GENEL - 19 Nisan 2018 Perşembe 20:38

Eğribel’de ilk ışık görüldü

A
A
A
Eğribel’de ilk ışık görüldü

Yapımına 25 Nisan 2015 yılında başlanan ve Giresun-Sivas karayolu üzerinde bulunan Türkiye’nin en uzun 3.

Yapımına 25 Nisan 2015 yılında başlanan ve Giresun-Sivas karayolu üzerinde bulunan Türkiye’nin en uzun 3. tüneli olan Eğribel Tüneli inşaatında ilk ışık görüldü.


İlk ışığın görülmesiyle ilgili AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “5 bin 905 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan, Türkiye´nin en uzun 3. büyük Tüneli olan ’Giresun Eğribel Tüneli’nde ışık göründü. İlk tüpün delme işleminin tamamlanmasından sonra trafiğe açılması için kısa zamanda yapılacak tünel içi diğer çalışmalar sonucunda artık Eğribel tünelden geçilecek” dedi.


Dereli-Şebinkarahisar-Suşehri arasındaki yolların tamamını kapsayan projenin ilk etabı olan toplam 5 bin 985 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapılacak olan Eğribel Tüneli’nden sonra yine bu projede devam niteliğinde olan 5 bin metre uzunluğundaki Pınarlar Tüneli’nin de yapılmasıyla birlikte 118 km olan Şebinkarahisar-Giresun yolu 89 km’ye, 148 km olan Alucra-Giresun yolu 119 km’ye düşecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentte Paskalya ayini düzenlendi HATAY (İHA) – Hatay’ın İskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki Paskalya bayramı ayini, kentteki gayrimüslim vatandaşların katılımıyla başladı. Medeniyetler beşiği olan Hatay’da farklı inançlara sahip insanlar, yüzlerce yıllardır aynı yaşam alanını paylaşmaya devam ediyorlar. Asrın felaketi sonrası bölgede birçok ibadet ve birçok gelenek yapılamazken, uzun zaman sonra yeniden gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor. İskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya bayramı kutlandı. Kilisesinin ışıklarla süslendiği ayinde gayrimüslim vatandaşlar, bir araya geldiler. İskenderun Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi pederi Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nikola Papasoğlu, ayinde yaptıkları konuşmada; barış ve kardeşlik mesajı verdi. Paskalya bayramını coşkuyla kutladıklarını belirten Can Terbiyeli (42), “6 Şubat depremlerinden sonra şehir merkezindeki Aya Nikola Katolik kilisemizi kullanamaz hale geldik. Burası çok daha eski bir kilise ama çok kullanmıyorduk depremden sonra bize kucak açtı, cemaatin bir araya gelmesini sağladı, o yüzden çok bizim açımızdan çok önemli. Bugün de Paskalya’yı kutluyoruz aslında bu bir haftalık bir süreç kutsal hafta olarak adlandırıyoruz” ifadelerine yer yerdi. Ayini Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, İskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nikola Papasoğlu yönetti. Kiliseye gelen vatandaşlar mum yaktı ve ayinde dua etti. Duaların sonunda Paskalya’ya özgü olarak yumurta tokuşturuldu.