YEREL HABERLER - 19 Kasım 2012 Pazartesi 16:46

MAVİ KAPAKLAR 95 YAŞINDAKİ NİNEYE UMUT OLDU

A
A
A
MAVİ KAPAKLAR 95 YAŞINDAKİ NİNEYE UMUT OLDU

Kırıkkale`de, Engelli ve Dostları Derneği ile Bahşılı Belediyesinin ortak yürüttüğü çalışma ile alınan tekerlekli sandalye 95 yaşındaki Menekşe Gündoğdu isimli yaşlı nineye umut oldu.
Kırıkkale Engelli ve Dostları Derneği üyeleri ``˜mavi kapak` kampanyası kapsamında topladığı kapaklarla tekerlekli sandalye aldı. Alınan tekerlekli sandalye Dernek Başkanı Bülent Yıldız ve Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin`in işbirliği ile Bahşılı TOKİ`de yaşayan yaşlı nineye teslim edildi. Yapılan yardımı gören nine gözyaşlarını tutamayan nine bol bol dua etti.
Dernek Başkanı Bülent Yıldız, mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi birine hediye etmek istediklerini Başkan Bişkin`in vesilesi ile Menekşe nineye teslim ettiklerini söyledi.
Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ise dernek Başkanı Yıldız`ın davranışının herkese örnek olmasını gerektiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da ev yangınında mahsur kalan anne ile oğlu kurtarıldı Ankara’nın Mamak ilçesinde 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki evde çıkan yangında mahsur kalan anne ile oğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 846. Cadde’de yer alan 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahalede yangın kontrol altına alınırken, evde mahsur kalan anne A.S. ile oğlu M.S. ise kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Anne ile oğlunun sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Apartmanın davalık olduğu için iskanının alınmadığı iddia edildi Apartmanda yaşayan vatandaşlar ise binanın müteahhidinin sürekli değiştiğini ve bu nedenden dolayı iskanın alınamadığını iddia etti. Devam eden mahkeme sürecinden dolayı apartmanlarında eksiklikler olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun çözülmesini istedi. "Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar" Olayla ilgili konuşan komşulardan Hatice Kaya, "Bu binanın doğal gaz tesisatı olmadığından dolayı aileler ısınabilmek için elektrikli soba yakıyor. O soba da evdeki eşyaların üzerine düşerek yangın çıkmasına neden oluyor. Bu binanın böyle bir çözülmeyen problemi var. Defalarca da müteahhit değişti. Bina davalık oldu. Mahkeme de sürekli erteleniyor. Hem müteahhitler hem binada oturanlar mağdur durumda. Yangında mahsur kalan aile üç senedir burada yaşıyor. O aile beş çocuk sahibi bir aile. Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar. Kendi dairelerinde oturdukları için ’en azından sobayla ısınalım’ diyorlar. Binanın sadece doğal gazı yok. Yangın da çok büyüktü. Ekipler hemen gelmemiş olsaydı can kaybı bile olabilirdi. Ekipler kısa sürede geldi ve müdahale etti" dedi.