ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:28

BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

A
A
A
BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

Bingöl’de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olan 2 terörist ile bu teröristlere yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında bir ticari taksi ile şehre giriş yapan 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Saray Mahallesi Seyran Sokak’ta ticari taksiye düzenlenen operasyonda, biri yabancı uyruklu 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 2 kişi, sağ olarak ele geçirildi. Daha önce keşif yaptıkları bölgeye eylem yapmak için geldikleri öğrenilen teröristlerin sırt çantasında yapılan aramada, 2
adet kaleşnikof, 1 adet uzi silah, 2 adet tabanca, 6 adet el bombası, A-4 patlayıcıyla güçlendirilmiş patlatılmaya hazır bomba düzeneği ve 1 adet telsiz ele geçirildi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından hayat normale döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Aras’tan Muğlaspor’a destek çağrısı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğlaspor tesislerini ziyaret ederek teknik heyet, yönetim ve futbolcularla bir araya geldi. Aras, Muğlalılara takıma sahip çıkma çağrısında bulunurken, iş dünyasına da loca ve saha reklamları konusunda destek çağrısı yaptı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğlaspor tesislerini ziyaret ederek kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi. Ziyarette Muğlaspor’un ligdeki başarılı performansı ve kentin takıma vereceği destek konuları ele alındı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Ben de bugün Muğlaspor’umuza destek ziyareti için buradayım. Biraz önce teknik heyetimiz, yönetimimiz ve oyuncularımızla bir araya geldik. Onlarla da konuştuk, onlara da desteğimizi açıkça ifade ettik. Ancak ben sevgili hemşehrilerimden, sevgili Muğlalılardan şunu talep ediyorum. Lütfen takımımıza sahip çıkalım. Şu anda Türkiye liglerinin en başarılı takımlarından bir tanesi sizin takımınız. Takımınızla bir kere baştan gurur duyun. Bu takıma destek olun. Muğlalılar bunu başarabilecek güçtedir. Muğla’nın ekonomik gücü yerindedir. Muğla’dan kazananlar, Muğla’ya yatırım yapanlar, kendini Muğlalı hissedenler; herkes bu takıma sahip çıkmak zorundadır. Bunu tekrar ifade ediyorum" dedi. Aras, konuşmasının devamında "Bizler ilin yöneticileri olarak valimiz, belediye ve diğer yöneticiler olarak zaten Muğlaspor’umuza gerekli desteği yapıyoruz. Ama biz Muğlasporlu asıl iş adamlarından, iş dünyasından, yatırımcılardan bu desteği yoğunlukla bekliyoruz. Özellikle loca konusunu ve saha reklamları konusunu tekrar hatırlatıyorum. Bu konuda ciddi bir beklentimiz var. Bütün Muğla’nın iş dünyasından, Ticaret Odamızdan, Esnaf Odamızdan, turizmcilerimizden, balıkçılarımızdan ve gerçekten de bu kentten kazanan herkesten, müteahhitlerden bu kentin takımına, gururuna destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. "Gelin beraber Muğlaspor’u büyütelim" Ziyarette konuşan Muğlaspor Kulübü Başkanı Menaf Kıyanç ise "Muğlaspor’un yanında olmanız çok değerli. Bizi desteklemeniz çok değerli. Bugüne kadarki katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Muğla’da yaşayan herkesin, Muğla’da üreten herkesin, kazanan herkesin Muğlaspor’a sahip çıkmasının geleceğine sahip çıkması olacağını, çocuklarımıza sahip çıkmak olacağını bu vesileyle işin içinde olmalarını rica ediyoruz. Gelin beraber Muğlaspor’u büyütelim. Muğlaspor’un yanında olalım. İnşallah Rabbim sezon sonunda şampiyon olmayı nasip eder" dedi.
Kars Kars’ta bahar ortasında kayak keyfi: Çam ormanları arasındaki kayak merkezi havadan görüntülendi Doğu Anadolu’nun önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış Kayak Merkezi, bahar ayına rağmen kayak severleri ağırlamaya devam ediyor. Kristal kar yapısı ve büyüleyici doğasıyla bilinen kayak merkezi, çam ormanları arasında uzanan pistleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Havadan görüntülenen kayak merkezinde, beyaz örtüyle kaplı sarıçam ormanları kartpostallık görüntüler oluşturdu. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken bölgede, pistlerde kayak ve snowboard yapan tatilcilerin yoğunluğu dikkat çekti. Ramazan ayı olmasına rağmen bölgeye olan ilgi azalmadı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen kayakseverler, gün boyunca pistlerin keyfini çıkarırken iftar saatine doğru tesislerde hareketlilik yaşanıyor. Ziyaretçiler, gündüz kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde Sarıkamış’ta iftar yaparak tatillerini sürdürüyor. "Bir kere geldikten sonra emin olun her sene buraya geleceksiniz" Daha önce Sarıkamış’a gelmediğini ifade eden Alin Mangiyan, "İlk kez Sarıkamış’a gelmiş bulunmaktayım ve bu kadar senedir nasıl böyle bir yerin varlığından haberdar olmadığımın pişmanlığını yaşıyorum. Yani kesinlikle buraya gördükten sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde kayak yapmayı tercih etmeyeceğinizi bilmenizi isterim. Kristal karı ile karın kalitesi ile buradaki oteller, tesisler, her şey mükemmel, istediğiniz her şeyi bulabiliyorsunuz. Kayak yapmayanlar vakit geçireceği çok güzel etkinliklerde var burada, mutlaka herkesin bir kere de olsa gelip görmesi gereken bir yer ve bir kere geldikten sonra emin olun her sene buraya geleceksiniz. Ben bundan sonra Sarıkamış Kayak Merkezi’nin dışında Türkiye’de hiçbir yere gitmeyeceğim" dedi. Öte yandan Sarıkamış’ın kristal kar yapısı dünyanın sayılı kayak merkezlerinde görülüyor. Bu özelliği sayesinde kar kalitesinin uzun süre bozulmadığı bölgede kayak sezonu diğer merkezlere göre daha uzun sürüyor. Bahar aylarında bile uygun hava şartları sayesinde pistlerde kayak yapılabiliyor. Doğayla iç içe kayak yapmak isteyen tatilciler için Sarıkamış, bahar günlerinde de cazibesini koruyor. Beyaz kar örtüsü ile yeşil sarıçam ormanlarının oluşturduğu görsel şölen, bölgeyi ziyaret edenler için unutulmaz bir deneyim sunarken, Sarıkamış Kayak Merkezi hem doğası hem de uzun süren sezonuyla kış turizminin önemli adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.
Trabzon Trabzon’da Hababam Sınıfı’nı hatırlatan anlar Trabzon’da bir ilkokul öğretmeni, geçirdiği ani kalp krizi sonrası hastanede tedavi altına alınırken, öğrencileri onu yalnız bırakmadı. Hastane önünde toplanan öğrencilerinin sürprizi, duygu dolu anlara sahne oldu. O anlar, Türk sinemasının unutulmaz filmi Hababam Sınıfı’ndaki Mahmut Hoca sahnesini hatırlattı. Trabzon’daki Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ayfer Karakullukçu İlkokulu 4/F sınıfı öğretmeni Kenan Şahin (61) için öğrencileri anlamlı bir sürpriz hazırladı. Öğretmenlerinin hastanede olduğunu öğrenen küçük öğrenciler, öğretmenlerini yalnız bırakmamak için hastane önünde bir araya geldi. Öğrencilerinin hastane binasının önünde toplandığını öğrenen öğretmen Kenan Şahin, tedavi gördüğü odanın penceresine çıktı. Pencereden öğrencilerini gören Şahin, duygu dolu anlar yaşarken öğrenciler de öğretmenlerini alkışlarla ve sevgi gösterileriyle selamladı. Hastane önünde toplanan öğrencilerin öğretmenlerine el salladığı o anlar, yıllar boyunca hafızalara kazınan ’Hababam Sınıfı’ filmindeki Mahmut Hoca sahnesini andırdı. Cep telefonu kameralarıyla kaydedilen o anlar sosyal medyada da yoğun ilgi gördü. "Öğrencilerim böyle bir sürpriz yapınca çok duygulandım" Hastanedeki tedavisi süren öğretmen Kenan Şahin, öğrencilerinin sürprizi karşısında duygulandığını belirterek, "Salı günü göğüs ve kas ağrılarıyla hastaneye geldim. Hemen anjiyo aldılar ve stent takıldı. Biraz rahatladım ama iki gün yoğun bakımda kaldım. Ağrılarım geçene kadar servise çıkamadım. Şimdi ise çok daha iyiyim. Öğrencilerimin bir sürprizi oldu. Bu sürprizden haberim yoktu. Velilerimizin desteğiyle öğrencilerim böyle bir sürpriz yapınca çok duygulandım. Mahmut Hoca sahnesini yeniden yaşadık ve bu anı beni gerçekten çok etkiledi. Demek ki onlara bir şeyler bırakabilmişim. Çocuklarımdan ve velilerimden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Görüntüler sosyal medyaya yüklenmiş. Olmasaydı da olurdu ama gerçekleşmesi farklı bir güzellik kattı. Sürekli arayan, mesaj atan herkese de ayrıca teşekkür ederim. Sürpriz mutluluk vericiydi. İnşallah kendime geldikten sonra nasipse okula devam edeceğim" dedi. Öğretmen Kenan Şahin’e sürprizin hazırlanmasını sağlayan velilerden Emirhan Boz, "Çocuklar ilk haberi aldıklarında çok üzüldüler. Hastaneye gelip öğretmenlerini görmek istediler. Hastaneye girişlerinin sıkıntı olabileceğini düşünerek böyle bir sürpriz yapmak istedik. Çocuklar ve Kenan öğretmenimiz için güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.
