YEREL HABERLER - 09 Kasım 2012 Cuma 11:06

DENİZ ÜRÜNLERİNE SIKI TAKİP

A
A
A
DENİZ ÜRÜNLERİNE SIKI TAKİP

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, deniz ürünlerinin toptan ve perakende satış yerlerini denetledi.
Su ürünleri genel av yasağının bitmesi ve yeni av sezonunun açılması dolayısıyla karaya çıkış noktaları, yol güzergahları, toptan ve perakende satış yerleri avcılık ve hijyen bakımından denetleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde çevre il ve ilçe müdürlüklerinden gelen su ürünleri denetçileriyle birlikte denetimler etkin bir biçimde devam ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa`da 24 - 28 Eylül 2012 tarihleri arasında 29 perakende satış yeri, 33 soğuk hava deposu, 33 müzayede ve mezat alanı, 63 su ürünleri nakil aracı ve 11 balıkçı barınağı olmak üzere toplam 169 yerde denetim yapıldığını ifade etti.
"DENETİMLER SÜRECEK"
Çelik, denetimler sonunda 3 ton 45 kilogramlık 254 kasa istavrit, 29 kasa bako mezgit, 2 kg. lüfer ve 2 adet mavi yengece el konulduğunu söyledi. Çelik, el konulan ürünlerden sağlıklı olanların 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri gereğince Milli Emlak Müdürlüğü kanalıyla satıldığını, diğer ürünlerin de kanunda belirtildiği şekilde imha edildiğini kaydetti. Çelik, ``Denetimler aralıksız sürmekte. Yasa dışı avcılık ve satış yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta çocukların dilekleri 106 balonla gökyüzüne taşındı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 106. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Şırnak’ın İdil ilçesinde farklı bir renge büründü. Ünlü ressam Melis Doğan, "Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı" Projesi kapsamında İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda minik öğrencilerle buluştu, onlarla birlikte resim yaptı ve unutulmaz bir bayram etkinliğine imza attı. Türkiye’nin önde gelen gıda firmasının destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar çeşitli hediyeler, atölye çalışmaları ve sürprizlerle dolu bir gün yaşadı. Etkinliğin finalinde ise minik yürekler ve ressam Doğan Cehennem Deresine kadar yürüyüş gerçekleştirerek hayallerini ve dileklerini kağıtlara yazdı. Gökyüzüne 106 balon bıraktı. Balonlar yükselirken çocuklar hem Türkiye Cumhuriyetinin 106 yıllık gururunu hem de kendi gelecek hayallerini gökyüzüne emanet etti. Ressam Melis Doğan, etkinlik sonunda duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bundan 106 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış olup bugün çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Biz de bu bayramda Şırnak’ın İdil ilçesinde çocuklarımızla bir araya geldik. Onların bu anlamlı gününe özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Türkiye’nin en önemli gıda firmasının desteğiyle çeşitli hediyeler, atölye etkinlikleri ve sürprizlerle dolu bir günü tamamladık. Etkinlik sonunda çocuklarımızla birlikte gökyüzüne 106 balon uçurduk. Burada çocuklar gerek hayallerini, gerek isteklerini bir şekilde dileyerek gökyüzüne bıraktılar. Bizlerin en büyük dileği, dünyada savaşların son bulması, çocukların sadece doğduklarında ağladıkları ve bir ömür boyunca gözlerinden sadece gülerken yaş gelmesini diliyoruz ve istiyoruz. Ben ise ömrümün sonuna kadar çocukların hayallerini önce renklere, sonra o renkleri yaşamlarına katmaları için elimden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğim." Doğan, İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle birlikte resim yaparak bayramı sanata ve renklere dönüştürdü. Minik öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de kendi hayallerini tuvallere yansıttı. Etkinlik, çocukların yüzlerindeki gülümseme ve gökyüzüne yükselen renkli balonlarla hafızalara kazındı.
