SPOR - 28 Mayıs 2022 Cumartesi 21:52

TVF Milli Takım sezonuna merhaba gecesi yapıldı

A
A
A
TVF Milli Takım sezonuna merhaba gecesi yapıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takım Sezonu'na merhaba gecesi yapıldı. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Voleybol kulüplerimiz, federasyonumuz ve milli takımlarımızda hedefimiz her zaman kürsüde yer almak. Sizin sayenizde bu kürsülerde yer alacağız çünkü voleybol ülkesiyiz” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takım sezonuna merhaba gecesi İstanbul’da bir otelde yapıldı. Düzenlenen geceye Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile yöneticileri, A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Takımı oyuncuları katılım gösterdi. Gecede ilk olarak açıklamalarda bulunan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun iyi bir seviyeye geldiğini ve daha iyisi için çalışacaklarının altını çizerek, "Sahada çok güzel şeyler seyrettik. Gel gelelim sahada oynayanların dışında tribünde başkanın halini düşünün. Neler gördük neler yaşadık. Bu güzellikleri bu ülkeye yaşatan emeği geçen TVF yönetimi ekibim başta olmak üzere taraftar, sponsor, hakem ve antrenör camiamız kulüplerimiz. Bayrağı devralıyoruz. Milli takım faaliyeti başlıyor. Milli takımın oluşumunu kimler bu noktaya getirdi tabi ki kulüplerin emeği inkar edilemez. Voleybol camiası büyük ve nezih bir camia. Ben böyle bir camia başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Türk voleybolunun nerelere geldiğini dünyada Avrupa’da neler yaptığını hep birlikte gördük. Daha güzelini nasıl yaparız gayreti içindeyiz. Bunu devam ettireceğiz. Her turnuvada kürsüde yer almak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Zor bir maratona başladık. Olimpiyatta takım sporunda ülkemizi temsil eden tek takımız. Dünya şampiyonası, milletler ligi yine bir ilki gerçekleştiriyoruz kendi evimizde milletler liginin finalini oynamamıştık. 13 -17 Temmuz’da bu finali Türkiye’de Ankara Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bir ilki daha gerçekleştirdik. Dünya Kulüpler Şampiyonası’na hiçbir zaman ev sahipliği yapmadı. Biz iki takımla temsil ettik. Dünya sıralamasında Avrupa’da kulüpler bazında dünya ve Avrupa’nın şampiyonuyuz. Eczacıbaşı, Avrupa kupasında şampiyonluk elde etti. Halkbank final oynadı. Voleybol kulüplerimiz, federasyonumuz ve milli takımlarımızda hedefimiz her zaman kürsüde yer almak. Sizin sayenizde bu kürsülerde yer alacağız çünkü voleybol ülkesiyiz. Gelin spor ülkesi olalım. Neden her branşta spor ülkesi olmayalım” şeklinde konuştu.

Nedim Özbey: “Kızlarımız gibi dünya liglerinde oynamak istiyoruz”

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey ise bu yaz katılacakları turnuvalarda başarılı olarak kadın takımı gibi dünya liglerinde mücadele etmek istediklerini dile getirerek, “Yorgunluğa, play- offa rağmen büyük yorgunlukla sahaya çıkıp tekrar oynamaya çalışan kızlarımızı ve erkeklerimizi tebrik ederim. Evvelden insanlar buradan kaçıyorlardı. Şimdi milli takıma giremeyenler ağlıyor. Bu sevgi boşuna oluşmadı. Voleybol sevdirildi. İnanılmaz bir tempomuz var. Yaz döneminde Golden Lig’i oynayacağız arkasından Challenger Cup oynayacağız ardından Avrupa Şampiyonası elemeleri ardından Dünya Şampiyonası, İslam oyunları ve Akdeniz Oyunları programı mevcut. Buralarda başarılı olup kızlarımız gibi dünya liglerinde oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Giovanni Guidetti: “Taraftarlarımızın tutkusuna cevap vermek için her şeyi yapacağız”

