GÜNDEM - 29 Mart 2024 Cuma 16:16

Kahraman Şahin Bey, şehit edilişinin 104. yılında anıldı

A
A
A
Kahraman Şahin Bey, şehit edilişinin 104. yılında anıldı

Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahin Bey, şehit edilişinin 104. yılında Şahinbey Anıt Mezarı önünde düzenlenen törenle anıldı.


Tören, şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve saygı atışıyla başladı. Ardından protokol tarafından buket sunumu yapıldı, törene katılan öğrenciler, Şahinbey şiirini ve İstiklal Marşını okudular.


“Destansı bir mücadele verildi”


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 104 yıl önce burada çok büyük bir destanın yazıldığını belirterek, "Şahin Bey’in ismini taşıyan ilçemizde belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Şehit Şahin Bey ‘din için, namus için ve hürriyet için ölüme atılmak bize Ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir’ diyen bir kahramanımız. Mukaddes vatan toprakları için ne canlar verdik. Ama yıkılmadık. 6 bin 317 şehidin verildiği, düşmandan çok açlık ve yoklukla mücadele edilen Gaziantep Savunmasında önemli bir sorumluluk üstlenen, “düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez” şeref sözünü tarihin altın sayfalarına kazıyan Şahin Bey’in şehadetinin yıl dönümünde onu saygı ile anıyoruz. Bin 877 yılında Bostancı Mahallesi’nde dünyaya gelen Şahin Bey’in asıl adı Mehmet Sait’tir. Ülkemizin bağımsızlığı ile birlikte diktiği fidanın kocaman bir çınar olduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu ülkenin yurttaşlarının her biri Türkiye Cumhuriyeti’nin birer bekçisidir. Her birimiz birer Şahin Bey, Şehit Kâmil, Özdemir Bey, Mehmet Akif ve Seyit Onbaşı olduk. İlçemizin adını aldığı Şahin Bey, Elmalı Köprüsünde Fransız ordusuna meydan okumuş milletin kurtuluşu için kendini feda etmiştir. Fransızların 8 bin piyade, 200 süvari, 4 tank, 1 batarya top, 16 ağır makineli tüfek ve çok sayıda otomatik tüfekten oluşan ordusuna karşı, Şahin Bey ve arkadaşlarından oluşan Kuvay-i Milliye gönüllüleri büyük bir kahramanlık örneği göstermiştir. Antep savunması için, Fransız General Guro "Beyler siz hayal görüyorsunuz! Türklerin işini Yunanlılar mı bitirecek? Biz koca Fransız Devleti, bir Antep sancağı ile başa çıkamadık" demişti. Çünkü "Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum" diyerek direniş gösteren bir Antep halkı vardı. Bugün minarelerimizde ezanımız okunuyor, al bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, 104 yıl önce vatan uğruna mücadele eden; Ben Antepliyim Şahinim Ağam, mavzer omzuma yük, ben yumruklarımla dövüşeceğim yumruklarım Memleket kadar büyük. Diye haykıran Şahin Bey ve nice isimsiz kahramanımıza çok şey borçluyuz. Binlerce isimsiz kahramanı Şehit vererek kazanılan bu topraklar bize atalarımızın yadigârları, ve milli mücadelemizin mirasıdır. Milli mücadelemizin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatı olduğunun farkındayız” dedi.


Kilis Yolu üzerindeki anıt mezarında düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.



