YEREL HABERLER - 30 Ağustos 2015 Pazar 11:37

Karapınar Piknik Alanı Araban'da Piknik Kültürünü Arttırdı

A
A
A
Karapınar Piknik Alanı Araban'da Piknik Kültürünü Arttırdı

Araban İlçesi sakinleri hafta boyu süren iş stresi ve aşırı sıcakların yorgunluğunu hafta sonlarında Karapınar Su Gözü Piknik Alanında piknik yaparak atıyorlar.
Bölge sakinleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi mekanların son zamanlarda restorasyon çalışmaları yapılarak turizme kazandırılması, tarihi eserleri gezip görmek, Fırat nehri kıyısı, Karasu Çayı kıyısı, Sıtma Pınar Çayı kıyısı ve Karapınar Su Gözü piknik alanında keyifli zaman geçirmek için buraya akın ediyor. Piknikçiler, cuma günü başlayıp Pazar akşam saatlerine kadar devam eden pikniklerde bölgedeki doğal bitkilerden yetişen kuzu ve oğlakları keserek kara kazanda kavurup pikniğe ayrı bir tat katıyorlar.
Araban Belediyesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ortak projesi olan 42 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen, bölge halkının ilk ve tek modern mesire alanı konumundaki, ’Araban Karapınar Mesire Alanı’ projesinin tamamlanarak Araban İlçesi ve çevre il ve ilçeleri halkının hizmetine verilmesi bölge halkı için bir zenginlik.
42 dönüm arazi üzerine kurulan proje, içerisinde 5 adet çeşme, 15 adet sekizgen kamelya, 35 adet üçgen çatılı bank, 100 adet piknik masası, 1 adet bin 350 metrekare büyüklüğünde havuz, 3 büyük köprü, yürüyüş parkuru, koşu parkuru, 35 adet şömine tipi mangal, 1 mescit, 1 büfe, 2 WC ‘den oluşmakta.
Aşağı Yufkalı kırsal mahallesinden aileleriyle birlikte Karapınar Mesire Alanına gelen Seyyid Yeter ile Ali Öztürk, ’’İlçe tarihinden bu yana atıl durumda olan ve madde bağımlılarının uğrak yeri halindeki bu alanın bu şekilde kazandırılması çok güzel. Karapınar Mesire Alanı’nın yapılmasıyla birlikte ilçede piknik kültürü de arttı. Araban Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Bülent Özkan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir