GENEL - 22 Nisan 2018 Pazar 15:51

GTO’dan Ulaştırma Bakanı Arslan’a Lojistik Köy sunumu

A
A
A
GTO’dan Ulaştırma Bakanı Arslan’a Lojistik Köy sunumu

Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’a, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Gaziantep’te kurulması planlanan Lojistik Köy ile ilgili sunum yaptı.

Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’a, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Gaziantep’te kurulması planlanan Lojistik Köy ile ilgili sunum yaptı.


Gaziantep’te bir dizi temas ve incelemelerde bulunan ve aynı zamanda GAZİRAY’ın temel atma törenine katıldıktan sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le birlikte Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’a “LOJİSTİK KÖY” projesi ile ilgili sunum yapılarak destek talep edildi. Lojistik köy projesi ile ilgili olarak Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan’a sunum yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, "Lojistik Köy projesi Gaziantep ve bölge için bir prestij projesidir. Proje Gaziantep için var olan sorunlar ve gelecekte oluşması muhtemel büyük sorunlar için bir çözüm projesidir” dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep milletvekilleri, Oda Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Gaziantep’in ekonomik gelişimi hakkında bilgilendirme yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, "Çevresindeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen, Gaziantep olarak bir çılgın projeye daha imza atmak istiyoruz. Lojistik Köy projesi Büyükşehir Belediyesi ile üzerinde üç yıldan beri çalıştığımız bir projedir. Gaziantep ekonomi mücadelesinde ve 6,5 milyar dolar ihracat ile ülkenin en fazla ihracat yapan 6. İli konumundadır. Anadolu kaplanları olan kardeş şehirlerimiz Denizli, Konya ve Kayseri’nin toplam ihracatı ülkemiz ihracatının yüzde 4,2 iken, Gaziantep tek başına ülke ihracatının yüzde 4.5’ini gerçekleştiriyor. Ülkemizde kişi başına düşen ihracat 1.649 dolar iken, Gaziantep’te kişi başına düşen ihracat 3 bin 170 dolardır. Cari fazla veren bir ekonomimiz var. Gaziantep’te ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 126’dır. Gaziantep olarak dünya makine halısı ihracatının yüzde 31’ini, Organize Sanayi Bölgesinde tüm ülkemizin tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 2’sini tüketiyoruz. Ülkemizdeki halı üretiminin yüzde 90’ını, PP iplik üretiminin yüzde 89’unu, plastik ayakkabı, terliğin yüzde 92’sini, Nonwowen kumaşın yüzde 92’sini üretiyoruz. Çılgın Anteplilerin dosyalarında çılgın projeler var, bu projelerden biri de Lojistik Köy Projesidir. Gaziantep’i geleceğe taşımak için bu projenin desteklenmesi, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır” dedi.


"Gaziantep’i bölgenin lojistik üssü yapmak istiyoruz"


Gaziantep’in ekonomideki başarılarını yanı başındaki operasyonlar sürerken imza attığını, Lojistik Köy Projesinin Gaziantep ve bölge ekonomisine değer katacağını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “ Üç yıldır Büyükşehir Belediyemizle birlikte üzerinde çalıştığımız Lojistik köy arazisinin öncelikle Mera vasfından çıkarılması gerekiyor. Tarım alanı olmayan bu arazinin mera vasfından çıkarılmasını, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin geleceği için istiyoruz. Gaziantep lojistik Köy Projesi bir başka çılgın proje olan Hassa-Dörtyol Tünel projesini de anlamlı kılacaktır. Biz Gaziantep’i bölgenin lojistik üssü yapmak istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızın Lojistik Köy modelinin hukuki bir alt yapıya ve destek modeline sahip olması yönünde çalışmalarını başlatması büyük önem arz ediyor. Lojistik köy için önümüzdeki pürüzler temizlenene kadar da Gaziantep olarak tek ses olup her platformda bunu dile getireceğiz. Biz bu köyü Cumhuriyetin 100. Yılında Gaziantep’e armağan etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur’da toplantıda lojistik köy projesini çok önemsediklerini, projenin hayata geçmesinin ticari ve ekonomik anlamda ülkemizde ve bölge önemli bir potansiyele sahip olan ve ülkenin 5. Büyük ekonomisi için önem arz ettiğini, aynı zamanda projenin yalnızca Gaziantep için değil, ülkenin en önemli projesi olduğunu belirtti.


GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın Lojistik Köy sunumu ve lojistik köyün desteklenmesi taleplerinin ardından GTO Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyelerine hitap eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, bakanlık olarak Gaziantep’te yürüttükleri projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi vererek, Lojistik Köy için gerekli çalışmaların hali hazırda bakanlık bünyesinde devam ettiğini, Gaziantep için ise bu alandaki desteğe özel önem vereceklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MAST İzmir Boat Show’u 21 bin 850 kişi ziyaret etti Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, deniz tutkunlarından yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı 21 bin 850 kişinin ziyaret ettiği fuarda, fiyatları 150 bin lira ila 20 milyon lira arasında değişen 300’den fazla tekne ile motor, ekipman ve aksesuarlar sergilenirken, çok sayıda satışa ve anlaşmaya imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuar firmalarını bir araya getirdi. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilendi. İzmir ve çevre illerden gelen deniz tutkunları, fuara yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda tekne ve ekipman, fuar daha bitmeden satılırken, fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar, satış ve iş anlaşmaları için görüşmeler yaptı. Katılımcılar ise ilgiden oldukça memnun kaldı. İkinci yılında yüzde 50 büyüyen ve sektöre yön veren bir platform olma hedefinde olan MAST İzmir Boat Show, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için bir buluşma noktası oldu. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show’u; Türkiye’nin 33 ilinden 19 bin 392’si yerli ve Almanya’dan Macaristan’a, Rusya’dan Körfez ülkelerine kadar 65 ülkeden 2 bin 458’i yabancı olmak üzere, toplam 21 bin 850 kişi ziyaret etti. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. MAST İzmir Boat Show; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED), İzmir Tekne İmalatçıları ve Tedarikçileri Dayanışma Derneği (TEKİMDER), TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) tarafından da destekleniyor.
Çanakkale Biga’ya 900 milyonluk dev proje AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptıkları görüşmeler neticesinde Biga’da tarımsal faaliyetlerin artırılması için dev bir tarım projesinin hayata geçeceğini açıkladı. Yapılan ihale sonucunda düzenlenen sözleşme ile 900 milyon TL tutarında sulama projesinin hayata geçeceğini bildiren Gider; “Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında geçtiğimiz günlerde ihale sözleşmesi imzalandı. 900 milyon TL tutarındaki sözleşme kapsamında 3 bin hektarlık, yani 4 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın sulaması gerçekleşecek. 77 bin metre HDPE cinsi, 19 bin metre de CTP cinsi olmak üzere toplamda 96 kilometrelik boru döşenecek. 35 kilometrelik tahliye kazısına ek olarak da 53 menfez ve kavşut, 457 adet de şebeke sanat yapısı diye tabir edilen birleşme noktası inşası yapılacak” dedi. ’Suyu verimli kullanmak zorundayız’ İnsanlığın su kaynaklarının kısıtlı olduğuna değinen Gider, “Dünyadaki su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’i tatlı su. Bu orandan yer altı sularını ve buzullarını çıkarırsanız, sadece yüzde 1,2’lik bir yer üstü su kaynağı. Bunun anlamı şu; sahip olduğumuz her bir damla çok değerli. Suyun her bir damlasını çok verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için de barajlarımızı ve buradan yapılacak sulama sistemlerini en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Biga, tarımsal açıdan büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanabilmek için Taşoluk Barajı’na yapılan bu yatırım büyük bir önem taşıyor. Çanakkale’nin genelinde de benzer projelerle, tarımsal sulamaya destek olmaya devam edeceğiz. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Biga’ya böylesine büyük sulama projesinin yapılmasında destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Çanakkale tarımını çok daha ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu. kullandı.
Tekirdağ Başkan Nallar atölyelerde yapılan faaliyetleri inceledi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Park ve Bahçeler Birimini ve atölyeleri ziyaret ederek, buralarda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşan yaz mevsimi ile birlikte hareketlenmeye başlayacak olan Süleymanpaşa’da ihtiyaç duyulan kent mobilyalarının üretimi, bakım ve onarımlarının yapıldığı atölyelerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Volkan Nallar, üretimi ve tamiri yapılan kamelyalar, seyyar araçlar ve diğer kent mobilyaları ile ilgili bilgi alarak personele işlerinde kolaylıklar diledi. "Önemli organizasyonlarla vatandaşımızın karşısında olacağız" Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Nallar, Süleymanpaşa’da büyük hareketlilik sağlayan Kiraz Festivali gibi büyük organizasyonlar öncesi tüm birimlerle birlikte hummalı ve uyumlu bir çalışma içine girdiklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde önemli organizasyonlarla vatandaşlarımızın karşısında olacağız. Bunların başında tabii ki Kiraz Festivalimiz geliyor. Tüm birimlerimizle hazırlıklara başladık. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğümüzün atölyelerinde, Park ve Bahçeler Birimimizde çalışanlarımızla bir araya geldik, yürütülen faaliyetleri yerinde değerlendirerek mesai arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Gayretle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin vektörle mücadelesi sürüyor Havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız veren Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Mogan Gölü’nde bulunan sazlık alanda vektörle mücadele kapsamında dron ile ilaçlama yaptı. Atatürk Sahil Parkı’nda sivrisinek larvaları ve haşerelerle mücadele kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından dron ile ilaçlama yapıldı. Tam donanımlı ve eğitimli ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama sırasında diğer canlılara ve ekolojik dengeye zarar vermeyen ilaçlar kullanıldı. İlaçlama dronu sayesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek, ulaşılması zor yerlerdeki vektörlerin alanlarına hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıldı. “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarımız sürecek” Havaların ısınmasıyla birlikte çoğalan vektörlere karşı belediye ekiplerinin saha çalışmalarına hız verdiğinin altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Göl ve sulak havzaların bulunduğu ilçemizde ekiplerimiz vektörle mücadele kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Dron ile yapılan ilaçlama çalışmalarımızı hızlandırıyor. Ekiplerimizin ulaşması zor olan yerlere dron ile ulaşılarak kısa sürede ve güvenli şekilde ilaçlama çalışması yapılıyor. Dron sayesinde saatlerimizi, hatta günlerimizi alacak ilaçlama çalışmasını dakikalar içerisinde tamamlıyoruz. Bizim öncelikli görevlerimizden biri de toplum sağlığı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltip, daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için sivrisinek larvaları, karasinek ve haşerelerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Gölbaşılı vatandaşlarımız çalışmaya devam edeceğiz” dedi.