GENEL - 22 Mart 2018 Perşembe 16:23

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

A
A
A
16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16.

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde oluşturuluyor. 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak.


Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayındaki fidan dikimleri devam ediyor. Yeni dikilecek fidanlarla 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat bulacak. Yaklaşık 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıkları hızlı bir şekilde sürüyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. 26 Mart Pazartesi günü saat 11.00’da düzenlenecek olan fidan dikim törenine yoğun katılımın olması bekleniyor.


"Daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz"


16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı’nın mahallelerine kurulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan, “Bir mahalle için bu fidan dikiminden daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz. Mahallemize çok az yağış olmasından dolayı bu bölge çorak bir yerdi. Şehitkamil Belediyemiz, bu çorak alanı bize orman olarak kazandırıyor. Başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah, kendilerinden razı olsun. Bu tür ormanların yapılmasının devamını diliyorum. Bu boş çorak arazilerin bize faydası olmuyordu. Bugün orman olacak olmasına çok seviniyoruz. Mahalle olarak fidan dikmenin önemini çok iyi biliyoruz. Çorak bir alan inşallah güzel bir orman olacak. İnşallah, gelecek nesillerimize güzel bir orman bırakacağız ki onların bizim arkamızdan dua edeceğine hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.


Bi Dünya Yeşil projesine ilişkin değerlendirmede bulunan mahalle sakini Şükrü Çelik, “Ben, 66 yaşındayım. Burası 66 yıldan bu yana böyle çorak şekilde dururdu. Allah, Belediye Başkanımızdan razı olsun. Bu bölgede ağaçlandırma çalışması başlattı. Başkanımızın başlattığı bu çalışma bizim için çok değerli oldu. Mahallemizde nefes darlığı sıkıntısı çeken insanlar var. Bu kişiler, buraya dikilecek fidanların ağaç olmasıyla bu ağaçlardan faydalanacak. Bu işe katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.