YEREL HABERLER - 28 Aralık 2012 Cuma 13:42

YOZGAT`TA DİPLOMALI AŞÇILAR YETİŞİYOR

A
A
A
YOZGAT`TA DİPLOMALI AŞÇILAR YETİŞİYOR

Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfında diplomalı aşçılar yetiştiriliyor.
Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde eğitim gören öğrenciler, bir taraftan aşçılık mesleğini öğrenirken, diğer taraftan da sipariş aldıkları yemeklerle harçlıklarını çıkartıyor. Lise ikinci sınıftan itibaren Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünü seçerek, bu branşta eğitimini sürdüren öğrenciler 3. sınıfta uygulamaya geçerek, açık büfe, Türk mutfağı ve mutfak uygulamaları dallarında eğitim alıyor. Uygulamalı eğitimden dışarıdan sipariş alarak hem mesleklerini öğrenen hem de kendi harçlıklarını çıkartan öğrenciler, mezun olduktan sonra kalfalık ve iş yeri açma belgesi alıyor.
Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Songül Korkut, okulda 10`uncu sınıftan itibaren öğrencilere eğitimler verildiğini belirterek, ``10. Sınıfta teorik konulara ağırlık verirken 11. Sınıfta uygulamalar yapıyoruz 12. Sınıfta da öğrencilerimiz işletmelere gidiyor. 11. Sınıftaki öğrencilerimiz sipariş çalıştıkları için dışarıdan her türlü pasta, börek, mantı sarma gibi yemek türleri yapıyor ve bunun karşılığında belli bir ücret alıyoruz. Daha sonra döner sermayede toplanan paraların bir kısmı tekrar öğrencilerimize veriliyor. Atölyemizde her türlü yemek çeşidi tıpkı mutfağımızdaki gibi yapıyor öğrencilerimiz burada çalışırken her türlü uygulamayı öğrenip okulumuzdan birer aşçı olarak mezun oluyor`` dedi.
Öğrencilerin mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabildiklerine değinen Korkut, "Özellikle son yıllarda yemek fabrikalarının artması, öğrencilerimize iş olanaklarını artırmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında kalfalık ve iş yeri açma belgesi almaktadırlar. Bu da öğrenci sayımızın her geçen yıl artırıyor" diye konuştu.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde eğitim gören öğrenciler ise okudukları bölümün çok zevkli ve eğlenceli bir bölüm olduğunu belirterek, "Yemek yapmasını öğreniyoruz, burada yaptıklarımızı bazen evde uygulayarak pekiştirmeye çalışıyoruz. Kendimizi burada nitelikli birer aşçı olarak yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir