ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 06:09

D-100 KARAYOLU`NDA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

A
A
A
D-100 KARAYOLU`NDA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

İstanbul D-100 Karayolu’nda otomobilin TIR’a arkadan çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kaza, sabah saat 05.00 sıralarında D-100 Karayolu İncirli mevkiinde gerçekleşti. Topkapı istikametinden Avcılar yönüne seyreden 34 VD 7487 plakalı "Honda" marka hususi otomobil, İncirli mevkiinde önce aynı yöne seyreden Oğuz Kemiksiz’in (40) kullandığı prefabrik yüklü 34 TP 095 plakalı TIR’a, ardından da Nazım Aktaş yönetimindeki 34 THV 05 plakalı ticari taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen hususi otomobildeki
kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki erkek şahıs, araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Cesetler, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yoğun çalışması sonucu araç içinden çıkarılarak ceset torbasına kondu.
TIR sürücüsü Oğuz Kemiksiz, otomobilin çok süratli geldiğini, ne olduğunu kendisinin de anlamadığını ifade ederken, otoyol temizliği yapan bir belediye işçisi görgü tanığı ise, hususi otomobilin aşırı süratli olduğunu, ve çarpmanın şiddetiyle kontrolü kaybettiğini belirtti.
Kaza sonrası D-100 Karayolu Avcılar yönü uzun süre trafiğe kapanırken, uzun araç kuyruğunun oluştuğu gözlendi. Yaklaşık 45 dakika kapalı kalan karayolu trafiği, araçların ve cesetlerin kaza bölgesinden kaldırılmasının ardından normale döndü.
Polis, ölen sürücü ve yanındaki arkadaşının isimlerini tespit etmeye çalışıyor.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Çerkes soykırımının 162. yıldönümü anıldı Çerkes soykırımının 162. yıldönümü dolayısıyla Kayseri’de anma programı düzenlendi. Kayseri Kafkas Derneği tarafından Çerkes soykırımı ve sürgününün 162. yıldönümünde anma programı düzenlendi. Program çerçevesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, ellerinde soykırımı temsil eden pankart ve görsellerle Kadir Has Kongre Merkezi’ne kadar yürüdü. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçaları olduklarını ifade ederek, "Çerkes sürgününün 162. yıldönümünü idrak ediyoruz. Büyük bir trajedi neticesinde Çerkes kardeşlerimiz vatanlarından edilerek dünyanın muhtelif bölgelerine göç etmek zorunda kaldılar. O dönem tüm dünya açısından çalkantıların olduğu bir dönem, felaketlerin yaşandığı bir dönem. Biz bu güne bakmak durumundayız. Geçmişi unutmadan, asimile olmadan, kültürümüzü, dilimizi, koruyarak bugün artık ne yapabiliriz bunun telaşına düşmek lazım. Şuanda biz Çerkes, Türk, Acem, kürt diye ayırmaksızın bire toplum halinde ülkemizi, şehrimizi daha iyi müreffeh bir seviyeye getiririz, güzel hayat standartlarını nasıl oluştururuz, insanların kültürel ve sanat seviyesini nasıl yükseltiriz bunun kaygısındayız. ’Çerkes’ diye konuşmak bile ötekileştirmek. 160 yıldır neredeyse burada et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçalarıyız, hep beraber Kayseriliyiz. Onun için de biz çok mutluyuz. Hepimizin çevresinde çok sevdiğimiz yakın dostlarımız var. Dolayısıyla bu toplumun birer ferdi olarak bu ülkeyi daha güzel günlere nasıl yetiştiririz onun kaygısını güdüyoruz. Allah tekrar bu gibi günler yaşatmasın" dedi. Yürüyüşe AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.