GENEL - 22 Eylül 2018 Cumartesi 13:05

Başkan Şahin, düzenlenen panelde Gastroantep’i anlattı

A
A
A
Başkan Şahin, düzenlenen panelde Gastroantep’i anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile Türk Hava Yolları (THY) gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle üzenlenen 1’inci Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep), etkinlikleri Fıstık Parkını panayıra çevirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile Türk Hava Yolları (THY) gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle üzenlenen 1’inci Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep), etkinlikleri Fıstık Parkını panayıra çevirdi.


Gastronomi festivali ile doyumsuz bir hafta sonu yaşanan Gazi şehirde, kurulan stantlar, yemek yarışmaları, konserler ve panellerle renklendi. Dünyanın dört bir tarafından gelen konukları yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlenen panellere katılarak, uluslararası gastronomi festivalinin hedef ve amaçlarını anlattı.


Yemek, gıda ve gastronomi fotoğrafçısı Gökmen Sözen tarafından düzenlenen “Profesyonel Mutfaklarda Yerel Ürünlerin Yeri” ana başlıklı panelde konuşan, Aylin Yazıcıoğlu, Cihan Çetinkaya, Maksut Askar, Mehmet Gök ve İrfan Önal gibi mutfak sanatında kendini ispatlamış şefler, yerel ürünlerin mutfaklarda daha fazla yer tutması gerektiğini vurguladı.


Kadınların daha fazla gastronomi alanında kendisini hissettirmesini isteyen şefler, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini düzenleyenlerin başında kadın olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bulunduğunu hatırlattı.


Tarihçi yazar Ahmet Ümit’in moderatörlüğündeki “Gaziantep’in Gastronomi Elçileri” adlı panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nadir Güllü, Nuri Develi, Tahir Tekin Öztan, Hamdi Arpacı’yla birlikte gastronominin başkenti Gaziantep’in tanınırlılığını yükseltmenin yöntemlerini ele aldı.


Başkan Şahin katılımcılara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)’in ev sahipliğinde çok sayıda kurum ve kuruluşların desteğinde Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali fikrinin nasıl doğduğunu anlattı.


Festivalle, +tarihin verdiği birikimini güneş ve toprak ile harmanlayarak zengin bir mutfak kültürünü ortaya çıkaran Gaziantep’in, bu zenginliğini uluslararası arenaya taşıyacaklarını aktaran Şahin, 40 ülkeden 41 şefin katılımıyla büyük bir festivale ev sahipliği etmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.


Tarihi cami, kilise ve havralarıyla muazzam bir tarih ve kültür zenginliğini barındıran Gaziantep’in, UNESCO’nun Dünya üzerinde titizlikle seçtiği Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan 116 şehirden biri olmayı başardığını hatırlatan Şahin, Antep sofrasını zenginleştiren yemeklerin hikâyesini tüm dünyaya hem anlattıklarını hem de tattırdıklarını bildirdi.


İstanbul’da tanınmış Antep restoran sahipleri olan panelistler ise, gerek İstanbul’da gerekse tüm Dünya’da Gaziantep sofrasının daha fazla öne çıkması için Gaziantep’in itici bir güç olması gerektiğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, panelin ardından günün anısına panelistlere hediye verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yabancı Diller Yüksekokulları yöneticileri MSKÜ’de buluşacak Her yıl düzenlenen Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri toplantısı, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diler Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılacak. 16-18 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak toplantıya Türkiye’nin 206 devlet-vakıf üniversitesinden müdür, müdür yardımcısı, bölüm başkanı, program koordinatörü ve yüksekokul sekreterleri katılacak. Düzenlenen bu toplantıda yabancı dil eğitimindeki sorunlar ve çözümler ele alınacak. Bu yıl daha çok yapay zekânın dil öğretiminde kullanımı ve sorunları üzerinde durulacak. Toplantının son gününde yapılan tartışmalardan elde edilen sonuçlar, rapor haline getirilerek ilgili kurumlara sunulacak. Ayrıca Türkiye’de dil öğretimi konusunda faaliyet gösteren bütün yayınevleri de bu toplantıya, son eğitim-öğretim materyallerini tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla katılım sağlayacak. “Hem üniversitemizin hem de kentimizin tanıtımına katkı sağlayacak” Yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde bu toplantıya hazırlandıklarını söyleyen MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Keçiş, "Geçen yıl Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli toplantıda, bu yıl XVI. Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri Platformu Toplantısı için Üniversitemizde düzenlenmek üzere aday olunmuş ve yapılan seçimde bu yılki toplantının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenmesine karar verilmişti. Yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde bu toplantının hazırlıklarını sürdürmekteyiz. Toplantının en önemli amacı, dil öğretiminin daha modern usullerle nasıl yapılması gerektiği noktasında gelişmeleri takip edebilmektir. Ayrıca Yabancı Diller Yüksekokullarının bazı yapısal sorunlarına çözümler bulmaya çalışmaktayız. Bu çerçevede bu yıl daha çok yapay zekâ uygulamalarına önem vererek teknoloji ile dil eğitimini tartışmaya açtık. Yine İngilizce dışında diğer dillerin eğitimi ve bu alanlarda karşılaşılan sorunları biraz daha ön plana çıkartmak istedik. Bu kadar geniş katılımlı bir toplantının Üniversitemizde düzenlenecek olması hem Üniversitemizin hem de kentimizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacaktır. Toplantımızın son günü olan 18 Mayıs’ta bütün katılımcılarla Kaunos Antik Kentine kültür gezisini de koyarak Muğla’mızın güzelliklerinden birini göstermek istedik” diye konuştu.
Muğla Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İl Su Kurulu’ toplantısına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, il genelinde en büyük sorunların su kayıp kaçağının olduğunu vurgulayarak, özellikle Bodrum’daki içme suyu probleminin bir an önce çözülmesi için gerekli projeleri hazırladıklarını ve ilgili kurumlardan da destek beklediklerini söyledi. Aras, “Bizim İl genelinde en büyük sorunumuz yüzde 35’leri bulan kayıp kaçak konusudur. Bu nedenle ciddi bir iyileştirme yapmak zorundayız. Kayıp kaçağın ortadan kaldırılması için her türlü yatırıma hazırız. Bununla ilgili Avrupa Kalkınma Bankası ile de görüştük. Gerekli krediyi bize sağlamaya hazırlar. Burada izin süreçlerinde sizlerden destek istiyoruz. Kasım ayından itibaren Bodrum’daki CTP hatların da değişimine başlıyoruz. İlk olarak 13 kilometrelik bir alan var. Eğer herhangi bir İller Bankası veya yurtdışı kaynağından yararlanamazsak bu hatların değişimine kendi kaynaklarımızla başlayacağız. Arıtılmış suyun geri kullanımı ile ilgili de projelerimiz var. Denizden arıtma projelerimiz de hazır. Özellikle ÇED süreçleri ile ilgili izin süreçlerini hızlandırıp bizde hızlıca bu projelerin yapımına başlamak istiyoruz. Hep birlikte çalışıp İlimizin su sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz” dedi.