YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 12:39

Küçük şairlere büyük alkış

A
A
A
Küçük şairlere büyük alkış

Gaziantep Empati İlkokulu 4/H sınıfı öğrencileri yazdıkları toplam 76 şiirden oluşan şiir kitaplarını bastırdılar.

Gaziantep Empati İlkokulu 4/H sınıfı öğrencileri yazdıkları toplam 76 şiirden oluşan şiir kitaplarını bastırdılar. Küçük şairler, düzenlenen şiir dinletisinde de şiirlerini okuyarak büyük alkış alırken şiir kitaplarını konuklara dağıtmayı da ihmal etmediler.


Akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiren Empati İlkokulu öğrencileri bu kez de edebiyat alanında isimlerinden söz ettiriyor. Okulun 4 H sınıfında eğitim öğretim gören 35 öğrenci yazdıkları 76 şiiri bir kitapta toplayarak bastırdı. Kitaplarının lansmanını ise kendileri için Deva Okulları gösteri salonunda düzenlenen şiir dinletisinde yapan minik şairler yazdıkları şiirleri de seslendirerek konukların büyük ilgisini çekti. Düzenlenen geceye Empati İlkokulu Müdürü Alper Gürler, Sınıf Öğretmeni Ganime Kılıçparlar, Deva Okullarının Kurucusu Dr. Beyhan Tahmazoğlu ,veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri katıldı. Minik öğrencilerin şiirlerini seslendirdiği gecede, şiir ve müzik dinletisi konuklardan büyük ilgi gördü.


Akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da teşvik edildiğini ve yetenekli öğrencilerin ortaya çıkarılarak bu yeteneklerinin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Empati İlkokulu Müdürü Alper Gürler minik şairleri kutlayarak “Okulumuzda bütün idareci ve öğretmenlerimiz çok büyük gayretle öğrencilerinin 21.yüzyıl standartlarında yetiştirilmesi için büyük çabalar sarfediyor. Elbette akademik çalışmalara paralel olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarla da öğrencilerimizi desteklemeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bu gün 4/H sınıfımızın öğrencileri tarafından kaleme alınan şiirleri ve bu şiirleri bizlere kitaplaştırarak sunmaları hepimizi mutlu etmiştir. Sınıf öğretmenimiz Ganime Kılıçparlar’ı ve öğrencilerimize destek veren velilerimizi yürekten kutluyorum. Gecenin organizasyonunda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


4 yıldır öğrencileriyle bir çok başarıya imza atan Empati İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ganime Kılıçparlar’da gecede çok duygulandığını ve öğrencileriyle yıl sonu ayrılacağı için üzgün olduğunu ifade ederek öğrencilerinden gelecekte büyük başarılar beklediğini ifade etti. Kılıçparlar, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Sınıf Annesi Tuğba Öztürkmen ve Türkan Sürücü’nün şahsında bütün velilere de teşekkür ettiğini belirtti.


Yapılan konuşmaların ardından gece, mezun olan öğrencilerin gösterileri ve şiir dinletisi ile devam etti. Daha sonra 4/H sınıfı öğretmeni Ganime Kılıçparlar ve öğrencileri küçük yüreklerinden kağıda döktükleri şiirlerden oluşan kitabı imzalayarak konuklara dağıttılar. İlkokul öğrencilerinin şiirleri geceye katılan davetlilerden tam puan aldı. Gece plaket töreni ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.