Çok yakında ay-yıldızlılarla antrenmanlara başlayacaklarını belirten A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti de şu ifadelere yer verdi: "Salı günü mücadelemiz var. Yoğun sezon bizleri bekliyor. Başkana çok teşekkür ediyorum ilk defa VNL finallerini evimizde oynayacağız. Bu bizim için çok önemli. Öncelikle son organizasyonda gerçek performansımızı gösterdiğimizi söyleyemem ama en iyi seviyeye çıkmak için çalışacağız. Ankara seyircisiyle oynayacağımız için onların tutkusunu hissedeceğiz. Finallerde çok güçlü olacağımızı düşünüyorum. Türkiye’de herkes bizi ve takımımızı tanıyor. Onlara karşı sorumluluğumuz var. Bunun karşılığını vermek istiyoruz. Taraftarlarımızın tutkusuna cevap vermek için her şeyi yapacağız."

Eda Erdem Dündar: "Filenin Sultanları, kadınların başarısını sembolize eden bir hale geldi"

Milli takımın büyük bir aile olduğunu dile getiren A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, "Burada olmaktan takım olarak mutluyuz. Çok yoğun bir sezon bizi bekliyor. Çok heyecanlıyız. İyi bir açılış yapıyoruz. Bu bizim ne kadar büyük aile olduğumuzu gösteriyor. Bu yaz yorucu geçecek. Filenin Sultanları olarak hazırız. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız güzel anılarla ülkeyi birleştirebilme gücümüzü fark ettik. Takım içinde bu sevgiyi yaşadığımız için bence Filenin Sultanları takım olmanın ötesinde ülke ve spor sevgisini, kadınların başarısını sembolize eden bir hale geldi. Umarım başarılarla geçen bir yaz olur” diye konuştu.

Arslan Ekşi: "Söz konusu mili takım olunca akan sular duruyor"

