YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 10:05

BAYDEMİR DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
BAYDEMİR DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Van’da Sosyal ve Psikolojik Destek Merkezi’ni ziyaret etti.
Gönüllü çalışma yürüten ekiple kahvaltı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sosyal ve Psikolojik Destek Merkezi’ne geçerek çocuk gelişim uzmanları eşliğinde grup çalışması yapan "Pisike Wane (Van Kedisi)" adını alan çocukların etkinliğine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Destek Merkezi uzmanları Ruşen Perinçek ve Dilek Yılmaz, çocuklarla grup çalışması yaparak depremin oluşturduğu güvensizliği aşmaya çalışıyor. Baydemir çocuklarla tek tek ilgilenirken, Ruşen Perinçek bir
haftada 480 çocuğa ulaştıklarını söyledi. Çocukları yaş gruplarına ayırdıklarını ve 100 nüfusu olan bölgede çok sayıda çocuk olduğunu belirten Perinçek, depremzede olan 13 yaşındaki Büşra Bozkurt’un da kendilerine gönüllü abla olarak katıldığını bildirdi. Çocuklarla Kürtçe "Firi firi (Uçtu uçtu)" oyunu oynayan Baydemir, göbeğini tutarak Adile Naşit tarzı gülen 8 yaşlarındaki Ayşegül Koçak’ı tebrik etti.
Baydemir, GABB Genel Sekreteri İsmail Doğan, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Meclis Üyesi Metin Kılavuz, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ile birlikte GABB’ın yaptırdığı prefabrik hizmet merkezi inşaatında inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Baydemir, altyapıdaki betonarme yapının tamamlandığını üstünün de en geç bir hafta içinde tamamlanmasını istedi. Hizmet merkezinde GABB ve Van Belediyesi hizmet verecek. Baydemir ve beraberindeki Van Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte
Fehim Avrasi, Hacı Bekir (Xaçort), Karşıyaka, Serhat ve Şerefiye mahallelerindeki çadırları gezdi. Çadırların önemli bir bölümü branda ve naylonlarla oluşturulduğu gözlenirken, çok sayıda depremzede çadır ihtiyaçları olduğunu iletti.
Bir anne üç aylık bebeği olduğunu ve derme çatma yaptıkları naylonlarda yaşadıklarını anlatırken, 80 yaşındaki Ekrem Duran da kimsesi olmadığını belirterek Baydemir’den çadır istedi. 9 aylık Sema’nın annesi ise 10 kişilik bir aile olduklarını ve naylon branda altında yaşadıklarını belirterek çadır talebini iletti. Baydemir’in geçmiş olsun dileklerini ilettiği Hacı Bekir Mahallesi’ndeki orta yaşlı bir depremzede ile Şerefiye Mahallesi’ndeki bir erkek depremzede gözyaşlarına hakim olamadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.