YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 08:59

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR SARIÇİÇEK KÖYÜNE YÜRÜDÜ

A
A
A
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR SARIÇİÇEK KÖYÜNE YÜRÜDÜ

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular bu hafta sonu usta ile çırağın yaptığı tarihi Sarıçiçek köy odalarının bulunduğu bölgeye yürüyüş düzenledi.
Kulüp üyesi 17 sporcunun katıldığı yürüyüş Bayburt il sınırında yer alan Güvercinlik köyünden başladı. Vauk dağı sırtından başlayan yürüyüşte ilk saatlerde kar yağışı altında yürüyen sporcular, Kılıçören, Duymadık, Gökler (Bayburt) köyleri kırsalından Karakaban mevkiine ulaştı. Buradan son durak olarak Sarıçiçek köyüne varan sporcular, tamamı karlı 12 kilometrelik parkuru yaklaşık 4 saatte tamamladı.
Köy sakinlerinin rehberliğinde yürüyüşü gerçekleştiren sporcular daha sonra yanlarında getirdikleri ve köylüler tarafından kendilerine ikram edilen gıdaları tüketti. Sporcular, Sarıçiçek köyünde Gümüşhane’nin önemli kültürel turizm değerlerinden olan Sarıçiçek Köy Odalarını gezdikten sonra araçlarla Gümüşhane’ye döndü.
Kulüp olarak düzenledikleri yürüyüşlerin en büyük amacının tarihi ve kültürel turistik güzellikleri daha geniş kitlelerle paylaşmak, daha yakından görüp incelemek olduğunu kaydeden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, “Sarıçiçek köyümüzde atalarımızın ahşap nakış ve işlemeciliğinde ne kadar mahir olduklarını görüp gururlandık ve göremeyenlere şehrimize çokta uzak olmayan bu köyümüzü ziyaret edip hem ahşap nakış işlemeciliğini hemde bölgemiz insanının misafirperverliğni yerinde görmelerini tavsiye ediyoruz. İlgi ve alakalarından dolayı Sarıçiçek köylülerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.