YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 11:19

TATVAN`DA 9 BİN AİLEYE KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

A
A
A
TATVAN`DA 9 BİN AİLEYE KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

Bitlis’in Tatvan ilçesinde önceden belirlenen 9 bin aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından birer ton kömür yardımı yapılacak.
Kömür yardımının Van’da meydana gelen deprem ve nakliye sorunundan dolayı bu yıl geç gerçekleşeceğini belirten Tatvan Muhtarlar Derneği Başkanı Muzaffer Gül, maddi durumu iyi olamayan 9 bin aileye dağıtılacak kömürün ilk bin tonluk kısmının bu hafta içerisinde gelmesini beklediklerini söyledi.
Hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle bu yıl Şırnak kömürü yerine Manisa Soma kömürü aldıklarını anlatan Gül, ilk etapta ilçeye getirilecek olan bin tonluk kömürün acil ihtiyaca göre dağıtılacağını ifade etti. Kalan 8 bin tonun ocak ayı sonlarına doğru getirileceğini bildiren Gül, her aileye birer ton kömür verileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Murat Kılıç: "Bu saatten sonra Beşiktaş ile uğraşmaktan vazgeçsinler" Beşiktaş Asbaşkanı Murat Kılıç, son haftalarda yaşanan hakem ve VAR uygulamalarının Beşiktaş camiasını ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirterek, "Bu saatten sonra Beşiktaş ile uğraşmaktan vazgeçsinler. Sabrımızı zorlamasınlar" dedi. Beşiktaş Asbaşkanı Murat Kılıç, Trabzonspor karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maçın skorundan memnun olmadıklarını ifade eden Kılıç, sahada mücadele eden futbolcuları tebrik ederken, özellikle VAR hakemlerinin müdahalelerine dikkat çekti. Beşiktaş’a yönelik haksız uygulamaların artık kabul edilemez noktaya geldiğini vurgulayan Kılıç, federasyon ve Merkez Hakem Kurulu ile yapılan görüşmeleri de hatırlattı. Beşiktaş Asbaşkanı Murat Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Skordan mutlu değiliz. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Buradan VAR hakemine sesleniyoruz. Güç transferi olmayan bir yerde VAR hakemi kurallara göre hakemi çağıramaz. Biz hakemin sahadaki vereceği her türlü karara saygılıydık. Geçtiğimiz haftalarda olması gereken, çağrılması gereken pozisyonlarda çağrılmıyor. Bizim oyunumuz biraz iyi olduğunda hemen oyunu nasıl kıracaklarına çok güzel karar veriyorlar. Geçen hafta başkanımız, federasyona ve MHK Başkanı’na gitti. Orada VAR hakemlerinin yabancı olması gerektiğini dile getirdi. Ne kadar haklı olduğumuzu burada görüyorsunuz. Eğer VAR hakemi kurallara göre hareket etmiş olsaydı pozisyon ne olursa osun ona göre hareket edecekti. Beşiktaş’a yapılan haksızlıklara ‘dur’ deme zamanı geldi. Biz ödeyeceğimiz bedeli ödedik. Bu saatten sonra Beşiktaş ile uğraşmaktan vazgeçsinler. Sabrımızı zorlamasınlar. Bütün oyuncularımızın motivasyonunu kırıyorlar. Bu şekilde hareket etmeye devam ederlerse biz de gerekeni yapacağız."