POLİTİKA - 10 Mayıs 2023 Çarşamba 23:08

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Tayyip Erdoğan'ı göndermek için yedi yamalı bohça koalisyon kurdular'

A
A
A
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Tayyip Erdoğan'ı göndermek için yedi yamalı bohça koalisyon kurdular'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Millet İttifakı'nın kirli iş birliklerinin açık bir şekilde ortaya çıktığını belirterek “Tayyip Erdoğan'ı göndermek için yedi yamalı bohça diyebileceğimiz bir koalisyon kurdular.” dedi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala AK Parti İstanbul milletvekili Adayları gece gündüz demeden vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Seçim çalışmaları çerçevesinde AK Parti Genel Başkanvekili ve AK Parti İstanbul 28. Dönem 3. Bölge milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul 28. Dönem 3. Bölge milletvekili adayı Nilhan Ayan, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ilk önce AK Parti Güngören İlçe Başkanlığı Binası'na gitti. Burada "Güngören 3 Kademe İlçe Teşkilat Buluşması"nda vatandaşlarla buluştu. Sonra Güneştepe Millet Bahçesi’ne geçerek miting yaptı. Binlerce vatandaş Numan Kurtuluş için düzenlenen mitinge ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

"Tayyip Erdoğan'ı göndermek için bir yedi yamalı bohça diyebileceğimiz bir koalisyon kurdular"

Millet İttifakı'nın kirli iş birliklerinin açık bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili ve AK Parti İstanbul 28. Dönem 3. Bölge milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, “Karşı tarafta 'yedi yamalı bohça hükümeti' gibi ortaya çıkmış bir koalisyon ittifakı var. Hiçbirinin ortak bir fikri yok. Yedi tane partiyi bir araya getirseniz, ellerine birer kağıt verseniz, 'Nasıl bir Türkiye istiyorsun?' deseniz inanın ki iki tanesinin bile ortak hedefi yoktur, Türkiye'nin geleceğine ilişkin bir tek ortak noktaları vardı, başından itibaren, bir buçuk senedir, iki senedir. Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin. Sonra da Tayyip Erdoğan'ı göndermek için bir yedi yamalı bohça diyebileceğimiz bir koalisyon kurdular. Ve burada da özellikle Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleştikten sonra masanın altında olan ortağı mecburen masanın üstüne çıkarttılar, ya da altı artı diyorduk. Oradaki artıyı da çıkardılar açıkça mücadelelerini net bir şekilde ortaya koydular. İttifakın artık yedili bir ittifak olduğu aşikardır. Bunu kampanyalardan, mitinglerden, bir şekilde terörün gölgesindeki siyasi hareketten getirilen demeçlerden, konuşulan sözlerden ve Kandil'i partideki savaş baronlarının verdiği Kılıçdaroğlu desteğinden anlıyoruz” dedi.

“Bakkal dükkânını bile 7 kişiyle yönetemezsiniz”

14 Mayıs 1950'nin Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde unutulmaz bir tarih olduğunu belirten Kurtulmuş, “Merhum Başbakan Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' diyerek çok partili siyasi hayata geçiş sağladığını, tek parti zulmünü geride bıraktı. 2023'ün 14 Mayıs'ının da Türkiye'nin siyasi tarihi bakımından unutulmaz bir sayfa, milat, yeni bir başlangıç, yeni bir devrin kapılarının sonuna kadar açılması olacak. Bakkal dükkânını bile 7 kişiyle yönetemezsiniz. Siz koskoca Türkiye’yi nasıl yöneteceksiniz? Bunları bir arada tutabilmek için her genel başkana bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, Türkiye bu şekilde yönetilmez. Bay bay kemal diyelim çünkü çok az kaldı” diye konuştu.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Emre Baba

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.