YEREL HABERLER - 03 Nisan 2017 Pazartesi 08:33

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu Giresun Günleri’ni değerlendirdi

A
A
A
Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu Giresun Günleri’ni değerlendirdi

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Yenikapı’da gerçekleştirilen 11.

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Yenikapı’da gerçekleştirilen 11. Giresun Günleri’ni değerlendirdi.


Giresun Federasyonu’na bağlı sivil toplum kuruluşlarının ortak katılımıyla gerçekleştirilen Giresun Tanıtım Günlerinin amacına ulaştığı belirtildi.


Yenikapı’da 30 mart 2 Nisan tarihleri arasında 3 gün süren Giresun Tanıtım Günleri’nin yaklaşık 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını ifade eden Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, en iyisini yapıncaya kadar en iyi Giresun Günleri’nin olduğunu söyledi. Kuğu “Bir Giresun Günlerini daha geride bıraktık. Gerek katılım açısından gerekse tanıtım açısından mutlaka eksiklerimiz vardır. Ancak diğer illerin tanıtım günleri arasında Giresun Günleri olarak daha iyisini yapıncaya kadar en iyisi biziz. Çünkü İstanbul’da ilk hemşeri günlerini düzenleyen biz olduk ve diğer illere bu yönde örnek gösterildik. Hala da yaptıklarımızla bizi örnek alıyorlar. En yüksek katılımlı günleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık üç gün içerisinde birbuçuk milyonu aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptık” dedi.


Giresun Tanıtım Günleri’nin amacına ulaştığını da kaydeden Kuğu “Giresun Tanıtım Günleri’nde Giresun her yönüyle tanıtıldı. İlçe belediyelerimiz, derneklerimiz tarafından kurulan stantlarla ilimize özgü kemençemiz, ekmeğimiz, helvamız, fındığımız cevizimiz tanıtıldı. Bunların yanı sıra Giresun’un doğal güzellikleri de tanıtılmayı amaçlanan yerlerimizdendi” diye konuştu.


Kuğu üç gün boyunca birbirinden değerli onur konuklarını da ağırladıklarını ifade ederek “Giresun Günleri’nin açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılırken, her siyasi partiden milletvekillerini, Genel Başkan Yardımcılarını, belediye başkanlarını da ağırladık. Bizleri yalnız bırakmayan siyasi büyüklerimize, belediye başkanlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.