EKONOMİ - 27 Aralık 2012 Perşembe 14:48

ULUSAL TURUNÇGİL KONSEYİ`NE DESTEK TALEBİ

A
A
A
ULUSAL TURUNÇGİL KONSEYİ`NE DESTEK TALEBİ

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanvekili ve Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, ürün konseylerinin ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden bu konseylere kaynak aktarılmasını istedi.
Gökçel, İHA`ya yaptığı açıklamada, oda olarak 2007 yılında Mersin`de turunçgilin sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantıda sorunların çözümüne katkı yapabilecek konseylerin kurulmasını ilk defa kendilerinin önerdiğini anlattı. Önerilerinin akademisyenlerin, çiftçilerin, ilgili oda ve derneklerin, turunçgil ticareti yapanların içinde olacağı bir yapı olduğunu ifade eden Gökçel, aynı yıl Nisan ayında da Ulusal Turunçgil Konseyi`nin kurulduğunu bildirdi. Bu konseyde ülkede yaşanan sorunlar ve çözümleriyle ilgili fikirler üretildiğini ve çözüm önerileri sunulduğunu aktaran Gökçel, ancak konseyin bir yaptırımı olmadığını söyledi. Ürün konseylerinin ekonomik gücü olmamasından yakınan Gökçel, bu konseylerin mutlaka ekonomik anlamda desteklenmeleri gerektiğinin altını çizdi. Ulusal Turunçgil Konseyi`ndeki harcamaları dahi kendi imkanlarıyla yaptıklarını ifade eden Gökçel, ``Dolayısıyla bu tür konseylerin ekonomik olarak desteklenmesi lazım ki, en azından orada çalışan insanlar yurt dışında da inceleme yapma imkanı bulsun, oradaki çalışmaları takip edebilsin. Buna göre de Türkiye`deki sorunlara çözüm önerileri getirebilsin. Dolayısıyla bu bir sıkıntı. Ulusal konseylerin mutlaka bir ekonomik altyapılarının olması, bunun sağlanması lazım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden buralara kaynak aktarılması lazım`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da 1 Mayıs’ta sessiz kutlama Erzurum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sessiz ve olaysız geçti. Erzurum’da sendikalar 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde farklı alanlarda bir araya geldi. Havuzbaşı Kent Merkezi’nde Hak-İş tarafından düzenlenen kutlama programına 25 kişinin katıldığı gözlendi. Meydanda güvenlik önlemi alan polis sayısı ise katılımcılardan daha fazla oldu. Hak-İş İl Başkanı Erdoğan Çelik, Filistin başta olmak üzere, Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali, Arakan, Doğu Türkistan’da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara DUR demek için meydanlarda olduklarını belirterek, “Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Gazze’de ve Filistin’de şehit olan tüm kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bir an önce soykırımın sona ermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye Yüzyılının emeğin ve emekçinin yüzyılı olacağına inanıyor, işçilerimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar toplu fotoğraf çekimine katıldı ve sessiz bir şekilde dağıldılar.
Samsun Mali müşavirler yeşil pasaport istiyor Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Ergör, meslek mensuplarına bir an önce yeşil pasaport hakkının verilmesini istediklerini söyledi. SMMO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Ergör ve üyeler, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Oktay Ergör, çalışma şartlarının her geçen gün zorlaştığını belirterek, “Bizler kamu yarı için her türlü fedakarlığı yapan Samsun’da bin 65, ülke genelinde 130 bin kişiyiz. Bu ailenin baş sorumluluklarından biri olan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta bu beyan ve bildirimlerin içerikleri zorlaştırmaktadır. Aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirim yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz” dedi. “Yeşil pasaport hakkının verilmesini istiyoruz” Yeşil pasaport ve diğer taleplerini de sıralayan Ergör, “Meslek mensuplarımıza bir an önce yeşil pasaport hakkının verilmesini istiyoruz. Uluslararası uygulamalarda olduğu gibi arabuluculuk yetkisinin meslek mensuplarımıza da verilmesinin bir hak olduğu kadar aynı zamanda bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Mali müşavirlik ve denetim hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması için bu hizmetlerdeki KDV oranının indirilmesini talep ediyoruz. Beyanname imzalatma sınırlarının tamamen kaldırılarak, bütün beyannamelerin mali müşavirler tarafından imzalatılması zorunluluğunun getirilmesini bekliyoruz. Stajyerlerimizin istihdamında işverene destek sağlanmasını, sigorta prim yükünün azaltılmasını istiyoruz. Meslek mensuplarımıza da KOSGEB destek programlarından ve KGF (kredi garanti fonu) destekli kredilerden yararlanma imkanının sağlanmasını talep ediyoruz. Kamu yararı için 130 bin mali müşavirin işlerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bilgisayar başında sabahlamak istemiyoruz, ailelerimize, çocuklarımıza zaman ayırmak istiyoruz. 1-20 Temmuz da mesleki tatilimizin şartlarının bir an önce gözden geçirilip Gerçek anlamda Tatil hakkımızı istiyoruz. Artık sabrımızın kalmadığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” diye konuştu.