- 16 Aralık 2017 Cumartesi 12:14

TÜHİD Anadolu buluşmaları Gaziantep’te düzenlendi

A
A
A
TÜHİD Anadolu buluşmaları Gaziantep’te düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ana teması “iletişim” olan TÜHİD Anadolu Buluşmaları gerçekleştiGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için profesyonel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “UNESCO merkez binasında karar vericilerin önce ağızlarını acımızla yaktık, sonra baklavayla tatlandırdık” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ana teması “iletişim” olan TÜHİD Anadolu Buluşmaları gerçekleşti


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için profesyonel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “UNESCO merkez binasında karar vericilerin önce ağızlarını acımızla yaktık, sonra baklavayla tatlandırdık” dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ana teması “iletişim” olan TÜHİD Anadolu Buluşmaları gerçekleşti. Toplantıda iş, iletişim ve gastronomi sektörlerinden ünlü isimler, bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, “İş Dünyası ve İletişim”, “Medya ile İletişimin Sırrı”, “Gaziantep Markası Şimdi Gaziantep Zamanı” ve “UNESCO Gastronomi Şehri’ Gaziantep” konuları masaya yatırıldı.


Zor bir coğrafyada yaşıyoruz


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep Markası Şimdi Gaziantep Zamanı” konulu oturumda konuştu.


Şahin, “Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Çok riskli bir sınır coğrafyasındayız. Geçen yıl iki patlamayla dip yaptık. Yine medya üzerinden şehrin sanayisi ve üretimiyle ilgili negatif gündeme gelmeye başladığımız an bizim başka bir şey söylememiz gerektiğini arkadaşlarla konuştuk. Şehirde bir sinerji, bir enerji ve büyük bir misafirperverlik var. Şehrin insanı ve üretkenliği aslında bütün soruların cevabı. Ne kadar fazla insanı buraya getirdiğimiz zaman, kentin aleyhine yazılan çizilenlerin, şehir üzerindeki negatif algının yanlışlığını ve tüm dünyada yaşanabilecek terör olayların burada da yaşanabileceğini anlatarak pozitif gündem oluşturmamız, bunu bir kampanyaya dönüştürmemiz gerektiğini gördük. ‘Şimdi Gaziantep Zamanı’, ‘Gaziantep’i keşfet’ ve ‘Dört mevsim Gaziantep’ ismiyle kampanyalar başlattık. Kenti aşağıya çekecek dönemsel olumsuzluktan sıyırıp, şehri yukarılara taşıdık. Sadece Zeugma Müzesine gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 40 artış sağladı” şeklinde konuştu.


Yemeklerimizin hikayesini ortaya koyduk


Yemeklerin hikayesini ortaya koyduklarını belirten Şahin, “Bu şehrin bir itibarı, bir hikâyesi, bir tasarımı var. Biz bunları çok rahat örneklendirebiliyoruz. Anadolu’nun her kentinde bir hikaye var, mesele bunu nasıl satacağınızda, Avrupalıların diline nasıl dönüştüreceğinizde. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’nün gastronomi dalında ‘fark oluşturan Şehirler Ağı’na girmek için daha önce başvurulmuş, ama olumsuz rapor gelmiş. ‘Burada bir olumsuzluk varsa bu bizim beceriksizliğimizdir’ dedik ve işin uzmanlarını çağırdık. Uzmanlar, ‘sizin bir hikayeniz yok, yuvalamayı yaparken yuvalamanın yapılışını değil, yuvalamanın bir bayram yemeği, kabaklamanın bir düğün yemeği olduğunun hikayesini ortaya koymazsanız, karşı taraf için bir şey ifade etmediğini’ söylediler. Yemeğin hikayesi üzerine tam altı ay çalıştık. Paris’te UNESCO’unun merkez binasında acımızla ağızlarını yaktık, üzerine baklavayla ağızlarını tatlandırdık, ardından menengiç kahvesi içirdik ve hatta fıstıktan kahve yaptığımızı söyledik. Türk mutfağı olarak değil şehir mutfağı olarak dev ülkelerle yarıştık. Bu tarihi İpek Yolunun bir sonucudur. Bu coğrafyada krizi yönetenler ayakta kalır. Krizi fırsata dönüştürdüğünüz sırada dikkat çekmeniz gerekiyor. Biz yıllardır bunun üzerine çalıştık. Fırat’ın tüm güzelliklerini yansıtan Rumkale ve Dünya’nın eski atölyesi olan Yesemek’i dünya bilmiyor, şehrimizin her bir noktası birer hazire en büyük sorunuz her biri üzerinde çalıştığımız zaman dağıtıyorsunuz. Bir zenginliğinizin üzerinde çalıştığımız zaman diğer zenginliğimizi ihmal ediyoruz, göreve geldiğimde kutnu tezgahları kapanmıştı, sadece 3-4 ustamız kalmıştı. 15 kadından oluşan gönüllü tanıtım gurubu kurduk. Dünyanın çeşitli yerlerine nasıl Antep mutfağını taşıdıysak kutnu kumaşı taşımaya başladık. 2 yıl içerinde Londra Moda haftasında kutnu kumaşı defilesi düzenledik. Kutnu kumaşından bir marka doğuyor“ ifadelerini kullandı.


Mediacat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Eş Başkanı Pelin Özkan, Gaziantep’in zor bir süreçten güçlenerek çıktığını belirterek, kente daha fazla fark oluşturan insanların davet edilmesi gerektiğini söyledi.


Brandmap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve marka danışmanı Bülent Fidan da Gaziantep’in yerel özellikleriyle marka şehir olduğunu dile getirerek, çok kültürlü zengin altyapısı olan bu şehrin çok iyi okunması gerektiğini bildirdi.


Dört oturum yapıldı


Dört oturumun yapıldığı programda, moderatörlüğünü TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş’ın yaptığı “İş Dünyası ve İletişim” konulu birinci oturumda, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın konuştu.


TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü’nün moderatörlüğündeki “Medya ile İletişimin Sırrı” konulu ikinci oturumda, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Vahap Munyar ve Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Sevil Wittmann konuşmacı olarak katıldı.


Bilgi Üniversitesi Next Academy Başkanı Levent Erden’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Gaziantep Markası “Şimdi Gaziantep Zamanı” konulu üçüncü oturumda ise, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brandmap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve marka danışmanı Bülent Fidan ile Mediacat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Eş Başkanı Pelin Özkan konuşmacı olarak yer aldı.


Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Özkanlı’nın yaptığı “UNESCO Gastronomi Şehri’ Gaziantep” konulu dördüncü oturumun konuşmacıları Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Yaşin, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal ve Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Gisdol: “Çok büyük bir adım attık” SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Trabzonspor’u yenerek kümede kalma yolunda çok büyük bir adım attıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Markus Gisdol, açıklamalarda bulundu. Kümede kalma yolunda çok kritik bir virajı geride bıraktıklarının altını çizen Gisdol, “Eminim bugün herkes bu takımı ve taraftarı çok sevdiğimi daha iyi anlamıştır. Bugün taraftarımızla birlikte sahada çok iyiydik. Taktiksel anlamda iki yarıda da çok iyiydik. Çok zor bir takıma karşı oynadık. Bu galibiyeti almak çok özel oldu. Maçtan önce taktiğimizi belirlemiştik. Rakibin ritim yakalamasını, kendi oyunlarını oynamalarına müsaade etmeyecektik. Rakibe nefes aldırmadık. Her zamankinden daha fazla koşmaları, mücadele etmeleri gerektiğini futbolcularıma söylemiştim. Bunu da çok iyi yaptılar. Sadece Holse ve Marius değil tüm oyuncularımız çok iyi bir performans gösterdiler. Tüm takımımı tebrik ediyorum. Oyuncularımız son maçlardan dolayı çok kızgındı. Hafta boyunca taktiksel anlamda neler yapmaları gerektiğini anlattık. Tüm futbolcular bugün işlerini en iyi şekilde yaptılar. Matematik öğretmeni değilim. Rakamları hesaplamayı sevmiyorum. Bugünkü galibiyet ile büyük bir adım attık. Göreve geldiğimde son 3 haftaya 42 puanla gireceğimizi söyleseler kimse de ben de inanmazdım. Son maçlara da aynı konsantrasyon ile devam edeceğiz” dedi.
Kayseri Tolunay Kafkas: "Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki üç tane kritik maç var. Artı bir kupa maçı var. Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Karagümrük, deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, "Oyuna kötü başladık. Zaten hemen akabinde başlar başlamaz bir gol yedik. Oyun dengelemeye çalıştık ama oyunu çok ufak bir bölümünde ilk devre dengeler gibi olduk. Geldiğim günden beri ilk devre hiç bize yakışmayan iyi bir oyun olmadı. Özellikle pres konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık, çok çalışmamıza rağmen maalesef bugün istediğimizi yapamadık. İkinci devreye oyuna müdahalelerle, oyuncu değişiklikleriyle oyun istediğim gibi olmadı ama öne geçtik. Fakat çok kısa süre içerisinde yediğimiz gol bizi yine sıkıntıya soktu. Oyunun kontrolü zaman zaman bizde oldu. Zaman zaman Kayserispor’da oldu. Aslında iki takım da kazanabilecek pozisyonları yakaladı. Biz çok pozisyon veren bir takım değildik ama bugün itibarıyla verdik. Böyle zor bir deplasmanda Kayserispor gibi iyi bir takımdan, iyi oyunculardan kurulu bir takımdan bir puan aldık. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki üç tane kritik maç var. Artı bir kupa maçı var. Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız. Kayserispor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.