İstanbul ‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasının görülmesine yarın başlanıyor ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşması yarın Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye başlanacak. 105’i tutuklu 402 sanığın yargılanacağı duruşmada ilk olarak kimlik tespitlerinin yapılması ve iddianame özetinin okunması ardından ise sanık savunmalarının alınması öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. Hazırlanan iddianamede örgüt lideri olarak suçlanan Ekrem İmamoğlu’nun 2 bin 430 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, örgüt yöneticisi konumunda bulunan Fatih Keleş’in bin 542 yıl 8 aya kadar, Murat Ongun’un 251 yıla ve Adem Soytekin’in ise 51 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 105’i tutuklu 402 sanığın farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianame kapsamında ilk duruşma yarın İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye başlanacak. Duruşmada ilk olarak kimlik tespitlerinin yapılması ve iddianame özetinin okunması ardından ise sanık savunmalarına geçilmesi öngörülüyor. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan 3 bin 809 sayfalık iddianamede Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ‘ihbar eden’, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şişli Belediye Başkanlığı ‘suçtan zarar görenler’, 16 kişi ‘müşteki’, 5 kişi ‘müşteki-şüpheli’ ve Ekrem İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla yer almıştı. Hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu örgütün kurucusu ve lideri olarak belirtilirken, Fatih Keleş, Murat Ongun, Ertan Yıldız, Murat Gülibrahimoğlu, Adem Soytekin ve Hüseyin Gün ‘örgüt yöneticisi’ olarak aktarılmıştı. İddianamede İmamoğlu’nun ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, 12 kez ‘rüşvet’, 7 kez ‘suç gelirlerinin aklanması’, 2 kez ‘kişisel verilerin kaydedilmesi’, 2 kez ‘kişisel verileri ele geçirme veya yayma’, 4 kez ‘suç delillerini gizleme’, ‘haberleşmenin engellenmesi’, ‘kamu malına zarar verme’, 47 kez ‘rüşvet alma’, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, 9 kez ‘irtikap’, 46 kez ‘kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, 4 kez ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, 70 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘çevrenin kasten kirletilmesi’, ‘Vergi Usul Kanununa muhalefet’, ‘Orman Kanununa muhalefet’ ve ‘Maden Kanuna muhalefet’ suçlarından toplamda 2 bin 430 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Öte yandan hazırlanan iddianamede toplam kamu zararının suç tarihinden itibaren 160 milyar TL ve 24 milyon dolar olduğu da aktarılmıştı.
Mersin Kadınlar Günü’nü tarlada çalışarak kutladılar Mersin’in Silifke ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birçok kadın, tarlada sabah saat 06.00’da başladıkları mesailerini güneş batıncaya kadar sürdürüyor. Tüm dünyada emekçi kadınların günü olarak kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde etkinliklerle kutlanıyor. Kimi kadınlar bu özel günde eğlenirken kimileri de tarlalarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Tarladaki kadın isçilerin günlerinden habersiz yevmiye telaşına düşerken, ortaya konulan tablo hayatın gerçeklerini de gözler önüne seriyor. Özellikle Silifke’de tarlalarda çalışan kadın işçilerin sayısı oldukça yüksek. Silifke’de binlerce kadın hemcinsleri çeşitli etkinliklerle bu özel günü kutlarken, bazı kadınlar tarlalarda çalışarak evine ekmek götürme telaşına düştü. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kendileri için diğer günlerden farklı olmadığını belirten işçi çavuşu Nahide Aydın, bugünü de çalışarak geçirdiklerini yarın da çalışacaklarını söyledi. Aydın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine çalışıyoruz. Kadınlar gününü kutluyorum. Çalışıp alın terimizle evimize ekmek götürüyoruz. Günlük çalışmamız devam ediyor" dedi. Teslime Gür de Türk kadınlarının yağmur çamur demeden çalıştığını, hakları ile birlikte alın teri ile çalışarak emek harcadıklarını belirtti. Sultan Boz ise, "Bugün kadınlar gününden haberimiz yok. Kalktık tarlaya geldik çalışıyoruz. Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun" dedi.