YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 10:07

TOKİ KONUTLARI AKPAZAR BELDESİNİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

A
A
A
TOKİ KONUTLARI AKPAZAR BELDESİNİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tunceli’de yapılan 100 dairelik konutlar Akpazar beldesinin çehresini değiştirdi.
Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde başlanılan 100 dairelik 2 katlı konutlar 1 yılda tamamlandı. Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali Aydın, TOKİ tarafından yapılan dairelerin metrekarelerine göre 33 ve 39 bin lira maliyetle vatandaşa taksitli bir şekilde satıldığını söyledi. Aydın, "Bu ay içerisinde konutları vatandaşlara teslim edeceğiz. 20 ve 15 yıl gibi vadelerle satılan bu konutlar beldemizin çehresini de değiştirdi" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.