2
Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, yaptığı açıklamada mor patates geliştirdiklerini belirtti. Mor patatesin diğer patateslere göre antioksidan oranının yüksek olduğunu ifade eden Çalışkan, kırmızı, pembe gibi farklı renklerde patates geliştirme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Çalışkan, "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olarak patates ıslahı konusunda çok yoğun ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Çok sayıda lisansüstü öğrencimiz burada yüksek lisans ve doktora tezi yürütüyorlar. Biz patateste özellikle kurağa toleranslı, yüksek sıcağa toleranslı, sanayilik kullanıma uygun yerli çeşitleri geliştirmeye çalışıyoruz.