YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 18:49

AK PARTİ SİMAV 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ SİMAV 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Kütahya Simav 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye, Genel Merkez tarafından atanan Mehmet Yağcı’nın tek listesi ile gidildi. Kongrede 433 delegeden 248’i oy kullandı. 8 oy boş çıkarken, 240 oy alan Mehmet Yağcı, Simav İlçe Başkanlığını bu kez seçim sonucu kazanmış oldu.
Simav 4. Olağan Kongresi Belediye Yukarı Düğün Salonunda gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanlığını AK Parti Bursa eski milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın yaptığı kongreye AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, Simav’daki siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ile esnaf odalarının temsilcileri,
delegeler ve sayıları bini aşan partili katılınca salonda izdiham yaşandı. Kongreye saatler kala Erhan Kaymaz’ın Mehmet Yağcı lehine adaylıktan çekilmesi üzerine seçime tek liste ile gidildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağını ve birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışarak Simav’ın hizmetkarı olacağını söyledi.
Divan başkanı AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde saygın bir konuma gelen Türkiye’nin elde ettiği ekonomik başarısı ve yüzde 8’lik büyüme ile herkesi şaşırttığını söyledi. Kızılcıklı, "Eskiden Avrupa bize hasta adam muamelesi yapardı. Şimdi işler tersine döndü. Türkiye sağlam adam, Avrupa ise hasta adam oldu" dedi.
Simav’ın 19 Mayıs depreminin ardından yeniden imar edilmesi için 100 milyonu bulan bir yatırım aldığına dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, "Kütahya son bir yıllık süreçte hükümetten aldığı 100 milyonluk yatırım ile Türkiye’de birçok ili geride bıraktı. Yatırımlarımızın ardı arkası kesilmeyecek. Simav’ı yeniden imar etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz burada Simav halkını birlik ve beraberlik içerisinde gördük. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarılmayacak
hiçbir şey yoktur. AK Partinin 4. olağan kongresinde Simav halkının sergilediği bu olumlu tablo elbette bizlere hizmet şevki verecektir" dedi.
Simav’ın kurtuluşu için tarım ve turizm alanlarında yeni yatırımlar yapacaklarını dile getiren AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Buraya gelmeden önce Simav Belediye Başkanı, belde belediye başkanlarımız, ilçe teşkilatımız ile bir toplantı yaptık. Simav’ın kurtuluşunun tarım ve turizme yapılacak akıllı yatırımlardan geçtiğine karar verdik. Simav’a organize sera alanı kazandıracağız. Bunun yanında depremden hasar gören Eynal kaplıcalarındaki otelleri yıkıp yerine 5 yıldızlı oteller
yapacağız. Ayrıca depremde hasar gören Devlet Hastanemizi de yıkarak alanını biraz daha genişletmek suretiyle yerine 5 yıldızlı otel gibi yeni bir hastane yaptıracağız" dedi.
Daha sonra seçimlere geçildi. 433 delegeden 248’i oy kullandı. Bunlardan 8’i boş çıkarken, 240 oy geçerli sayıldı. 240 oyla Mehmet Yağcı, AK Parti Simav’a ikinci kez ilçe başkanı oldu. Seçimlerin sonucunun alınmasının ardından seçmenlere teşekkür eden Mehmet Yağcı, "Adaylıktan çekilerek bizimle birlikte çalışmayı kabul eden arkadaşımız Erhan Kaymaz’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde Simav’ı ayağa kaldıracağız. Yönetim kurulumuz ile birlikte Simavlıların
hizmetkarı olacağız. Yapılacak ilk seçimlerde de kaybettiğimiz ilçe belediyesi dahil belde belediyeliklerinin tamamını alacağız" dedi.
Yağcı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte adaylıktan çekilen Erhan Kaymaz’ı sahneye davet ederek seçmenler ve gazetecilere birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Mehmet Yağcı’nın 24 kişilik yönetiminde şu isimler yer alıyor: Abdullah Akşit, Ahmet Kulat, Ali Ulus, Ayşe Akarsu, Azmi Önen, Derya Bal, Güray Pala, Halil Gündüz, Hidayet Ertaş, Hüseyin Kalaycık, Mediha Kıyak, Mustafa İncekara, İsmail Akkuzu, Mehmet Ersoy, Mehmet Güzelgöl, Mehmet Uluer, Metin Baykara, Orhan Akboğa, Orhan Mamak, Ömer Ozan, Ramazan Şimşek, Recep Güleç, Kerim Özcengiz, Şaban Altınsay.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.