ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:28

BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

A
A
A
BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

Bingöl’de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olan 2 terörist ile bu teröristlere yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında bir ticari taksi ile şehre giriş yapan 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Saray Mahallesi Seyran Sokak’ta ticari taksiye düzenlenen operasyonda, biri yabancı uyruklu 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 2 kişi, sağ olarak ele geçirildi. Daha önce keşif yaptıkları bölgeye eylem yapmak için geldikleri öğrenilen teröristlerin sırt çantasında yapılan aramada, 2
adet kaleşnikof, 1 adet uzi silah, 2 adet tabanca, 6 adet el bombası, A-4 patlayıcıyla güçlendirilmiş patlatılmaya hazır bomba düzeneği ve 1 adet telsiz ele geçirildi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından hayat normale döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Yenildiğimiz için üzgünüz" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, RAMS Başakşehir’e yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Samsunspor evinde karşılaştığı Başakşehir’e 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirerek, "Maçta çok pozisyon olmadı. İlk yarıda rakip daha çok topa sahip oldu. İkinci yarıya daha iyi başladık. Maçın ilerleyen dakikalarında oyuncularımızdan bazıları yoruldu. Yaptığımız iki hatadan dolayı goller yedik. Yenildiğimiz için üzgünüz. Perşembe günü Konferans Ligi’nde final maçına çıkacağız. Devre arasına kadar Mainz maçı hariç biri lig, biri kupa olmak üzere iki maçımız daha olacak. Sakat oyuncularımız var. Onlar da dönünce de sonrasında da nasıl bir performans göstereceğimize bakacağız" dedi. Islıklama konusunda sakin kalmaya çalıştıklarını ifade eden Reis, "Tepkilere anlam veremiyorum. Taraftarlar galip gelmek istiyor. Hayal kırıklıklarını anlıyorum ama oyuncuları ıslıklamayı anlayamıyorum. Bu tepkilerin takıma fayda sağlamadığını görüyoruz. Bana tepki gösterselerdi bundan rahatsız olmazdım. Bu tepkiyle oyuncular olumsuz etkilendi. İlk defa taraftarımızla ilgili bir şikayette bulunmak istiyorum. Gösterdikleri tepkiyi anlayamadım. Keşke o tepkileri bana gösterselerdi. Sonuçta takımdan sorumlu olan benim. Hoca olarak her zaman oyuncularımı korumam gerekiyor. Taraftar olarak çok şeyi unuttuk. Geçen sene gösterilen performansı unuttular. Bu takım ligi geçen sene üçüncü bitirdi. Geçen yıl bu dönemlerde alınan puanın sadece 3 puan gerisindeyiz. Avrupa’da da 5 maçta 10 puanımız var. Son 3 maçı kaybettik ama bu dönemde kadar sakat oyuncumuzun olacağını beklemiyorduk. Birçok oyuncuyu sürekli maçlarda oynatmaya çalışıyoruz. Maç bitince oyunculara kenetlenmek gerektiğini söyledim. Çekirdek kadro tam bir aile konumunda. Birbirimizi korumak ve kenetlenmek lazım. Bana tepki gösterselerdi bunu kaldırabilirdim. Oyuncular ise çok olumsuz etkilendiler. Yorgunluk performanstaki ana sebep değil. Bugün bazı oyuncular konsantre olmada da sıkıntı yaşadılar. Bazı oyuncuların yorgun olduğunu görebildik. Yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sene bitmeden oynayacağımız 3 maç var. Arada da oyuncular dinlenmeye çalışacak. Performans düşüşünün en büyük sebebi yorgunluk ama tek neden bu değil. Ntcham 6 hafta sakattı. Dönüşü o kadar iyi olmuyor. Yorgun olması da anlaşılabilir. Bugün ise hatalarımız nedeniyle kaybettik. 1 puan alabilirdik. İki büyük hata yaptığımız için sahadan mağlup ayrıldık. Sakat olan oyuncular da sonuçlarda etkili oldu. Eksiklerimiz nedeniyle 11’de forma savaşı kızışmadı. Oyuncuların rahat olması nedeniyle de bu sonuçları almış olabiliriz. Gençlere de şans veriyoruz. Umarım, ocak ayında tam kadroyla birlikte forma savaşı tekrardan kızışır ve tekrardan savaşmaya devam ederiz" diye konuştu.
Gümüşhane Zigana’nın zirvesinde "kar" yoğunluğu Türkiye’nin ilk ve en önemli kış turizm merkezlerinden Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, hafta sonu tarihi günlerinden birini yaşadı. Kayak sezonu henüz açılmamasına rağmen vatandaşlar "kar hasreti"ni gidermek için 2050 rakımlı zirveye akın etti. Doğu Karadeniz’in kış turizminde amiral gemisi olan Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı, kayak sezonunun gecikmesine aldırmayan tatilcilerin akınına uğradı. Dün gece etkili olan yağışla kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde pistler henüz kayak yapmaya elverişli olmasa da manzarayı görmek isteyenler bölgede araç park edecek yer bırakmadı. "İnsanlar şehrin kasvetinden kaçıyor" Binden fazla aracın giriş yaptığı bölgede yaşanan yoğunluğu "kara duyulan özlem" olarak nitelendiren tesis yetkilisi Abdullah Eroğlu, şehir merkezi ile zirve arasındaki hava farkına dikkat çekti. Sezonun bu yıl gecikmeli başladığını ancak ilginin yoğun olduğunu belirten Eroğlu, "Bu kalabalık tamamen kara olan hasret. Şehir merkezlerinde kar yok. Sabah evden çıktığımda merkezde çok kötü bir hava vardı. Yukarıya geldiğimde ise acayip güzel bir manzara ve açık bir hava ile karşılaştım. İnsanlar şehrin kasvetinden buraya gelerek hem temiz havayla buluşuyor hem de eğleniyor. Haftanın stresini atabilecekleri en güzel nokta Zigana" dedi. Pistler hafta sonuna hazırlanıyor Kayak sezonunun henüz tam anlamıyla açılmadığını ancak diğer tüm hizmetlerin sürdüğünü belirten Eroğlu, pistlerin durumu hakkında şu bilgileri verdi: "Bu kar iki günde yağdı. Önümüzdeki bir iki gün boyunca da kar bekliyoruz. Onlar da tamamlandığında pistlerimiz hazır hale gelir. Mekanik tesislerimiz hazır, güvenlik önlemleri alındı. Şu an kayak açık olmasa da kızak, ATV turları, kar motoru ve restoran hizmetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız 7’den 70’e buraya gelip, bu kadar yolu boşuna gelmemiş oluyorlar." "Yılın ilk karı için her sene geliyoruz" Trabzon şehir merkezinden ailesiyle birlikte gelen ziyaretçilerden Zeki Usta, Zigana’nın kendileri için bir gelenek olduğunu söyledi. Bölgedeki işletmelerin ve ortamın samimiyetine vurgu yapan Usta, "Kızlarımla beraber hafta sonu tatili için geldik. Biz buraya her sene geliyoruz. Buralar bizim uğrak noktamız. Kar ilk buraya düştüğü için sezonu burada açıyoruz. Çocuklar için harika bir ortam. 4-5 saat vakit geçirip dönüyoruz" ifadelerini kullandı.