ASAYİŞ - 26 Mayıs 2017 Cuma 12:45

Kuyumcu soygunu zanlıları adliyeye sevk edildi

A
A
A
Kuyumcu soygunu zanlıları adliyeye sevk edildi

Gaziantep’te 2 gün önce yaşanan kuyumcu soygunu cinayeti ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Gaziantep’te 2 gün önce yaşanan kuyumcu soygunu cinayeti ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Soygunculardan ikisinin Lübnan uyruklu olduğu ortaya çıktı.


ahinbey ilçesi Yeni Mahalle Maaşkuyu Caddesi’nde önceki gün yaşanan olayda, 2 şahıs silahlarla soygun yapmak için kuyumcu dükkanına girmiş, iş yeri sahiplerinin karşılık vermesiyle yaşanan çatışma sonucu kuyumcu yaralanmış, soygunculardan biri hayatını kaybederken, diğeri ise yaralı olarak kayıplara karışmıştı. Olay sonrası hayatını kaybeden soyguncunun cenazesi otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, yaralı olarak kaçan ve kadın olduğu tespit edilen diğer soyguncunun yakalanması için çalışma başlatılmıştı.


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerin yaptığı teknik takip ve titiz çalışma sonucu Lübnan uyruklu olduğu öğrenilen Ayda Ayed El Smadiyaralı isimli kadın soyguncunun Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi’ndeki evde operasyonla gözaltına alındı.


Soygunda kuyumcu tarafından açılan ateşle hayatını kaybeden Şerif Said Ayed El Smadi’nin kardeşi olduğu öğrenilen kadın soyguncunun ifadesinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri olayla ilgili oldukları iddia edilen A.T. , M.D., M.K ile yabancı uyruklu E.A, H.A, A.A, İ.S ve A.O isimli şahıslar da operasyonla gözaltına alındı.


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde ifade işlemleri tamamlanan toplam 9 kişi adliyeye sevk edilirken, bazı şahısların daha önce de farklı adreslere soygun girişiminde bulundukları öne sürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30