GENEL - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:17

YURTTA HAVA DURUMU

A
A
A
YURTTA HAVA DURUMU

Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Hakkari, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, hafif olmak üzere kıyılarda yağmur, Artvin ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, gece sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor) 9
İstanbul: Az bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde Boğaz çevresinde hafif sis bekleniyor) 12
İzmir: Az bulutlu ve açık 16
Adana: Az bulutlu ve açık (Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sis bekleniyor) 19
Antalya: Az bulutlu ve açık 20
Samsun: Parçalı bulutlu 12
Trabzon: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10
Erzurum: Az bulutlu (İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor) -6
Van: Parçalı bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 2
Diyarbakır: Az bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 10
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağlı minikler Almanca öğrenerek 23 Nisan’ı kutladı Tekirdağ’da düzenlenen interaktif Almanca çocuk atölyesinde 4-6 yaş grubu minikler hem eğlenerek dil öğrendi hem de Almanya’daki yaşıtlarıyla bayram coşkusunu paylaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklara yönelik kültürlerarası bir etkinlik gerçekleştirildi. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dil Eğitim Merkezi (Türk-Macar Kültür Evi)’nde düzenlenen "İnteraktif Almanca Çocuk Atölyesi" yoğun ilgi gördü. Etkinlikte 4-6 yaş grubundaki çocuklar, interaktif uygulamalar eşliğinde Almanca ile tanıştı. Gün boyu süren programda minikler Almanca şarkılar söyleyip oyunlar oynarken, boyama etkinlikleri ve çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirdi. Program kapsamında Tekirdağlı çocuklar ile Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan bir kreş arasında da özel bir etkileşim sağlandı. Karşılıklı gönderilen ses kayıtları ve bayram mesajları sayesinde çocuklar, farklı ülkelerdeki yaşıtlarıyla iletişim kurarak 23 Nisan’ın birleştirici ruhunu deneyimledi. Etkinliğe akademik destek veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melda Keser de çalışmalara katılarak çocukların dil gelişimine katkı sundu. Etkinlik sonunda miniklere çeşitli hediyeler ve ikramlar dağıtılırken, program hem eğitici hem de eğlenceli yönüyle katılımcılardan tam not aldı.
Kastamonu Kastamonu-Taşköprü karayolu için önemli görüşme AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ve Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’i ziyaret ederek, Kastamonu-Taşköprü karayolunda yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ve Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’i ziyaret etti. Ziyarette Kastamonu’nun ulaşım altyapısına yönelik önemli konular ele alındı. Gerçekleşen ziyarette özellikle Kastamonu-Taşköprü karayolu ve Taşköprü ilçe sınırları içerisinde yer alan bazı yolların sıcak asfalt çalışmaları gündeme geldi. Bölgenin ulaşım ağını güçlendirmeye yönelik projelerin ele alındığı görüşmede, mevcut yol yapım ve iyileştirme çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Kastamonu-Taşköprü karayolunun bölge halkı için taşıdığı stratejik önem Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’e aktarılırken, ulaşım konforunun artırılması adına atılabilecek adımlar da masaya yatırıldı. Kastamonu-Taşköprü karayolunda bölge halkının uzun süredir gündeminde olan yol iyileştirme çalışmaları ve Taşköprü sınırları içerisinde yer alan kırsal ve bağlantı yollarının da sıcak asfalt programına dahil edilmesi yönündeki talepler, Genel Müdür Gülşen’e iletildi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Taşköprü-Kastamonu karayolunun yapımıyla ilgili yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere AK Parti Kastamonu Milletvekilimiz Sayın Halil Uluay ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Sayın Ahmet Gülşen’i ziyaret ettik. Bölgemizin ulaşım altyapısı için büyük önem taşıyan bu proje konusunda gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’e ve Milletvekilimiz Halil Uluay’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.