HESAP DÖKÜMLERİNİN BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN ANLAŞILMAMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Başkanın ifadesinden sonra söz alan eski Mali Hizmetler Müdürü A.I. ise, "Bana gelen evraklar 7-8 ayrı müdürün inceleme ve imzasının ardından geliyor ve ben gerekli ödemeyi yapıyordum. Belediye Başkanı F.M.G. ve Yardımcısı C.A. ödemelerden haberleri olmadığını söylüyor. Sayıştay’a gönderilen belgelerde ödemelerin hepsi mevcuttu. Nasıl haberdar olmamışlar? Ayrıca size sunulan hesap dökümlerinin yetersiz ve anlaşılmaz olduğu belirtiliyor. Fakat bu dökümler gayet detaylı ve kime ödeme yapıldığı açıktır.
Bunları 12 yıllık başkanlık yapan ve üniversite mezunu olan bir kişinin anlamaması mümkün değil. Size sadece bu dökümün belli bir kısmının fotokopisi çekilerek sunulmuştur" diye konuştu.
"SİYASETİN BEDELİNİN BU KADAR AĞIR OLACAĞIN BİLMİYORDUM"
Hakkındaki iddiaları yalanlayan Belediye Başkan Yardımcısı C.A. ise, "Başkan yardımcısı yapılmam sebebiyle duyduğum minnetten dolayı usulsüzlüklere ses çıkarmadığım ve ihale koşullarına yeterli olmayan firmaları ihaleye aldığım iddia ediliyor. Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben siyasete dürüstlüğümle tanındığım için tavsiyeler üzerine girdim. Siyasetin bir bedelinin olacağını biliyordum ama bu kadar ağır olmasını beklemiyordum. Eğer ben ortada bir suç görsem kesinlikle müdahale ederdim"
şeklinde konuştu.
"BENİM BELEDİYENİN İHALELERİNE İHTİYACIM YOK"
"İhaleye fesat karıştırmak ve resmi belgede sahtecilik yapmak"la suçlanan matbaacılardan S.Y. ise reklam ve organizasyon işiyle uğraştığını, 15 kişinin çalıştığı firmasında aylık gelirinin 20 bin lirayı bulduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim Gemlik Belediyesi’nin ihalelerine ihtiyacım yok. Katıldığım ihalelere bir fiyat verdim. Benden düşük fiyat teklifi veren olmayınca bazı ihalelerin bana kaldığı oldu. Ben Türkiye’de birçok firma ile çalışıyorum. İddialar asılsızdır."
Belediye Başkanı F.M.G.’nin avukatı Özgür Aksoy ise "ihaleye fesat karıştırmak" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, "Bu doğrudan temindir. Ortada ihale yoksa buna fesat karıştırmak nasıl mümkün olur?" diye konuştu.
Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.