Kahraman Şahin Bey, şehit edilişinin 104. yılında anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yamaç paraşütçülerini indirdikten sonra freni boşalan safari aracı boş eve daldı Antalya’nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütçülerini araçtan indirdikten hemen sonra freni boşalan bir safari aracı yaklaşık 100 metrelik rampadan geriye doğru hızla inerek, çevredeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle evin duvarında ve çatısında maddi hasar oluştu. Kaza, dün sabah saatlerinde Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası 1. Etabının düzenlendiği Hıdrellez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sporcuları ve ekipmanlarını taşıyan 07 AHJ 876 plakalı safari aracı rampa yukarı çıkarken sporcuları indirdikten sonra bir anda freni boşaldı. Yaklaşık 100 metrelik mesafeden hızla rampa aşağı geri giden araç çevredeki tek katlı bir evin duvarına çarparak durabildi. Evin duvarında ve araçta maddi hasar meydana geldi. Sporcuların paraşüt malzemeleri ise daha sonra aracın üzerinden indirildi. Kaza anında araçta sporcuların bulunmaması muhtemel bir yaralanmanın önüne geçti. Kazanın ardından evin duvarının bir bölümünün yıkıldığı ve çatısında hasar oluştuğu görüldü. Kaza anı ise bir sporcunun cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde safari aracının freninin boşaldığı ve geri giderek evin duvarına çarptığı anlar yer aldı. Görevlilerin paraşüt malzemelerini aracın üzerinden boşaltma görüntüleri de cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.
Kayseri Pazarören Fen Lisesi öğrencilerine müjde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi’ne ziyarette bulunarak öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi. Büyükkılıç, ziyarette öğrencileri Kayserispor ile Karagümrük maçına davet ederken, onlara Kayserispor forması dağıttı, test kitabı ve halı saha sözü verdi. Kayseri’nin yüz ölçüm bakımından en büyük ilçesi olan Pınarbaşı’na ziyarette bulunan Başkan Büyükkılıç, Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenleri bir araya geldi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve il yönetimi üyelerinin de yer aldığı ziyarette Başkan Büyükkılıç, Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi öğrencilerine bazı müjdeler verip, okul için halı saha, 200 kitap ve buna ek soru bankası sözü vererek, KAYMEK’ten de kurs açılabileceğini değerlendirdi. Büyükkılıç, ayrıca gelecek hafta sonu oynanacak Kayserispor-Karagümrük karşılaşmasına 100 öğrenciyi davet ederken, öğrencilere de Kayserispor forması hediye etti. Yılsonunda mezun olacak 12’nci sınıf öğrencilerinin talebini de dikkate alan Başkan Büyükkılıç, 12’nci sınıfların mezuniyet törenleri için organizasyon sözü verdi. Büyükkılıç, gençleri sevdiklerini ve başarılar dilediklerini ifade ederek, “Halı saha dediniz, gündemimize aldık. Formaları dağıttık sizleri Kayserisporlu yaptık, maça gideceğiz. Mezuniyet töreninde yer imkânı sağlayacağız. Burası bizim için önemli, buraya her türlü desteği sınırsız vermek mecburiyetindeyiz. Sizleri seviyoruz, başarılar diliyoruz” dedi. Öğrenciler de Başkan Büyükkılıç’a, ‘biz de sizi seviyoruz’ sözleri ile alkışlar eşliğinde teşekkür etti. Keyifli geçen ziyarette öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılanan Büyükkılıç, öğrenci ve öğretmenler ile günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirirken, okul idarecilerinden eğitim ve öğretim faaliyeti hakkında da bilgiler aldı.
Balıkesir Bandırma’da hastane trafiği sorununa BTO çözümü Bandırma Ticaret Odası, hastane yolunun düzenlenmesi konusundaki taleplerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri her ay düzenlenen toplantılarda sektörel ve yerel sorunları görüşerek çözüm önerileri üzerinde duruyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda yaşanan sorunlar taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren 9. Meslek Komitesi ve diğer meslek komite üyeleri tarafından dile getirildi. Talepler üzerine Bandırma Ticaret Odası harekete geçti. Hastane yolunda yaşanan yoğunluğu azaltıcı yan yol ve ışık düzenlemelerinin yapılması talebini başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak ileten Bandırma Ticaret Odası, bu talebini Karayolları Bölge Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarına yaptığı ziyaretlerde de dile getirdi. Yapılan ziyaretler ve yazılı taleplerin ardından Bandırma Ticaret Odası hastane yolunda gereken düzenlemenin kamu kurumları ve yerel otoriteler tarafından hayata geçirildiğini açıkladı. Yeni düzenlemenin gerçekleştirilmesinde süreci tetikleyici rol oynadıklarını belirten Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, “Meslek Komitelerinin dile getirdiği birçok sorun ile ilgili gerekli yazışmaları yaparak lobi faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bandırma’nın en önemli sorunlarından olan trafik ile ilgili, yaptığımız ziyaretlerde sunduğumuz çözüm önerimizin kabul görmüş olmasından dolayı mutluyuz. Bandırma Ticaret Odası olarak bundan sonraki süreçte de gerek üyelerimizden gerekse Meslek Komitelerimizden gelecek öneri ve görüşlerin çözüme kavuşmasında takipçi olacağız,” dedi.