A Milli Erkek Voleybol Takımı Kaptanı Arslan Ekşi de, yoğun bir sezona girdiklerini söyleyerek, “Önemli turnuvalar oynanacak. Biz de erkek voleybolu olarak uzun zaman sonra Dünya Şampiyonası’nda olacağız. Ağustos ayını iple çekiyoruz. Çok yoğun tempo olacak. CEV Altın Ligi, Challenger Cup, Avrupa Şampiyonası elemeleri, dünya şampiyonası Yoğun sezondan geçtik aslında yorgunuz ama herkesin bildiği gibi söz konusu milli takım olunca akan sular duruyor” ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Takımları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bora Akyol - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor Kocaeli’de kızının 11 ve 12 yaşlarındaki 2 arkadaşını taciz ettiği iddia edilen 52 yaşındaki sanığın, 2’şer kez 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapsi istendi. İddiaya göre; Kocaeli’de yaşayan H.N.Y. (11) ile S.N.B. (12) isimli kız çocukları, 2020’nin yaz aylarında ve 2022’nin ocak ayında arkadaşlarının babası İ.K. (52) tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Çocukların bu durumu öğretmenlerine anlatmasıyla konu polise intikal etti. Suç duyurusunun ardından İ.K. gözaltına alındı. İfadesi alınan İ.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanık hakkında "Çocuğa karşı cinsel istismar" suçundan dava açıldı. Olayla ilgili açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuksuz sanık, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Olaya ilişkin dinlenen S.N.B’nin ablası Z.B., "Tam zamanını hatırlamamakla birlikte pandemi sonrasında kardeşim bana sanık ve kızı ile motosiklete bindiklerini söyledi. Kardeşim, sanığın motosiklette bacaklarına ve bikini bölgesine dokunduğunu söyledi. Emin olup olmadığını sorduğumda emin olduğunu söyledi. Kardeşimin cep telefonunu denetlemek amacıyla kontrol ettim. Kardeşim arkadaşına yolladığı mesajda kendisine dokunduklarını yazmıştı. Kardeşime mesajların ne olduğunu sorduğumda şaka olduğunu söyledi ve bana tepki gösterdi. Telefonunu kontrol ettiğim başka tarihte ise intihar etmek amacıyla hap içtiğini yazmıştı. Daha sonra olayı anneme anlattım. Ben anlatmadan önce de kardeşim olayı öğretmenine anlatmış. Daha sonra olay polise intikal etti" dedi. "Mağdurlar, iddia ettikleri eylemler tarihinden sonra da sürekli bize gelmeye devam etti" Tanık olarak dinlenen sanığın kızı ise "Mağdur kızlar benim arkadaşlarım olur. Evimize gelip giderlerdi. Kızlar bizim eve geldiğinde sürekli yanlarındaydım. İddia konusu olaylar yaşanmamıştır. Mağdurlar, iddia ettikleri eylemler tarihinden sonra da sürekli bize gelmeye devam etti. S.N.B. çok yalan söyler ve olayları abartarak anlatır. Bu huyu sebebiyle kendisiyle çok kavga ettiğimiz olurdu" şeklinde konuştu. Sanık ise suçlamaları kabul etmediğini belirtti. 2’şer kez 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapis talebi Cumhuriyet savcısı mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında, sanık İ.K’nın her 2 çocuğa karşı işlemiş olduğu iddia edilen "çocuğa karşı cinsel sarkıntılık" suçundan ayrı ayrı 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Adıyaman İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi’nde başladı. 6 Şubat depremlerinde 39’u KKTC’li voleybol sporcusu, öğretmen ve antrenör olmak üzere toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde başladı. 3’ü tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davaya KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, otel enkazında hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinde ellerinde kaybettikleri yakınlarının pankartlarıyla Adıyaman Adliyesine gelen aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Burada aileler adına açıklamalarda bulunan, otel enkazında hayatını kaybeden Nazımcan Hartlap’ın annesi Hilal Düzgünce, “6 Şubat depreminin üzerinden 14 ay geçti. Bugün ortak davamız olan İsias Otel davasının ikinci duruşması yapılacak. Bizler İsias Otel’de 72 canımızı kaybettik. Rehberlerin ve şampiyon meleklerin anneleri, kardeşleri ve en yakınları buradayız. 14 aydır acımızı yaşayamıyor, faillerin yargı önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz. Tüm faillerin hak ettikleri şekilde ceza almaları ve aldıklarını görene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Daha sonra konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Ne olursa olsun bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Katiller hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz, İsias cinayetinin faillerinin bizden aldıkları her canın bedelini ödemesidir” şeklinde konuştu. Bu davanın peşini hiçbir şekilde bırakmayacaklarını vurgulayan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, "Bu depremde bizlerde çocuklarımızı kaybettik. Yavrularımızı kaybettik. Ve o günden bu güne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti adaleti güveniyoruz. Birinci duruşma bundan bir müddet önce başladı ve sonuçlandı. Bugün ikinci duruşma için biz KKTC olarak bütün kesimlerimizle buradayız. Hükumet olarak buradayız, bakan arkadaşlarımızla buradayız, muhalefet başkanıyla, milletvekilleriyle ve yavrularımızın anneleriyle, yakınlarıyla, halkımızla Adıyaman’a geldik. Çünkü bu çocuklar artık KKTC’nin davasıdır. Onların acıları hepimizin acılarıdır. Biz çocuklarımızı unutmadık unutturmayacağız. Ve adalet sonuçlanana kadar biz bu işin devlet olarak takipçisi olacağız. Ülke olarak, devlet olarak Adıyaman’dayız. Ve iananıyorum ki en iyi neticeyi de bugün değilse bile en yakın zamanda adalet tecelli edecek, suçlular ise gerekli cezayı alacak diye düşünüyorum” diye konuştu.