EKONOMİ - 13 Temmuz 2018 Cuma 08:47

1 Dolar ne kadar oldu kaç TL? 13 Temmuz Güncel dolar fiyatı | Dolar yükseliyor mu

A
A
A
1 Dolar ne kadar oldu kaç TL? 13 Temmuz Güncel dolar fiyatı | Dolar yükseliyor mu

Dolar ne kadar kaç tl? merak ediliyor. Dolar kurunda önceki gece gelen rekorun ardından dün de dalgalı bir seyir yaşanmıştı. Peki bugün dolar güne nasıl başladı, yükseliyor mu? cevabı haberimizde.

Dolar fiyatı ne kadar? Dolar önceki gece ABD-Çin ticaret savaşı endişeleri, yükselen faizler ve Asya kaynaklı Japon yatırımcıların satışları ile 4.97 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sabah açılışta piyasanın biraz daha dengeye geldiği görülürken, gün içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın enflasyonun düşürülmesi ve TCMB'nin bağımsızlığına vurgu yapan açıklamalarının ardından 4.78 TL'ye kadar çekilmişti. Ancak dolar kuru akşama doğru yeniden 4.85 liranın üzerine çıkmıştı.

DOLAR VE EURO NE KADAR?(GÜNCEL)

Kapalıçarşı'da 4,8220 liradan alınan dolar, 4,8240 liradan satılıyor. 5,6260 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,6280 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 4,8500 lira, avronun satış fiyatı ise 5,6710 lira olmuştu.

Uluslararası piyasalarda dolar, ABD'de enflasyonun artış kaydedeceği beklentileriyle yükselen Hazine tahvil getirilerinin desteğiyle 10 günün zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi 94,875 seviyesinde seyrediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'nın bağımsızlığına vurgu yaparak, "Merkez Bankası bağımsız bir kurum olarak ne gerekiyorsa onu yapacak" dedi. Berat Albayrak, "Mali disiplinden taviz yok" mesajı da verdi.

Albayrak, ekonominin tüm kesimlerinin, paydaşlarının kendi katkılarını içinde görecekleri, yapısal dönüşümleri sağlayacak, bütüncül bir yaklaşımı ve güçlü bir makroekonomik perspektifi olan bir Orta Vadeli Program (OVP) açıklayacaklarını da belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.