Ankara 23 Nisan’da Gölbaşı Belediyesi koltuğu minik Yusuf’a emanet edildi Gölbaşı Belediyesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık koltuğu 3. sınıf öğrencisi Yusuf Alp Sarışık’a emanet edildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gölbaşı Belediyesi’nde anlamlı bir program gerçekleştirildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, başkanlık koltuğunu temsili olarak Gölbaşı İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Yusuf Alp Sarışık’a devretti. Odabaşı tarafından kapıda karşılanan minik başkana çeşitli hediyeler takdim edilirken, Yusuf Alp Sarışık da Odabaşı’na hediye sundu. Temsili olarak başkanlık görevini üstlenen Sarışık, belediye müdürlüklerini telefonla arayarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Minik başkan, çocuk oyun alanlarının artırılması, sosyal etkinliklerin çoğaltılması ve çevre düzenlemelerine önem verilmesi yönünde talimatlar verdi. "Atatürk’ün emaneti cumhuriyete sahip çıkacağız" Başkan Odabaşı, Yusuf Alp Sarışık’ın bayramını kutlayarak, "Büyük Atatürk, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak halk iradesinin, yani cumhuriyetin temellerini atmıştır. Bu anlamlı günü de çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek liderdir. Atatürk’ün ‘Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız’ sözü bizler için yol göstericidir. Bizler de bu bilinçle hareket ediyor, çocuklarımızın daha güzel bir geleceğe hazırlanması için çalışıyoruz. Bu bayramı doya doya kutlayacak, Atatürk’ün emaneti cumhuriyete sahip çıkacağız" dedi. Odabaşı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 25 Nisan’da düzenlenecek etkinliklere tüm vatandaşları davet ederek, bayram coşkusunun hep birlikte yaşanması çağrısında bulundu.
Antalya Ormanlık alanda bir kişinin cansız bedeni bulundu Antalya’da ormanlık alanda bir kişinin cansız bedeni bulundu. Olayı haber alarak bölgeye gelen şahsın kardeşi, "Ölmüş mü?" diye çöktüğü yerde gözyaşlarına boğuldu. Olay, saat 12.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi Lara Plajları yakınında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde arazi araçları bölgeye gelen ve ormanlık alan içerisinde tur atan vatandaşlar ağaçlık alanın kenarında bir kişinin yattığını gördü. İlk başta şahsın uyuyor olabileceğini düşünün vatandaşlar bir süre sonra aynı noktadan geçerken şahsı aynı şekilde görünce olumsuz bir durum olabileceğini düşünerek yanına gitti. Hareketsiz şekilde yerde yatan şahsın tepki vermemesi üzerine vatandaşların durumu 112 Acil çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yakınları sinir krizi geçirip fenalaştı Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde isminin Oğuz K. (41) olduğu öğrenilen şahsın kaybettiği belirlendi. Olay yerinin yola 500 metre mesafede bulunması ve bölgeye binek araçlar ile ulaşım olmaması nedeniyle polis ekipleri arazi aracı ile olay yerine getirildi. Bu sırada Oğuz K.’ya birkaç gündür ulaşamayan ve olayı haber alarak bölgeye gelen kardeşi "Ölmüş mü?" diyerek çöktüğü yerde gözyaşlarına boğuldu. Oğuz K.’nın cansız bedenini yanında bulunan boş ilaç kutuları sebebiyle intihar ihtimali üzerinde durulurken savcılık ve olay yeri inceme ekibinin çalışmasının ardından cenaze kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Uyuyor sanıp yanına gittiler Arazi aracı ile ormanlık alanda gezerken Oğuz K.’nın cansız bedenini bulan vatandaşlardan Celal Biçer (18), "Bugün işimiz erken bitti , biz de evin önünde top oynuyorduk yani evin önünde durmamız lazımdı herhangi bir iş olursa hemen gidelim diye. Sonra canımız sıkıldı ormana gelelim dedik. Normalde biz her zaman geliyoruz ormana. Biz adam uyuyor diye yanına gittik, ilk önce seslendik, adam ölmüştü. Daha sonra ekiplere haber verdik" dedi.